*Fotografija je simbolična
Vlada je na današnji dopisni seji dopolnila odlok o določitvi pogojev vstopa v državo.

Z dopolnitvami odloka se dve izjemi (tranzit in mednarodni transport), ki sicer veljata le do vključno 14. julija 2021, uporabljata do vključno 15. avgusta 2021.

Vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu in brez pogoja PCT se za ti dve izjemi dovoli še naprej, in sicer do 15. avgusta 2021.

Manj sivih las za šoferje, a ne za delovne migrante

Tako se vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu in brez pogoja PCT do 15. avgusta 2021 dovoli:

  • osebi, ki je napotena na ali z opravljanja nalog v sektorju mednarodnega prevoza in to ob prehodu meje izkazuje s »Spričevalom za delavce v sektorju mednarodnega prevoza« iz Priloge 3 Sporočila Komisije o izvajanju zelenih voznih pasov iz Smernic glede ukrepov za upravljanje meja za zaščito zdravja in zagotovitev razpoložljivosti blaga in bistvenih storitev (UL C št. 96 z dne 24. 3. 2020, str. 1) ali z drugo ustrezno listino, iz katere je mogoče razbrati, da jo je napotil delodajalec;
  • osebi, ki potuje v tranzitu čez Slovenijo in jo zapusti v najkrajšem času oziroma najpozneje v 12 urah po vstopu.
  • Oseba, ki uveljavlja eno od izjem, mora policiji predložiti dokaze za obstoj izjeme, sicer se napoti v karanteno na domu. Če gre za tujca brez prebivališča v Sloveniji, se mu vstop v Slovenijo dovoli in se ga napoti v karanteno na domu za deset dni le, če nedvomno dokaže, da ima zagotovljen prostor, kjer bo prestajal karanteno, sicer pa se mu vstop v Slovenijo ne dovoli.

Namen podaljšanja uporabe izjem je omogočiti osebam, ki delajo na področju mednarodnega transporta, in osebam v tranzitu, da se pripravijo na novo enotno ureditev pogojev vstopa v Slovenijo, so zapisali v sporočilu za javnost. 

Komentarji (3)

Ge (ni preverjeno)

Krave ene, zosagale so se tovornjakov, mi dnevne migrante se pa naj jebemo. Naj zaj za nas tüde zaprejo meje...

KAjeTO (ni preverjeno)

ta vlada fajn hebe dnevne migrante: ne sprememni zakonodaje za dohodnino in ne olajša dnevnim migrantom prehajanja meje.....obečavali pa vse mogoče

čači mači (ni preverjeno)

Tak je vse skregano z logiko, samo cepi se, zdaj se že delimo na ceplene pa neceplene, nej samo na rdeče pa bejle, pa tak dale .... pokakali so se da san napijsao ka doj vstavimo promet, to ti je vlada pa stroka , to je zdaj tak kak eni so lehko lopovi, se njim dovoli, drugi pa nej, žandarom tudi nej trbej testa, ceplenja ... nika..... pa tak dale .

Starejše novice