Razmere v Sloveniji ostajajo resne, podatki za včerajšnji dan niso boljši.

Vlada je že včeraj predstavila ukrepe za za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom. Ti so različni od regije do regije.  Z Odlokom o spremembah in dopolnitvah Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Sloveniji se:

  • natančneje določa ukrep glede na obarvanost cone,
  • dodatno omeji število oseb v frizerskih in kozmetičnih salonih ter fitnes centrih in zaprtih športnih objektih ter trgovinskih centrih, posameznih trgovinah, bankah, poštah, lekarnah in zavarovalnicah,
  • začasno določa zaprtje ali omejitve poslovanja v rdeči coni.

“Epidemija je prizadela vsakogar. Z jutrišnjim dnem začne veljati nov odlok, predvsem glede na barvo regije,” pravi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

To so nova pravila

ORANŽNE REGIJE: (Pomurska, Podravska, Goriška, Notranjska, Obalno-kraška, Primorska)

  • Število oseb v kozmetičnih in frizerskih salonih omejeno na eno osebo na 20 kvadratnih metrov

  • V fitnesih ena oseba na 20 kvadratnih metrov,

  • Gostinski obrati med 6. in 22.30 uro obratujejo kot do zdaj (Dovoljena je le sedeča postrežba z razdaljo med osebami najmanj 1,5 metra, razen za osebe iz istega gospodinjstva.

RDEČE REGIJE: (Koroška, Savinjska, Jugovzhodna Slovenija, Gorenjska, Osrednjeslovenska, Zasavska, Posavska)

  • Prepovedano obratovanje VSEH gostinskih obratov (izjeme so nastanitveni obrati - hoteli, apartmaji, kampi … , kjer gostinski lokali obratujejo med 6. in 22.30 uro, vendar samo za goste,

  • V gostinskih obratih je dovoljena izključno dostava hrane in pijače ali osebni prevzem, 

  • Prepovedano ponujanje storitev neposredno potrošnikom v fitnes centrih in športnih objektih. 
  • Število strank, ki so lahko hkrati v frizerskih ali kozmetičnih salonih se omejuje na eno stranko v prostoru. 

Ti ukrepi začnejo veljati en dan po objavi na NIJZ in v Uradnem listu, prvič pa v soboto 17. oktobra 2020. 

Počivalšek poudarja, da so ti ukrepi nujno potrebni za obvladovanje ukrepov. Če bo treba, bo vlada za blažitev posledic novih omejitev pripravila tudi 6. protikoronski paket.

S spleta

Komentarji (29)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
anti... (nepreverjen)

Ne veselimo se predolgo... tudi mi bomo drug teden zaprti... Kam nas pelje naša vlada in politično nastavljeni strokovnjaki, v prepad oz. propad. Pa ne zdaj spet o drugih državah, EU, svetu. Z gotovostjo trdim, da imamo eno najslabših, če ne najslabšo vodstveno strukturo v tem kriznem času. Nobena velika firma nebi obstala pod taktirko teh nesposobnežev!

Vir.... (nepreverjen)

NUJNO, PREVERITE.
sobotainfo pod taktirko koronistov!!!

ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Tak slabe vlade, se ni bilo! Kar leve gradijo, oni uničijo v pol leta. Že v prejšnjem mandatu je bilo tako!

Robert321 (nepreverjen)

Kaj pa so levi zgradili?

In reply to by ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Ni napisal niti do konca: ja gradili so, potem je glavni zidar vrgel zidarsko žlico in nekaj opek v koruzo in jo popihal, "dodavaći cigli" pa za njim. Ostali so debelo gledali, nekateri ga razumeli, drugi pa se odločili, da probajo najti novega zidarja.
Vseeno se je našel pameten in delaven sosed z nekaj kolegicami in kolegi in nadaljeval gradnjo, s čisto novim načrtom, saj prejšnjega zaradi slabe zasnove ni upošteval. In glej ga zlomka, spet se je pojavil prejšnji "bacač kela i cigli u kukuruz", podajalci opeke z njim... vsi pa enotni v kritiki, da hiša ni dobra, da bodo oni bolje in še kaj. Samo, da nimajo več s sabo niti zadostno število delavcev potrebnih za nadaljevanje gradnje... in kje je načrt? Eh, pa saj ni...
Zgodba je...?

