Foto: Mediaspeed
V občini Lendava se bodo 4. decembra občani ponovno odpravili na volišče. Kandidata za županski stolček sta nam zaupala svoje vtise o minulih volitvah in napovedi za naslednji krog županskih volitev.

Tesna tekma je v Lendavi privedla do drugega kroga županskih volitev. Pomerila se bosta Ivan Koncut, podžupan v začasnem opravljanju županske funkcije, in poslanec državnega zbora Janez Magyar, ki bo ponovno poskušal uvesti spremembe na lokalni ravni.

Magyaru je s 48,81 odstotki prejetih glasov zmaga v prvem krogu za las ušla iz rok. Drugouvrščeni Koncut pa je pridobil zaupanje 28,28 odstotkov volilcev.

Magyar, ki je bil nedolgo nazaj izvoljen za poslanca državnega zbora, se je kmalu za tem ponovno odločil, da se poda v županske vode.

Poglavitni razlog, da mu je zopet zadišal županski stolček, je bila premajhna moč za doseganje sprememb na državni ravni ob vloženi kandidaturi. 

Kljub temu da se tekma nadaljuje v drugem krogu, se nekdanji župan veseli novega kroga. 

Kaj pričakujeta kandidata v naslednjem Krogu? 

»Počaščen sem take visoke podpore, to dokazuje, da je moje minulo delo cenjeno,« je za Sobotainfo dejal Magyar. V naslednji krog gre s pozitivnimi občutki in pričakovanjem zmage. 

Izkazano podporo pripisuje temu, da je pri opravljanju županske službe kot pri volilni kampanji upošteval razvoj celotnega območja občine, pravi. V obzir je vzel predloge vseh krajevnih skupnosti, ki so pred njega postavili predloge o razvoju.

Obljublja, da bo tudi v prihodnje tako. 

Koncut nad uvrstitvijo v drugi krog ni bil presenečen, za naslednji krog pa kljub manjšemu odstotku zaupanih glasov pričakuje zmago. 

Veliko nedovršenih projektov

Magyar trdi, da je v opravljanju županske funkcije pripravil mnogo projektov, ki so umeščena v proračun in imajo tako zagotovljena sredstva. Sedaj ima željo, da bi tudi sam izvršil zadane načrte.

Pod prihodnje njegove projekte spadajo zdravstveni dom, preureditev nekdanje srednje šole v dom starejših in izgradnja novih vrtcev. Pri tem je poudaril svoj moto, ki se glasi: »Kar obljubim, to tudi izpeljem.«

Da sledi temu načelu, naj bi že dokazal v prejšnjem mandatu. 

Nizka volilna udeležba 

Oba kandidata za drugi krog upata zgolj na spremembe v volilni udeležbi, za katero pričakujeta, da bo višja. S 45,96 odstotki je bila ta letos nekoliko nižja od zadnjih volitev, ko je volišča obiskalo 52,22 odstotkov volilnih upravičencev. 

 »Nagovarjam čisto vse, najbolj pa mlade, da pridejo oddati svoj glas, tudi razvoj mesta je od njih odvisen,« poziva k opravljanju državne pravice Koncut. 

»S pozitivnimi mislimi in pozitivnimi dejanji grem naprej ne nazaj,« pa je pripomnil o prihajajoči tekmi poslanec državnega zbora.

Komentarji (15)

Dolenski Đanči (ni preverjeno)

Ka to je tej, ka njemi je gnes ena poslanka pred cejlin parlamenton dostavila pošto, ker je ovačik ne zdigavle?

pinc (ni preverjeno)

Magyar je car za ovo gredo zagrenjeno babo, pošto je pa že zdigno, samo se baba neka proseravle, kak pač večina levakov

In reply to by Dolenski Đanči (ni preverjeno)

per (ni preverjeno)

Vupan ka ga Lendavčani malo prizemljijo, zdaj vidi ka je totalno bos kak poslanec pa vidi, ka so provizije v lokalnom območji vekše tak ka kdo visoko leta včasih tudi spadne

H2O4 (ni preverjeno)

ti samo pleši

In reply to by per (ni preverjeno)

Nm (ni preverjeno)

Te Koncut je reden napizdant . Na Hotizi je obljubo staršem v vrtcu ka bodo dobili povrnjene stroške prevoza otrok keri bodo vozili otroke v vrtec Lendava v času prenove na Hotizi, tisti ki pa ne bodo vozili v Lendavo pa bodo opravičeni neplačevanja vrtca tisti čas. Ker občina v času počitnic ni uredila prenove temveč v začetku šolskega leta so se to spravili prenavljat. Zato nebom volil Koncuta temveč Magyara če glih je Janšev ker on kar obljubi naredi. Zdaj pa mi lejko komentirate kak se vam zahoče svoje san napisal .

..... (ni preverjeno)

Človek dragi, Koncu je komaj zaj prevzel krmilo, seveda da še ni mogel pokazati svoj potencial, plus Toga on je prevzel občino drugi pa je odstopil... Koncut še niti nema svojo ekipo v občini in je do zdaj bil prisiljen delati s trgovci in raznimi ritolizniki katere je not spravo ta magyar...

In reply to by Nm (ni preverjeno)

Lendvai (ni preverjeno)

Tudi jaz podpiram g. Magyara, zato ga bomo volili vsi.
Je preprost, delaven prisrčen človek, kot so vsi Magyari
in Madžari.

..... (ni preverjeno)

Lendvai, ti po mojem vidiš Samo fasado.

In reply to by Lendvai (ni preverjeno)

nisem golob (ni preverjeno)

V Lendavi golobov ne rabimo!

per (ni preverjeno)

Nej ka mate orbane in poljske snahe od enookoga

In reply to by nisem golob (ni preverjeno)

per-DF (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec, sobočki socialaš od rojstva, psihopat lejni,
od vsej zasovraženi, ka živejš pod državno strejo, pijtan te,
štou je od tebe šče bole BOS, materialno, duševno, moralno?

per (ni preverjeno)

Ka si ne veš zmisliti nicka ka laprdaš po spleti "pazi vogrin ka turba gori" to je pravo ime za debile kak si ti DF

In reply to by per-DF (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Koncut nad uvrstitvijo v drugi krog ni bil presenečen, za naslednji krog pa kljub manjšemu odstotku zaupanih glasov pričakuje zmago. 

Kaj je to za enega cirkusa. To niso zaupani glasovi, ampak dobljeni glasovi.

podžupan Koncut (ni preverjeno)

Za Koncuta bi bilo najboljše, da se dogovori z Magyarjem in sprejme še naprej funkcijo podžupana in potem bi lahko končal svoje športne projekte v občini. V občinski svet mu ni uspelo priti, ker ga je Dominič na SD listi izigral, kar pomeni da bo ostal praznih rok in odstranjen od občinskega sveta, če bo drugi krog izgubil.

lendavčan1 (ni preverjeno)

Težko je pravilno izbrati med slabimi zgodovinarji"kaj bi lahko kaj smo in obljube neverjetne",še proti toči niso bili sposobni ukrepati in hočejo nategovati še naprej občane.

Starejše novice