Na današnji tragični dogodek v Soboškem jezeru se je odzvala Mestna občina Murska Sobota.

Soboško jezero je vzelo že drugo življenje v manj kot mesecu dni, potem ko je danes prišlo do utopitve moškega srednjih let iz Murske Sobote. Policijska preiskava sicer še poteka, a soboška občina je že podala izjavo za javnost. 

Objavljamo jo v nadaljevanju v celoti.

"V Mestni občini Murska Sobota iskreno obžalujemo dogodek na Soboškem jezeru, v katerem je življenje izgubil naš občan.  Ponovno izpostavljamo, da Soboško jezero nima statusa kopalnih voda in je zato kopanje v njem na lastno odgovornost. Po do zdaj znanih podatkih se je dogodek zgodil na neurejenem delu Soboškega jezera v smeri proti Rakičanu. Ostale okoliščine preiskuje policija."

S spleta

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mörski (nepreverjen)

Pa valda, trbej to sploj pojasnjevati?! Mlaküže, gramoznice, jezera, reke, so v Prekmurju že desetletja, samo zaj smo kao bole obveščeni, pa pametni!

INŠPEKTOR I (nepreverjen)

TO SEM NAPISAL PRED 3 DNEVI, KO JE BILO NA pomurec.com VABILO NA "SOBOŠKO PLAŽO"
Mislim, da bo v kratkem odgovoren na občini Sobota krepko najebal. Zato, ker to kar reklamirate - kopanje nimate nobenih zakonsko predpisanih pogojev, ki veljajo za kopalne vode. Zdaj mi ni jasno ali ste na tej občini res tako tupasti, da tega ne razumete ali pa za vas slovenska zakonodaja ne velja. Ali se res mora zgoditi tragedija pa se boste takrat zganili ali kaj. Glede na stanje ki je na tej vaši "soboški plaži" trenutno bi morale vse aktivnosti v vodi in na vodi te gramoznice biti STROGO PREPOVEDANE in gramoznica ograjena in obvezno opremljena z opozorilnimi tablami, v času bilo kakih prireditev ob tej gramoznici pa celo biti organizirana reševalna potapljaška ekipa na vodi. Uredite prosim to stanje prej kot se bo zgodila tragedija in bo to potrebno zagovarjati na sodišču, ne se zanašati na našo nepravno državo, ker nad to je Evropsko sodišče, kjer še pravo in zakonodaja veljajo.
MISLIM DA JE POPOLNOMA JASNO KDO JE ODGOVOREN.

Konion (nepreverjen)

Odgovoren je tisti,ker nevej,ka je kopanje v gramoznicaj nevarno.

In reply to by INŠPEKTOR I (nepreverjen)

Nej (nepreverjen)

Tou je nej jezero in hejnjajte zavajati folk! 🤮🤮🤮

pomurc (nepreverjen)

Ka bluziš? Definicija jezera - naravna ali umetna kotanja, napolnjena z vodo. Je torej to jezero al ne??

In reply to by Nej (nepreverjen)

Nej (nepreverjen)

Ka ti bluzis?! Valda ka razlika.

In reply to by pomurc (nepreverjen)

ZA pomurec (nepreverjen)

Za tebe je gramoznica kotanja napolnjena z vodo ali kaj ? Bog nam pomagaj, ti si sigurno iz stranke SD - komunisti.

In reply to by pomurc (nepreverjen)

pomurc (nepreverjen)

Nisem politično obremenjen, kot si očitno ti. Še enkrat pa za "znalce", kak si ti strokovno pojasnilo: "gramoznice so stoječe vode, antropogenega nastanka. Z izkopom gramoza in poglabljanjem dna se gramoznice sčasoma zapolnijo s podtalno vodo in meteornimi vodami, zato jih lahko štejemo med stalna jezera, ribnike oz. ostale stoječe vode (odvisno od velikosti)". Če kakšne besede ne razumeš, ti lahko pojasnim, ker vidim da si hudo brihten. Malo si poglej še druge primere po Sloveniji, kjer so gramoznice poimenovane kot jezera: Pleterje, Zeleno jezero, Hoče, nenazadnje Ivanci. Bo šlo zdaj??

