Srečka Đurova bo kot v.d. na direktorskem stolčku soboške občinske uprave zamenjala Milena Vöröš.

Kot smo poročali, je dolgoletni direktor soboške občinske uprave uspešno kandidiral za mesto načelnika Upravne enote Maribor. Slednjo je od imenovanja Ksenije Klampfer za ministrico za delo, družino in socialne zadeve vodila vršilka dolžnosti Bojana Zadravec, ki se ji je začasni mandat iztekel sredi septembra. 

Na ministrstvu za javno upravo so za delovno mesto načelnika prejeli štiri prijave. Postopek izbora je zdaj zaključen, minister za javno upravo Rudi Medved pa naj bi svojo odločitev javno obelodanil še ta teden.

Pravnik Srečko Đurov je v preteklosti bil svetovalec uprave Pošte Slovenije in direktor Zavoda PIP, neprofitnega zavoda zasebnega prava za opravljanje dejavnosti s področja pravnega svetovanja in pravne pomoči, informiranja o Evropski uniji ter razvoja nevladnih organizacij.

Po naših informacijah se je Đurov pred časom sicer prijavil tudi na razpis za delovno mesto načelnika Upravne enote Ptuj, kjer pa so na koncu izbrali drugega kandidata.  

Vršilka dolžnosti direktorja Milena Vöröš

Mariborska upravna enota bo s torkom torej dobila novega načelnika z vsemi pooblastili, v soboški občini pa se bo s tem sprostil direktorski stolček občinske uprave. 

Z vprašanjem, kdaj bo izveden razpis za novega direktorja, smo se nedavno obrnili na Mestno občino Murska Sobota, kjer so odgovorili, da bo postopek izveden v skladu s pozitivno zakonodajo s tega področja, prav tako nam takrat še niso mogli izdati, kdo bo v vmesnem času prevzel naloge direktorja občinske uprave.

Več je o tem znano danes. Župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek je namreč pred kratkim za vršilko dolžnosti direktorice občinske uprave imenoval Mileno Vöröš.

"Po odhodu dosedanjega direktorja občinske uprave Srečka Đurova bo s 1. oktobrom 2019 funkcijo vršilke dolžnosti direktorice občinske uprave prevzela Milena Vöröš. Funkcijo bo opravljala do imenovanja direktorja občinske uprave, ki bo izbran na javnem natečaju," so zapisali v MOMS.

Milena Vöröš, univerzitetna diplomirana pravnica, je na občinski upravi sicer zaposlena že več kot dvajset let, opravljala pa je različna dela, nazadnje funkcijo vodje oddelka za premoženjsko pravne zadeve.

Milena Vöröš na 26. seji mestnega sveta (21. 12. 2017):

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zopan (nepreverjen)

Saj to je samo v.d ... važno je kdo bo d ...

Mi (nepreverjen)

Ja kapate iz kuče kere eden drügoga zagučavle pa klima z glavo gor pa doj za vse ka sce njegov nadrejene takšne trbej postavete na mesto ka držijo vküper pa liden nakladajo manipulator, lopove v svojo korist.Razpis za prousto delovno mesto dajo vö tou pa je edino ka se dela po ZRS naprej pa po koristi direktora. Nikdar ne dobi delo kere ima najboukso izobrazbo za dane razpis.V večini primerov majo že vnaprej pripravljene svoje izbrance največkrat svoje poznance.Znan primer ge je mlada ženska kera je nujno rabila zaposlitev bila je primerna za delovno mesto za katerega je bil razpis. Klicali so jo 3krat na razgovor in kaj ji je nazadnje rekla gospa katera je bila za končno odlocitev za sprejem na to delovno mesto rekla ji je, da ima preveč izobrazbe za to delovno mesto na ministrstvu, ker se mlada ženska ni takoj strinjala z odgovorom gospe ji je rekla da je pripravljena delati za manjšo plačo tega delovnega mesta na finančnem odd. ministrstva.Tako ji je na koncu gospa ki je vodila razgovore za sprejem katera je odločala kdo dobi to službo je videla da nebo prišla skoz brez pojasnila ko jo je že tretjič poklicala na razgovor in bila je zelo prijazna, iskrena je zaupala da bi jo ona takoj sprejelasaj je zelo inteligentna, komunikativna, pametna najbolj primerna za to službo med vsemi kateri so prišli na razgovor zato jo je tudi večkrat klicala na razgovor in bila je sigurna da bo mlada ženska dobila to službo vendar je nastal velik problem,ker ni vedela da je bilo vnaprej dogovorjen za to delovno mesto ki ga je dobil sin prijatelja od direktorja od Kater pa sploh ni imel primerne izbrazbe.Tako je to v naši preljubi zelo pošteni državi Sloveniji na žalost in zato tudi ta iskrena poštena država Slovenija propada, pada na vseh področjih saj večina starejših kateri vodijo imajo najvažnejše funkcije v državi SLO pred upokojitvijo ne zanima kako bodo żiveli državljani Šlo saj taki so si nagrebli denarja odkar smo se osamosvojili največ saj so imeli vse v svojih rokah brez nadzora idenarja imajo za več svojih generacij da živijo brezskrbno življenje v izobilju. Vsi ti stari državni vodilni od sodnikov, direktorjev do poslancev držijo pred svojim narodom skupaj le zato, da nebi izdali eden drugega saj bi v naši SLO prišlo do katastrofe. Ljudje bi marsikaj izvedeli tudi to da v SLO nebi bilo revežev kateri nimajo za preživetje tudi če dobivajo socijalno mizerno podporo Slovenija bi bila prečudovita država tako kot jo reklamirajo v reklamah vsi srečni vsi radosti boljša od Švice z katero nas primerjajo vrsto let nazaj itn.... Sramujejo se naj vsi pohlepneži, lažnivci, kradljivci kateri so nas pripeljali v tako stanje in izkoristili svoje položaje za neljudska dejanja od katerih to nikakor nismo pričakovali najmanj od osamosvojitve naše države. L. P.

DRŽAVLJAN (nepreverjen)

Sami smo si krivi ka to zraven gledamo, ako ne ide milom treba silom.

In reply to by Mi (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Še ena blondinka

klopjovar (nepreverjen)

tisti, ki ne poznate zakonodaje. direktorja izbere zupan, tako bo tisti ki si ga ali si jo izbere Jevsek in SD.

butalec (nepreverjen)

Samo ka te Đ ide, tou je trenutno novica meseca!!!
Nouvi de pa itak "naš", povezani, poslušen, pokorni,...., de že debela znala izbrati!!

Bindi (nepreverjen)

GSO, ka so tak dugo na občini, so že davno zaspali, tudi ona, po mojih izkušnjah. Nič dobrega se ne obeta.

čarni vrag (nepreverjen)

Kak bo zdaj potekala borba za lekarne? Brez Đurova smo izgubljeni.

administrator (nepreverjen)

kateri župan je že naguzil farmacevtku
naj mi eden to pove
sem že pozabil

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

Toplovodarji javite se
točno take tam potrebujejo

Starejše novice