In reply to by Robert321 (nepreverjen)

Pom (nepreverjen)

Jebo te levi

In reply to by ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Mjxok (nepreverjen)

Od 13 novic ka ste jih gnes objavili na sobota info je 8 novic ka se nanasa na korono 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

VRANA (nepreverjen)

Ja, jaz ti pa bom o drugih državah!! Npr. Francija uvaja policijsko uro, ukrepi čisto povsod. Vsepovsod pa tudi obstajajo takšni retardiranci, kot si ti, "anti...". In pišejo svega in svašta, seveda samo pljuvajo. NIHČE pa nima pametne rešitve!!! Nihče!!! Debili ne morejo dojeti, da pač situacija je, kot je - brez cepiva, brez učinkovitega zdravila. In to povsod po svetu-nismo mi noben unikum!! Nesposobne so potemtakem vse vlade sveta!!! Sposobni pa seveda "anti..." in druščina za šankom.

Vipko
Truplo

Včasih se mora ostro. Včeraj je ena izmed sosed na facbooku objavila, kako naša vlada izvaja TEROR nad svojimi državljani in kot primer pripela en video iz neke danske trgovine, kjer res nimajo mask. Verjetno tudi na Danskem niso obvezne oz. takrat niso, pa niti ni pomembno.
To je me tako razbesnilo, da sem poiskal nekaj virov (brez Mladine in Demokracije, pa Reporterja, Žurnala...) in jih pripel na ustrezno mesto njenega facebook profila. In poleg Danske (tam starši niso smeli v vrtce oz.morda še danes ne...), so navedeni restriktivni ukrepi za praktično celo Evropo... Če si kakšen korona dvomljivec samo malo prebere ali si sam kaj podobnega poišče lahko takoj vidi, da naši ukrepi niso nič posebnega. Tako je, tako mora biti in tako bo, pa ne samo pri nas.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Oglasil se je spet dežurni epidemiolog sobotainfo truplo. Čakamo še njegovega prijatelja, sina učitelja, sobočanca, navijača Olimpije, Janezovo ovco in zagovornika nošenja mask(vsi vemo zakaj).

In reply to by Truplo

šanči ¨cibek (nepreverjen)

Truplo ........... Ti si pa govorec za Prekmurje tako,kot Kacin za Slovenijo .Samo tvoje mneje in poročanje semo čakali kdaj prideš na dan z besedo .To o Danski je že stara in ti nam to ponavljaš ter prodajaš .Napiši ,kako in kje si potrošil bone saj ,če jih ne bi dobil verjetno ne bi šel iz Sobote .

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Samo se ti delaj norca... to o Danski je od včeraj, pa se ne delaj neznansko pameten. In jaz za razliko od marsikoga velikokrat grem vsaj iz Pomurja... če že na Karibe ne hodim. Pa niti ni merilo da enostavno greš, ampak kam greš, s kakšnim namenom. Obiski kakšnih kulturnih dogodkov, razstav, športnih ali etnografskih prireditev meni niso tuje... kaj pa tebi glede na slovnico in način pisanja? Po mojem... polpismeni pametnjakovič, kateri svojo ustvarjalnost prezentira za šankom, kakor se temu pravi.
Pa gornji mi naj pojasni, čemu sem za nošenje mask pri omenjanju Janše?

In reply to by šanči ¨cibek (nepreverjen)

ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Truplo, pa tvoj pastir pravo ka nesmiš v drugo regijo 🐑🐑

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Ja... niti tega nisi uspel razumeti? Za sedaj lahko hodim, kamor hočem, tudi npr. v Ljubljano, če se mi zahoče.

In reply to by ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Karčči (nepreverjen)

Seveda ka lejko ideš. Po tvojih komentarjih sodeč delaš v kleti Trstenjakove vulice v Lj. Baje, da ni daleč stran od tebe pajac, ki je nepreklicno odstopil. Sedaj lahko pričakujem tipičen napad najbolj demokratične stranke, ki še do sedaj ni imela dva kandidata za predsednika. Poniževanje in žaljenje.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