In reply to by ZA pomurec (nepreverjen)

ZA pomurec (nepreverjen)

Glej pomurc malo pojdi na Google (če seveda to obvladaš) tam vse lepo piše in zdaj ti kopiram kaj je jezero:
"Jezera so zadrževalniki vode. Umetna jezera so rezervoarji industrijske vode, ki so nastali za jezovi. Nastanejo lahko tudi s potapljanjem rudnikov (Velenje). Zajezitve največkrat zgradijo z več nameni – hidroelektrarna, zadrževalniki poplavnih voda, namakanje kmetijskih površin, turistična funkcija itd."
Nikjer ne piše da je gramoznica jezero-

In reply to by pomurc (nepreverjen)

gost 0011333 (nepreverjen)

iz gramoznice so napravili sobosko jezero in turisticno tocko , vabijo ljudi naveliko in se hvalijo z tem kako su uredili degradirano obmocje, ampak degradirano obmocje je ostalo in se tam utapljajo ljudje. na rodnih njivah pa je zrasel expano ,ki zaposluje nove ljudi, ker dosedanji bezijo iz njega ,ko se kazejo minusi ( sd jevi ljudje nesmejo biti krivi in nikoli za nic niso ter nebojo neodgovarjali)

ODGOVORNOST SE VE (nepreverjen)

Ja kdo je pa urejal to vašo "soboško plažo" če ne občina Sobota, ko je pa potrebno prevzeti odgovornost pa izgovori, lepo vas prosim. Uredili ste "soboško plažo" zdaj pa se izgovarjate da tam stoji tabla KOPANJE NA LASTNO ODGOVORNOST to je pa res višek vsega. Čas je da odgovarjate ali še mora zaradi vašega neupoštevanja zakonodaje biti več žrtev ?

goostt (nepreverjen)

Tam se lahko le sončijo, za to sta na razpolago dva ležalnika, za sončenje odgovarja MO in ni prepovedano !

Mörski (nepreverjen)

Strokovnjaki, ge pa pijše, ka se na plaži trbej namakati, pa totalno dezorientejrani v vodo iti?! V Möjro ali Ledavo lejko skočiš ge ščejš, či ti tou paše! Nesreče pa so in bodo!

Nevtralen (nepreverjen)

Pa tudi v bazenih je kopanje na lastno odgovornost pa vseeno majo reševalce!!

Svetlana Maka… (nepreverjen)

trotli
eni in drugi

vodka (nepreverjen)

Kdo bi pa naj odgovarjo za kopalce, če nej sami za sebe. Kdo za koga odgovarja pri kopanji v morju?

čarni vrag (nepreverjen)

tele mamino
Če ne bi kopali šodra
ne bi bilojame
in pošteni ljudje
se ne bi mogli utopiti

In reply to by vodka (nepreverjen)

rosenkrantz (nepreverjen)

Človeško življenje je sveto, v vsakem normalnem mestu bi zagnali alarm če bi se dobesedno v enem mesecu utopila dva človeka, tu pa občina nekaj bluzi "kopanje na lastno odgovornost", za takšne stvari nekdo mora tudi odgovarjati, če je neka fantomska "odgovornost" posredi kot alibi je nezadostno, tam enostavno moraš prepovedati plavanje, pa ljudje niti na Copacabani v Riu ne umirajo ljudje na plaži kot tu, v neki j... gramoznici ki je neoporečna na vseh nivojih, dajte policijske patrulje tja, ali pa uredite kopališče, pa naj bodo reševalci tam, užas od mesta

goostt (nepreverjen)

Ne oziraje se na svetost življenja, MO je edini krivec, kopanje je dovoljeno a le, da odgovarjaš sam, vso ureditev je financirala MO in s tem še dodatno podzavestno zavajala obiskovalce v oz. k kršenje zakonodaje, vodna površina gramoznice nima statusa kopalnih vod !?

In reply to by rosenkrantz (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Pa v toj kamenšnici san se kopo že pred 50 leti, ko tebe še nikdi nej bilo. Bomo po tvoje zdaj tudi Muro ogradili.

In reply to by goostt (nepreverjen)

Soboski (nepreverjen)

To je gramoznica in nika drujgo. Kopanje je na lastno odgovornost. Je pa res da glede expanoja je pa dosti reklam.. ampak to se ni povod za kopanje. Soboska obcina naj uredi tak kod je treba zascito do kod se lahko gre in je to to in ni vec problema. Resevalac iz vode ti tu nic nec nemore pomagat ko si ti 20metrov oziroma vec stran od gladine saj je takrat vec ali manj ze skor slabih 10metrov globine. Izrekam pa iskrene sozalje svojcem

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice