*Fotografija je simbolična
Vlada je na dopisni seji sprejela velike spremembe glede pogojev vstopa v državo.

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela nov Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19, ki se bo začel uporabljati 15. julija 2021.

Odlok ukinja sezname držav in izenačuje pogoje za vstop v Slovenijo: za vse velja pogoj PCT.

Ključne novosti so:

  • ukinjajo se seznami držav,
  • izenačujejo se pogoji za vstop v Slovenijo: za vse velja pogoj PCT,
  • dokazila so lahko tudi evropsko digitalno covid potrdilo in digitalno covid potrdilo tretje države,
  • ostajata le dve izjemi za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno in negativnega testa, in sicer za dvolastnike in otroke, mlajše od 15 let, v spremstvu starša oziroma skrbnika.

Spremembe glede zaščite pri cepljenih voznikih

Vlada je izdala tudi odloka na področju ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil ter na področju javnega prevoza.

Odloka se spreminjata v delu kdaj nastopi zaščita, če se oseba cepi s kombinacijo dveh različnih cepiv oziroma kdaj voznikom ni potrebno testiranje. Podrobnosti so na voljo na tej povezavi. 

Ravno tako je vlada odločila, da se v ponedeljek, 12. julija 2021, ponovno vzpostavlja klicni center za informacije o novem koronavirusu. Klicni center bo dosegljiv na brezplačni telefonski številki 080 1404, oziroma za klice iz tujine na +386 1 478 7550 od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice