To so projekti, ki bodo zaznamovali razvoj Pomurja v prihodnjih letih.

Pomurje bo te dni naredilo pomemben korak proti svojemu nadaljnjemu razvoju in dohitevanju razvitejših slovenskih regij. Jutri bosta namreč minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter predsednik Razvojnega sveta Pomurske razvojne regije Branko Drvarič v dvorani Pomurske gospodarske zbornice podpisala štiriletni Dogovor za razvoj Pomurske razvojne regije.

Začrtali regionalni razvoj v prihodnjih letih

Gre za enega od dveh dogovorov, ki določata regijske in sektorske projekte za premagovanje razvojnih ovir v regiji in ki uresničujeta Razvojni program Pomurske regije za obdobje 2014-2020.

Ta sledi viziji EU za doseganje pametne, trajnostne in vključujoče rasti ter se posveča vprašanju, kje želi biti Pomurje leta 2020 in kako te cilje doseči. Vsebuje pa pravzaprav 19 najpomembnejših regijskih projektov, ki se, kot kaže, osredotočajo predvsem na ureditev poslovnih con, kolesarskih stez in pomurskega vodovoda. 

Tokrat vam ponujamo kratek pregled vseh zajetih projektov in zanje predvidenih sredstev, zanimivejše načrte pa bomo v prihodnjih prispevkih tudi podrobneje predstavili.

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čarni vrag (nepreverjen)

Na velko se bodo gradile kolesarske steze, ljudje pa se z bicikli skoraj več ne vozijo, V moji ulici, 22 hiš, cca. 70 prebivalcev se vozimo z bicikli samo trije.

alkimist

Si kdaj čul za kraje izven Prekmurja? V naši regiji itak narod samo čaka ka jih Matilda položi, vmejs pa pošinfajo vse po vrsti, pa vso spoštovanje do redkih izjem, ki kljub velki (največji) populaciji nergačev v Sloveniji vztrajajo za razvoj Prekmurja.
V glavnon potrkaj na šalter agencije Sonček, pa pijtaj za kakši izlet prek Mure. Presenečeni boš kak fejst se je kolesarstvo razvilo zadnja lejta, ob vikendaj maš slalom na lokalnih cestaj.

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Ahn_ (nepreverjen)

Ker so ceste tak prometne ka starši deco rajši odpelajo, kak pa bi jih poslale na cesto z biciklon.

Svetlana Maka… (nepreverjen)

Pedlagam da v murski soboti zgradite gledališče,, ali bar narodno kuhinjo

Grozd (nepreverjen)

Največji projekt med vsemi je soboški rondo proti Rakičane. Projekt tisočletja.

Vijola 2 (nepreverjen)

O ton rondoji de se še lejta gučalo !

In reply to by Grozd (nepreverjen)

grinch (nepreverjen)

evropa gor ali dol, smo za ali smo proti. Ampak poglejte koliko denarja dobimo iz EU za te projekte. Določeni so skoraj v večini financirani iz EU denarja.
Končno se bodo delale tudi kolesarske steze, sedaj lahko samo upamo, da bodo izbrani projektanti vedeli kaj delajo, da se ne ponovi sobočka grbina in omejitev 20. in da izgradnja kolesarskih stez po mestu ne bo v večini pomenila samo pobarvanje pločnika na rdeče.

bokpomagaj (nepreverjen)

Nobenega projekta v občinah Cankova, Rogašovci, Kuzma, Grad....
popolnoma neposobni župani ali kaj drugega?

alkimist

Evropski projekti so vezani na prijavo, torej napravi se razpis in kandidati se prijavijo. Mamo še en kup drugih razpisov (isto več ali menje evropska sredstva), ki jih ponujajo Razvojne agancije, LASi, itd., čeprav so tej organi v našon konci katastrofa in projektov nevejo sestaviti - fali sposoben kader. Posledično tudi tu drastično fali črpanje evropskih sredstev.
V glavnon, ščen povedati ka je za črpanje sredstev potrebna prijava, torej uspešna oddaja vloge. Za to nucamo zelo sposoben kader, delo san s trejmi občinami na Goričkon, ena je med naštetimi in tej občine s ten kadron nedo nikoli pijsale uspešnih zgodb.