No ja... še eden polpismen. Kaj si hotel sploh povedati? Jaz samo, da je dovoljeno, dokler je Pomurska regija oranžna, lahko grem tudi na rdeče območje, čeprav je odsvetovano. Obratno pa ne gre!
Ostalo pa ni za komentirati! Razen, da je vam levakom domače podobno obnašanje, kakor je tole:
https://hudo.com/si/2020/10/14/zdravniki-zobozdravniki-zgrozeni-nad-izj…

In reply to by Karčči (nepreverjen)

Karčči (nepreverjen)

Kot sem rekel. Žaljenje in poniževanje. Najhujši so spreobrnjeni komunisti. In to tisti najslabše vrste. In tale tovariš je eden izmed njih. Žal.
Pozdravlja te sošolec iz Kumrovca.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Spustil si se res na nizek nivo... to o Kumrovcu. Ja bil sem tam na šolskem izletu, ko smo itak vsi hodili tja, pa tudi s kolesom malo za hec. V šolo pa sem hodil samo v Murski Soboti... Tako, da ne zapleči z jezikom tam, kjer ni potrebno.

In reply to by Karčči (nepreverjen)

Horgoš (nepreverjen)

Jebemti. Dobro te ge trofo.

In reply to by Truplo

Kata (nepreverjen)

Sita sem tebe in tebi podobnih. Edino, kar znaš in zmoreš, je narisati ali v najboljšem primeru napisati besedo ovca.

In reply to by ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Kaj drugega pa lahko ovčki napišeš? Če si sita je itak dobro, problem je ko boš lačna in ne bo denarja in služb!

In reply to by Kata (nepreverjen)

Kata (nepreverjen)

In ti s svojimi "prodornimi" komentarji prosvetljuješ ljudi, ali kaj?!

In reply to by ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Vir.... (nepreverjen)

Vrana, tebe je pa zelo enostavno nategnoti,vidiš,z takimi ljudmi je najlažje delati, nekoč boš kacinov pometač.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Baug (nepreverjen)

Jesoš, jesoš...vrana strikes again :)

Dejstvo je, ka je vlada nej pripravila nikšoga plana ukrepanja (dodatno financeranje zdravstva, povečanje št. postelj, osebja itd., pripravila recimo plane, ka de z žarišči kak so domovi za ostarele itd.), ekonomijo de scvrla, očitna korupcija cveti, kak še nikdar (Vizkja Petrol, Hojs nepremičnina na Kolombani itd), ruši vse temelje demokratične družbe (neodvisnot agencij, medijev, ščuva lidi proti protestnikon, keri izvajajo svojo ustavno pravico do protesteranja in keri DOKAZANO ne širijo korone), ruši socialano državo (obvezno sprejemanje mest dva razreda nižje kak maš izobrazbo) itd. itd.

In te se ti palik, nedužno kak furt, sprenavedaš, kao ka so ukrepi=ukrepi in ka je to prej problem?! :)

hehe...Seveda mo palik ge pa ostali problem: lewnuhari fanatični, keri nika ne delamo pa ka drkamo na Jankovića pa se pokrivamo z dekami LGBTQ barvami v posteli!!! Hehe..ES LEBE DER HEILGE ISTVAN ORBAN!!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

krtovinjek (nepreverjen)

Ne bo ,dolgo ,ko bomo morali nositi plinske maske .

helmut (nepreverjen)

konec civilizacije kak jo poznamo je vse bliže. Narodi de se pomali vtrgnilo te de pa počilo.

Tuncikabuncika (nepreverjen)

Truplo, Vrana, Tuncika...enough said.

če ge va ra (nepreverjen)

Hmmm, poznam frizerski salon, kjer je mal omanj kot 20 kvadratnih metrov. Kaj pa sedaj ??
Bo treba, da del človeka počaka zunaj, del pa bo šel notri.
Aja, pa očitno vlada ni računala, da mora biti v salonu še frizerka ali frizer.
Mogoče po njihovem samo stranka.
Ki bo čakala, da epidemija mine in se frizer vrne.
BUTALCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!

če ge va ra (nepreverjen)

Bo treba državo tožit na Evropskem sodišču za človekove pravice.
Kaj pa potovanje v drugo državo ????
Pa si iz rdeče regije???
Aja, pol pač greš iz Podrvska regije v Avstrijo in se čez Avstrijo pelješ do Italije. Saj ni tak daleč.
Pač nekaj sto kolimetrov več
BUTALCI !!!!!!!!!!!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice