Preverili smo, kaj bodo počeli za zdaj še aktualna županja občine Turnišče ter župani Beltincev, Cankove in Črenšovcev, ki so izgubili volitve.

Lokalne volitve so za nami. V štiriindvajsetih pomurskih občinah so stari župani ponovno kandidirali, zmagati jim je uspelo v dvajsetih. V občinah Lendava, Apače in Radenci so se dolgoletni župani odločili, da se ne bodo več potegovali za županski stolček, zato so te občine dobile nove župane. 

Nove župane pa imamo tudi v občinah Beltinci, Cankova, Črenšovci in Turnišče, kjer so morali za zdaj še aktualni župani priznati poraz protikandidatom. Nekateri med njimi so bili nepremagljivi, saj so bili na čelu občin tudi po 20 let. Preverili smo, kaj bodo počeli zdaj, ko se njihova županska funkcija zaključuje.  

Volitve odnesle stare župane 

Občina Turnišče

V Turnišču je svoj prvi mandat zaključila Vesna Jerala Zver, ki je povedala, da bodo konstitutivno sejo izpeljali po pravilih prav tako menjavo županske funkcije. O načrtih za prihodnost pa ni želela govoriti, saj da so njena osebna stvar in nam »ni dolžna polagati računov«, saj ni več javna oseba.

Občina Črenšovci

V Črenšovcih bo dosedanji župan Anton Törnar funkcijo svoji naslednici predal 13. decembra, na konstitutivni seji občinskega sveta. Törnar je eden od devetih slovenskih županov z najdaljšim stažem, občino Črenšovci je namreč vodil 24 let. Povedal nam je, da ne ve kaj bo prinesla prihodnost ter, da se v lokalni politiki ne bo več udejstvoval.

Občina Cankova

Po šestnajstih letih županovanja pa se od vodstvene funkcije v občini Cankova poslavlja tudi Drago Vogrinčič, ki se bo končanem mandatu upokojil. Na konstitutivni seji bo v sredo 12. Decembra še prisoten kot župan, naslednji dan pa bo funkcijo prevzel njegov naslednik. Zaupal pa nam je še, da bo še naprej aktivno sodeloval v lokalni politiki, po potrebi pomagal novemu županu in deloval v dobro občine.

Občina Beltinci

Tudi Milan Kerman, dosedanji župan občine Beltinci je bil glede prihodnosti skrivnosten. Občino bo vodil do konstitutivne seje 18. decembra, naslednji dan pa bo funkcijo predal svojemu protikandidatu. 

Pripada jim nadomestilo

V kolikor pa se ne bodo takoj po mandatu zaposlili pa lahko zaprosijo za nadomestilo plače, saj so vsi štirje svoje funkcije opravljali poklicno. Nadomestilo imajo pravico koristiti tri mesece oziroma dokler se ne upokojijo ali zaposlijo. Višina nadomestila znaša 80 odstotkov zadnje mesečne plače, ta pa je odvisna od števila prebivalcev v občini.

Monika Baša

FOTO: Bobo

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
F3rdin4nd (nepreverjen)

ova je besna kak zver

pikolov (nepreverjen)

Pa daj, no. Vsi znajo kaj bodo delali, edino ena ne. Pa to te buje! 4 leta je bilo preveč.

heh.. (nepreverjen)
smrkci (nepreverjen)

Ne zaslužijo si nikakršnega nadomestila,ker mi ki smo izgubili delo in službe zaradi politike nam ni nihče ni dal nadomestila,še dan danes sem brez zaposlitve zaradi politike in koji kurac so pa oni da dobijo nadomestilo.Seveda saj so pa politični ritolizci in vafaši mikijev,eh jebiga jaz sem pa navadni smrtnik in imam samo en želodec ti ritolizci in fafaši pa dva želodca kot politiki, ki nas navadne smrtnike iztrebljajo in uničujejo na obroke ampak mafija politična zavedajte se da vam nebo lahko.

pepič (nepreverjen)

Kakšno nadomestilo za župane sami so šli v politiko in sami naj odidejo, enkrat za vselej se mora vedeti, če greš zavestno v politiko potem ni nobenega razloga, da si pridobiš privilegij iz delovnega razmerja, mogoče se motim in je politična funkcija" delovno razmerje" in kot tako obravnavano po zakonu?

In reply to by smrkci (nepreverjen)

Černelavčarrrr (nepreverjen)

Ka pa svetniki (((((Bougi CELEC več de mel na svoji kmetiji zdaj inšpektorov,carini,računsko Sodišče in še marsikaj((((( zdaj se nej mogo cigana prikujpit gasilski gazda bi ga vrit brsno gamata lažnivoga (((((lažov

butalec (nepreverjen)

Ges se za nje ne bi sekejral. Se bodo že nekje "uhlebili"! Prle pa seveda trbej nadomestilo potegnoti!

papagajec (nepreverjen)

Ka pa te torniška županja več ne sodeluje z mediji sobotainfo, pomurec, pomurje itd., pa skoz se je pijsalo od nje, zdaj pa ona več nikomi računov ne polaga ka de delala, saj je pa zdaj še županja, težko je težko, pa večno ne mre ona biti, če bi dobro delala, te bi še lejko nekaj mandatov mejla na občini, vijdi se ka so jo lidji nej šteli meti, zdaj ja pa velka žalost in razočaranje.

krščen matiček (nepreverjen)

gospa Jerala ni več javna oseba, a tudi facebook bo ukinjen, konec samohvale, mimogrede, pošiljanje po pošti novoletna darila starim občanom je res skrajnost, ta darila so bila namenjena temu, da je župan osebno obiskal starejše občane na domu oz. kjer bivajo, to kar pa je ta gospa naredila samo dokazuje njen zaničljiv odnos do ljudi, ki jim je hotela biti na čelu občine

Prazniki (nepreverjen)

Po porazu na volitvah Vesna več nič ne objavla na svojem FB profilu ha ha ha. Kdo ve ali se na občini še vedno zaklepa v svojo pisarno?

volkodlak (nepreverjen)

če pa darila starejšim pošilja po pošti to pa je rejsan velka katastrofa, sramota, ka jo nej sram ka dela, rejsan sran jo je zdaj iti pred lidij, pa saj si je sama kriva, če bi dobro delala bi lidji bilij z njov zadovoljni, tou se vijdi kakšen odnos ma do lidij, do starejših, ka tiste kekse pa pomaranče dobijo po pošti, verjetno je takši paket kak skoz, tou se pa rejsan še nindri nej zgodilo, po pošti darila od občine za starejše, zopet trošimo davkoplačevalski denar za poštnino, pa idnok de mogla iti pred lidij.

gostja 426 (nepreverjen)

Kakšen članek. Ka naj preverimo, ka do delali župani, te pa noben ne povej, ka de delo. Bedarija od članka. Pa še neka - ne izgubiš volitev, izgubiš NA VOLITVAH.
Članek zavolo članka, telko ka so neka kao nouvoga objavili.

krščen matiček (nepreverjen)

"Pa še neka - ne izgubiš volitev, izgubiš NA VOLITVAH"
ne eno ne drugo
na volitvah NISI IZBRAN, ljudstvo izbira med kandidati

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

milanilujminati (nepreverjen)
S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice