Stanovanjski sklad Republike Slovenije bo zagotovil nova neprofitna stanovanja v Pomurju.

Stanovanjski sklad Republike Slovenije  tudi v manjših mestih povečuje stanovanjsko mobilnost prebivalstva, neprofitna stanovanja bodo tako zgradili tudi v Lendavi.

Trije stolpiči s štiriindvajsetimi stanovanji

Danes so namreč z lendavsko občino podpisali pogodbo o nakupu zemljišča v velikosti 7.171 kvadratnih metrov. »V prihodnje bomo na zemljišču zgradili nova javna najemna stanovanja in tako občanom Lendave zagotovili nove stanovanjske enote,« je ob današnjem podpisu pogodbe povedal Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada Republike Slovenije.

Na zemljišču naj bi zrasli trije stolpiči s štiriindvajsetimi stanovanji, ki bodo imela zunanja parkirišča. To pomeni 72 stanovanj. Po besedah Remca bo investicija znašala med osem in devet milijoni evrov.

Podpis pogodbe.

V Pomurju premalo neprofitnih stanovanj

Remec dodaja, da je gradnja stanovanj v Lendavi na njihovem prednostni listi, in bodo za aktivnostmi začeli takoj po podpisu pogodbe.

V Pomurju je trenutno 128 neprofitnih stanovanj, brez 72, ki jih bo dobila Lendava, kar je v primerjavi s celotno Slovenijo še vedno premalo.

Neprofitna stanovanja v Lendavi velikega pomena

Župan občine Lendava Janez Magyar je ob podpisu pogodbe dejal, da je danes praznik za občino, saj so se lani prijavili na razpis stanovanjskega sklada in bili uspešni na razpisu. Tako so dobili priložnost za neprofitna stanovanja v občini, kar je za to območje velikega pomena.

V občini po besedah župana namreč že dlje časa ugotavljajo, da je povpraševanje po stanovanjih večje od ponudbe.

Magyar dodaja, da je tudi zaradi gospodarskega razcveta v občini interes po nepremičninah velik.

No Kocljevi že prevzeli stanovanja

Sicer pa spomnimo, da je stanovanjski sklad pred kratkim v Murski Soboti, natančneje na Kocljevi ulici prevzel 27 stanovanj, za katera naj bi po besedah Remca bil v roku meseca dni objavljen razpis za najem.

Stanovanjski sklad ima do konca leta 2023 namen skupno zagotoviti kar 2144 novih javnih najemnih stanovanj po celotni državi.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
wegfregerg (nepreverjen)

Dejansko se lidje selijo iz lendave. Stanovnaje se odavlejo za smejšne pejneze v blokaj napram MS, napram MB, LJ pa itak pičkin dim. Neven kume de se tau zijdalo. Madarskin izbeglican?

isti (nepreverjen)

Glih par dni nazaj sem videl na strani lendavske občine objavljen seznam prosilcev za neprofitna stanovanja. Vse skuper 11 prosilcev. Fejst logično se čuje, da za teh 11 prosilcev nucajo 72 novih stanovanje. Če je to ne pa politično darilo, te nemam pojma ka je politčno darilo :) Ziher do se ta stanovaja pa lepo raztalal med politične "prikoritnike" in je.

In reply to by wegfregerg (nepreverjen)

korotaj (nepreverjen)

Ja v Lendavi trbej ,ka pridejo vougri in seveda nekam jih morejo ,dati .

Joužekk (nepreverjen)

Glede na komentarje je jasno, zakaj leve vlade niso gradile neprofitnih stanovanj. Tudi zdravnikov verjetno primanjkuje zato, da bodo lahko zaposlili madžarske.

Oven (nepreverjen)

V Pomurju, da bodo gradili???
Ne, gradili bodo na okupiranem območju, ki ga je Jahnes Jahnsha podaril Orbanu.
Ljudje, a res ne vidite, da so na lendavskem področju slovenci manjšina???

Starejše novice