Občina Radenci je 28. avgusta razpisala svetovalni referendum, ki bo izveden 25. oktobra, roki za volilna opravila so že začeli teči.

Napovedani referendum, do katerega bo prišlo predvsem zaradi preimenovanja razvpite Titove ceste v Cesto osamosvojitve Slovenije, bo vključeval kar šest referendumskih vprašanj. Spomnimo, da je radenski župan Roman Leljak sprva na izid referenduma oziroma vprašanja glede preimenovanja Titove ceste vezal svoj županski mandat, a si je nato vendarle premislil in dejal, da bo ostal na županskem stolčku ne glede na to, kako bodo odločili volivci. 

Referendum bo tako o:

  • preimenovanju Titove ceste v Radencih,
  • zmanjšanju števila svetnikov v Občini Radenci na 13 članov,
  • spremembi načina zagotavljanja gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo,
  • izgradnji javnega kopališča v Radencih,
  • priključitvi zasebnih vodovodov v Občini Radenci na javno vodovodno omrežje,
  • izgradnji nove vežice na pokopališču v Kapeli.

Svetovalni referendum sicer razpiše občinski svet pred odločanjem o posameznih vprašanjih iz svoje pristojnosti , za vso občino ali za njen del, odločitev volivcev pa ne zavezuje občinskih organov.

Referendumska vprašanja:

1-Ali ste za to, da se preimenuje Titova cesta v Radencih?
2-Ali ste za to, da se število članov Občinskega sveta Občine Radenci zmanjša iz 16 svetnikov na 13 svetnikov, navedeno v razmerju 8 svetnikov s področja KS Radenci ter 5 svetnikov s področja KS Kapela?
3-Ali ste za to, da Občina Radenci ostane izvajalec gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo? 
4-Ali ste za to, da se zgradi javno kopališče v Radencih?
5-Ali ste za to, da se zasebni vodovodi v Občini Radenci priključijo javnemu vodovodnemu omrežju v Občini Radenci?
6-Ali ste za to, da se zgradi nova vežica na pokopališču na Kapeli?

VIR: MNZ

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Rdecko (nepreverjen)

Slovenija ima samo 16 testnih točk za vso državo. V Ljubljani je samo ena !!!!!!!!!! Jako pametna država. Itak je v Ljubljani največ ljudi, največ okuženih in jasno največ testov. Preko 500 jih imajo dnevno !!!!!!!!!
Ko osebni zdravnik sumi, da gre za virus ga mora naročiti. In vsak dan traja ure in ure, da osebni zdravniki dokličejo mesto za odvzem, da bi naročili svojega pacienta.
Linije so prezasedene. Glede na številke je jasno, da je nemogoče doklicati odvzemni center. In namesto, a se zdravnik in sestra posvetijo ostalim pacientom se morajo ukvarjati s klicanjem prezasedenih linij v prezasedenemo odvzemno mesto.

Da je mera polna se minister za zdravje Tomaž Gantar ukvarja s predsednico in s svojo stranko.

Včeraj, ko se sestala vlada in so obravnavali aktualne zadeve je on sklical svet stranke in se ukvarjal s stranko in s Pivčevo.

Več, kot očitno je, da je človek popolnoma nesposoben in namesto, da bi se ukvarjal s problemi v zdravstvu, ki so nekateri že od prej, z reševanjem čakalnih vrst in sedaj z urejanjem stvari okrog virusa, da bodo stvari bolje tekle se on ukvarja s strankasrkimi zadevami in Pivčevo.

Tudi ostali njihovi poslanci niso nič drugačni. Od Jurša ni bilo slišati, da bodo kaj naredili za ljudi. Kaj še za starostnike in upokojence.
Jurša vedno samo govori o Pivčevi.

Banda pokavrjena !!!!!!!! Samo za denar jim gre !!!!!!!!! Vsakv DeSUS bi rad v to novo agencijo za demografijo namestil svoje ljudi. Zato tudi boj znotraj stranke. To bodo zelo dobro plačana mesta v državni upravi z malo dela.
Očitno se ponavlja stara zgodba. Korito je majhno, prašičev pa veliko !!!!!!!!!

Gantar, odstopi !!!!!!!!! TAKOJ !!!!!!!!!!!!

Žm (nepreverjen)

Korona je edini virus v zgodovini pri keron doktori iščejo okužene in nej obratno.
Najbole pa je smejšno tou ka nan pri nas sakši den bole grozijo s kaznimi in nas prepričujejo kak so maske potrebne in nas ščitiji pred viruson, v Avstriji s kerov se mi vedno tak radi primerjamo pa maske nej trbej meti niti gda ideš v bolnico. V bolnico lejko normalno vstopiš brez maske in brez razkuževanja rok, v čakalnici lejko normlano brez maske sidiš, po hodnikaj lejko normalno brez maske odiš, edino gda vstopiš v ordinacijo si jo moreš gor dati. Ali gda vrata zapreš ti doktor itak povej ka si jo lejko doj vzemeš ka je to brezveze. To van gučin iz prve roke. Pri nas pa vas že na vhodi v bolnico sterorizejrajo z masko in te dobesedno prisilijo ka si daš tisto razkužilo na roke, tudi če jin poveš ka te peče in maš ranjene roke zaradi toga nonstop razkuževanja. V Avtsriji te niti v trgovinaj in nakupovalnih centrih nišče ne sili meti maske niti v restavracijaj in kafičaj. Samo pri nas je tej virus tak smrtno nevaren ka de nas vse ugonobo, če nemo nosili mask

znj (nepreverjen)

ti si betežen v glavi delan v avstiji redno pišejo kazni v klagenfut- koroška moreš meti masko tudi na prosten idi v lagerhaus v radkersburgi pa boš vida če rabiš redno neumno se obnašate

In reply to by Žm (nepreverjen)

Starejše novice