In reply to by bokpomagaj (nepreverjen)

bogami (nepreverjen)

prve trije v penzijo, pod mus, ova štrta pa je tude nej vrag zna!!!
župani zaposliju slabe, neizkušene, neizobražene delavce, svojo rodbino, pajdaše, politično povejzane, kak do pa delali pa tak nej važno, delo dajo raznin agencijan, projektantskih hišan. Na kratko: ne nucamo jih, če jih ukinemo, niti nemo opazili, edijno eni 5-10 več brezposelni bou, ka itak več službe ne dobiju.

In reply to by bokpomagaj (nepreverjen)

alkimist

Na žalost toga narod ne kapejra, še zmeraj volijo človeka ka se največkrat pojavi v medijaj, napravi kakšo dobro delo in odprej bouto. Nejsmo zašenki najslabše razvita regija in po lestvici mo šli še nižje, na to kažejo vsi gospodarski kazalci. Lidje se pritožuvlejo nad stanjon, ampak so si sami izvolili to nesposobno garnituro ka jih pela skouzi čas.
Voliti trbej ambicioznoga, sposobnoga in nekoruptivnoga človeka, to je zmagovalna kombinacija, ampak za to nuca narod klik v glavej. Vupan ka Benjamin odda vlogo za župana MS, če do njemi strici seveda dovolili.

In reply to by bogami (nepreverjen)

gost 2 (nepreverjen)

narod kapera več kak zadosta saj v omenjenih občinah ni navdušenja nad njimi. Ampak če ni pravih proti kandidatov ali jih sploh ni ali so še 3 večji nesposobneži. Tako da ne pametovat na pamet tudi kmet ne more orat z 200konjskim traktorjem če ima na izbiro 100 konjskega pa 101 konjskega a razumes bistvo? Ne kar tako v prazno nabijat

In reply to by alkimist

Gost 5 (nepreverjen)

Enako na Tišini, samo kolesarska steza. Se župek rajši ukvarja s svojimi, ki na veliko harajo po občini.

In reply to by bokpomagaj (nepreverjen)

gooosttttt (nepreverjen)

Samo ka se mlati po nekomu. V jeseni so volitve in se postavite v prvo vrsto in kandidirajte. Kot pa je že več krat bilo zapisano na Sobotainfo obsega vodovod 12 občin UE Murska Sobota. Ta sredstva zdaj prihajajo zelo pozno, skoraj proti koncu tega finančnega obdobja. Ka pa je "mali Vanek " zrikto, ka je bil v Ljubljani in še zdaj vleče lepo nadomestilo???

In reply to by Gost 5 (nepreverjen)

Gost 5 (nepreverjen)

Nevednost ni vrlina. Če ne poznaš razmer potem se ne oglašaj.

Sicer pa večina župekov dela na meji legalnosti ali celo čez njo.

In reply to by gooosttttt (nepreverjen)

g1 (nepreverjen)

dokič bodo redne firme kak so Yasakava, Hisense, Hidria, Magna pa ostale izven Pomurja tak dugo je to kar je zgoraj napisano brez veze, mislin pa ka znan koga se podpejra z takšimi projektami ka so napisani, za lidi je občinaron tak seeno. projekti iz EU so samo maska za cecanje pejnez

goostt (nepreverjen)

Zgoraj navedene firme niso "razvojno" naravnane in nimajo "visoke dodane vrednosti" , imate narejeno kalkulacijo za "pomurski" vodovod, kakšna bo cena vode ?!
Res je, da je del sredstev iz evropskih skladov, ampak tja tudi mi vplačujemo, koliko pa bodo te investicije doprinašale je popolnoma drugo vprašanje in ni oprijemljivega podatka.

In reply to by g1 (nepreverjen)

čarenžute (nepreverjen)

beltince opet kakšoga brez haska!

Janšković (nepreverjen)

Suma sumarum: Pomurci se boste lahko s kolesi vozili na delo v nove prazne poslovne cone, vmes pa popili kakšen kozarec vode :)

Jogobelli (nepreverjen)

Narod ne kapera, ka EU ne financejra privat firm, razen zagonskih firm javnoga značaj. Brez EU - ja smo v Slovenistanu mrtvi do daske, do globokega dna bi vsak evro in cent počrpala "globoka država".Štakori, priseski na javni sektor in prirejene "državne razpise".... Pa zdaj ne sračkajte, kao levaki, to je servilno počel v letih vladavine tudi jajčeglavi. TE DREKAČE je potrebno eliminejrati. Tou de napravila Levica. Vse ostalo je zlizano kak pužak pa goba.

kodiak (nepreverjen)

Uh, Lendava je tudi razvojno naravnana. Zelo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice