Vsem dobro znana Ikea v Ljubljani odpira novo trgovino. V ta namen so za gradnjo objektov in potrebne infrastrukture izbrali izvajalce, med katere se je prebilo tudi prekmursko gradbeno podjetje Pomgrad.

Novica o Ikeinem prihodu v Ljubljano je zaokrožila že jeseni leta 2014. Dve leti pozneje so v ljubljanskem trgovskem središču BTC kupili okoli 84.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče, zdaj pa je bil dosežen še en pomemben mejnik.

Pomgrad še v gradnjo Ikeine trgovine

Ikea je namreč za gradnjo trgovine izbrala 9 najboljših ponudnikov, pri čemer se je odločala med prispelimi ponudbami 30 slovenskih in 6 evropskih gradbenih podjetij, poroča Siol.

Prekmursko podjetje Pomgrad jih je prepričalo kot glavni izvajalec gradbenih del za trgovino in parkirišča.

Pri švedskem pohištvenem velikanu zagotavljajo, da imajo vsa izbrana podjetja ustrezne reference ter izpolnjujejo vse pogoje. Ob tem dodajajo, da izbira izvajalcev predstavlja pomemben trenutek za podjetje in korak bliže odprtju trgovine v Sloveniji.

Niso se ušteli

O možnosti sodelovanja smo sicer poročali že pred dobrim letom, ko so predstavniki podjetja Ikea še preverjali bonitetne ocene in so stekli preliminarni pogovori.

"Poleg nekaterih infrastrukturnih projektov bi ta projekt lahko bil za Pomgrad ena večjih priložnosti na področju visokih gradenj v prihodnjih letih," je pred dobrim letom priznal Igor Banič, predsednik uprave Pomgrada, in dodal: "Za nas bi to lahko bila priložnost, saj imamo močan del proizvodnje armiranih betonskih konstrukcij in lahko predstavlja tudi določeno prednost pred konkurenco."

Kot kaže, se niso zmotili.

Pripravljeni na gradnjo

V švedskem podjetju so zdaj menda povsem pripravljeni na začetek gradnje, čakajo le še na pravnomočnost okoljevarstvenega soglasja in izpolnitev memorandumskih zavez s strani Mestne občine Ljubljana.

*Slika je simbolična (franchisor.ikea.com)

Preberite še

Komentarji (10)

Tujec 2

VRANA, čakam tvoj komentar.

kodiak (ni preverjeno)

Bravo Pomgrad.

batina (ni preverjeno)

V Soboti nedo nić zidali?

Hmmmm.... (ni preverjeno)

Prinas gej v lesarstvi telko perspektive, telko neponücanoga potenciala, poleg toga pa ka mamo, je dober in kvaliteten les (npr. Alples), a mi v državo vlačimo Ikeo...

Mt (ni preverjeno)

Pomgradu pa je res treba pomagat ker je zelo bogi. Sam Bog da je dobil projekt ce ne bi ga pobralo. No ce bi se lagali!

Mt (ni preverjeno)

Ko bodo zaceli graditi v Murski kako industrijo pol bomo srecni. Zakaj Magna v Mariboru ne pa v Murski ker imamo zelo slabe ljudi na obcini. To ni nic novega da Pomgrad dobi ce pa ni drugega gradbinca vec v Slo razen se kak Strabag ki pa ni vec Slo.

čarni vrag (ni preverjeno)

Pomgrad ima bole ali menje samo še vodstvo, komercialo in šefe. Delavci pa od Ramadanija in raznih agencij. Kvaliteta temu primerna.

bb11 (ni preverjeno)

Ja maš praf. Ge je pa problem? Mogauče v tun ka sake kurac ide študejrat? Dela izredne fakse od Dobe do ove nekšne pizdarije ka saki den reklamo čujen. Lidgej raje doma sidijo kak so zidari?

Za nas slovence nehvaležno delo biti zidar. Za balkance pa odličen, nemonotoni poklic. Verjetno je delno krijv tudi minimalec, ampak kelko san ges čul od kolega keri je zidar rpinjih so nadvre plačane pa čijste 650€ minimalec tudi neje. Taka problem neje v podjetji ampak v prekmurski delovni sili.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Mt (ni preverjeno)

Ja res je.

mater van.... (ni preverjeno)

Bogme san nej znao ka je Pomgrad prekmurski gradbinec. Fala ka ste mi povedali. Ka resno nemrete prek teh prizadetih naslovov z izpostavljanjon Prekmurski in Pomurski? Ka bi vas žlak vseko, če bi napisali Pomgrad bo gradil Ikeino novo trgovino? Nej, mij smo redno čedni pa oh in sploh, pa moremo modrijo tirati z prizadetimi naslovami.

Starejše novice