Vir: Facebook (Expano)
Kako zadovoljni smo Pomurci z delom županov in razvojem naših občin?

V mesecu marcu je Agencija Idea opravila javnomnenjsko raziskavo o zadovoljstvu občanov v pomurskih občinah. Nekaj izsledkov smo vam predstavili že v torek, ko smo pisali o tem, kako občani ocenjujejo delo župana Aleksandra Jevška

V prihodnjih dneh bomo razkrili še ugotovitve iz preostalih večjih občin v regiji, danes pa vam, kot obljubljeno, prinašamo podatke o podpori, ki jo med Sobočani uživa paviljon Expano.

Občani paviljonu z Expa naklonjeni

Raziskava, katere naročnik je Mestna občina Murska Sobota, je bila marca izvedena z računalniško podprtim telefonskim anketiranjem in je med splošno javnostjo zajela 350 polnoletnih občanov.

Po podatkih sodeč je nastajajočemu gospodarskemu in turističnemu vozlišču regije naklonjenih več kot polovica vprašanih.

Na vprašanje, ali podpirajo odločitev občine za postavitev paviljona Expano ob soboški Kamešnici, je namreč 56,70 odstotka vprašanih odgovorilo pritrdilno. Nasprotno stališče zavzema 15,67 odstotka sodelujočih, medtem ko je neodločenih oziroma slabo seznanjenih 27,64 odstotka vprašanih.

Najvišje podpore je paviljon, ki nastaja v okviru projekta Vrata v Pomurje, deležen v Bakovcih, najnižje pa v Murski Soboti. Razmeroma nevtralni so do objekta v Černelavcih, Kupšincih in Veščici. Bodisi jih ta tema ne zanima bodisi o Expanu ne vedo dovolj.

Facebook (Expano)

Podobno kot pri oceni župana Aleksandra Jevška in razvoja Mestne občine Murska Sobota, je podpora projektu večja pri ženskah kot pri moških. Prav tako pa so mu bolj naklonjeni v populaciji nad 65 let starosti.

Odprtje paviljona je po najnovejših podatkih na uradni spletni strani sicer predvideno v letošnji jeseni.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice