Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota se po več letih zamikanja vendarle obeta težko pričakovana telovadnica, ki je šola zdaj sploh nima. Več kot 5 milijonov evrov vredni projekt bi v največji meri sofinanciralo ministrstvo za izobraževanje.

Vlada je ta teden v načrt razvojnih programov uvrstila gradnjo telovadnice Srednje zdravstvene šole Murska Sobota. Vrednost investicije je ocenjena na dobrih pet milijonov evrov. Ministrstvo za izobraževanje bo do leta 2021 za investicijo zagotovilo več kot 4,2 milijona evrov. Za gradnjo telovadnice bo šola zagotovila približno 446.000 evrov, Eko sklad pa bo v letu 2021 prispeval še preostalih 662.470 evrov.

Ravnateljica še previdna

Kot je razvidno iz vladnega gradiva, je projekt izgradnje telovadnice Srednje zdravstvene šole Murska Sobota, kjer bo potekal pouk športa, sprejet v načrt razvojnih programov. Kljub temu ravnateljica Zlatka Lebar zaradi izkušenj iz preteklih let še ostaja previdna.

»Dokler ne bomo imeli uradno potrjenega financiranja, si ne upam povedati drugega kot da pripravljamo projekt. V kolikor bodo zagotovljena sredstva bi lahko že jeseni zagnali projekt. Država več let ni našla denarja in je bil projekt vedno prestavljen. Zdaj smo končno blizu te faze, da dobimo potrebna finančna sredstva,« pravi ravnateljica Srednje zdravstvene šole Murska Sobota.

Prizidek na severni strani šole

Objekt bo imel 1.294 kvadratnih metrov vadbene površine, potrebne sklope sanitarij in kabinet za učitelje. »Gre za javni natečaj že iz leta 2012 in 2013, kjer je bil izbran en projekt. Telovadnica bo stala na severni strani šole, kjer bo dozidan priključek, tako kot je predvideval izbrani projekt,« razkriva ravnateljica Zlatka Lebar.

Izbrano rešitev je naredilo podjetje ARK Arhitektura Krušec iz Ljubljane.

Konec 'gostovanja' v drugih telovadnicah

Šola do zdaj ni imela zagotovljenih vadbenih površin in je pouk opravljala v telovadnicah drugih šol, predvsem v telovadnici biotehnične šole. Želje o lastni telovadnici so bile dolgoletne, zaradi česar ravnateljica poudarja, da ne želi ničesar prehitro obešati na prevelik zvon, dokler vlada ne da zadnjega 'blagoslova'.

»Zaradi dejstva, da šola nima lastne telovadnice, koristimo predvsem telovadnico v Rakičanu pri biotehnični šoli. Res upam, da nam zdaj končno uspe izpeljati projekt do konca,« poudarja ravnateljica, ki jo veseli premik k realizaciji projekta.

Komentarji (13)

fikretovč (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

vojsk ao skračenju
kurbe o poštenju
gasilci o gorenju
levi politiki pa o novi telovadnici

BESEDE BESEDE BESEDE

Eden pač (ni preverjeno)

DF tablete ne pozabi vzeti

In reply to by fikretovč (ni preverjeno)

AROM-BUM (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

mama ti je pozabila vzeti tabljet

In reply to by Eden pač (ni preverjeno)

rdeča zvezda (ni preverjeno)

zato pa so medicinske sestre tak debele
ko pa niso imele svoje telovadnice
sem mislil napisati da imajo velike riti

In reply to by AROM-BUM (ni preverjeno)

gonza (ni preverjeno)

Nej so pa napisali ,da Pomgrad dobi delo kot vedno po vezaj SD

Si ja...!? (ni preverjeno)

Ka pp vezaj je pomgrad dobo.. Ja sto pa je druge tak velke ka lekko tau dela?? Idiot ne pise neka na pamet.!!!

In reply to by gonza (ni preverjeno)

stric vili (ni preverjeno)

Telovadnico bi šola morala imeti že ko so jo gradili. Da pa ena telovadnica stane 5 milijonov je lahko samo v Sloveniji, ker se dela z javnim denarjm in se ve kateri gradbinec bo dobil posel. In vsak, ki dobi posel se dobro omasti in jano je, da mora nekaj dati tudi nazaj v politiki, ker je posel dobil.
Davkoplačevalci pa vse skupaj plačajo.
Zato, ker je vse preplačano se potem tudi manj naredi. Enko pa je na vseh področjih. Tudi v zdravstvu je vse preplačano.
Drugi tir bi kje drugje naredili z bistveno manj denarja
Saj še vemo za koliko stotin m ilijonov se je preplačal TEŠ 6 !!!!!!
Če TEŠ 6, ki itak prinaša večno izgubo ne bi gradili bi lahko s tem denarjem naredili telovadnice v vseh občinah !!!!!
Tudi zaradi tega je pri nas s strani določenih lobijev pritisk, da zasebnih šol ne sme biti. Ker tam določeni lobiji ne morejo do denarja, kot v javnem.
Če bi zasebnik financiral telovadnico bi se pogajal z izvajalci, povedal kakšno kvaliteto hoče in vse skušaj naredil za pol te cene.

Si ja...!? (ni preverjeno)

Ja za pou ceneje pa ka be vij mele.. Ena kuca ci se zidas stane 100gezero.. Tau je telovadnica.. Nas ka vse tu trbej napravite... Samo elektrika te pride par 100gezeroua telovadnico.. Ti se iste kak luco klemencic pa tw.. V se pozovejo delavce ka jin naj napravijo te pa bi samo pou placale ka predrago..

In reply to by stric vili (ni preverjeno)

huso in haso d.o.o (ni preverjeno)

za takve peneze naša firma županeku naredi še eno hišo in vikend na muru i v planini
ako dobim ta posel namontiramo še boljše luči kod so v popisu

In reply to by Si ja...!? (ni preverjeno)

rdeča zvezda (ni preverjeno)

stri vili, če bi ti to pisal v času ,ko smo še mi bili na oblasti in je še živel ata tito,, bi gnes že bil dva metra pod rušo in to ne na britofi nego u kakšni kraški jami,, Tvojo familijo pa bi izgnali v južno srbijo
Imaš ti srečo da gnes ni več tistih komunistov na oblasti,,ampak sedanji komunisti pa kradejo še bolj kot nekdanji
Ne veš pa nikad gdaj zopet pridejo ta ortododoksni komunisti na oblast,, zato rajši piši kako je fajn rdeče rožice cvetijo ,, samo ne kritiziraj levakov

In reply to by stric vili (ni preverjeno)

Zvc (ni preverjeno)

Ka opet do mere kak v Kroge, OŠ 1 pa OŠ 2? Se pravi, ka de sama sebi namen? Ali do mere kak telovadnica OŠ 3?

sladoledar (ni preverjeno)

naš župan je dober
vsak ki mi da minus je sigurno peder

(ni preverjeno)

Če so nič nej namenili za fasade na šolah v ms, naj vsaj prispevajo denar za telovadnico.

Starejše novice