Slika je simbolična.
Zaradi sankcij, ki so jih v Evropi uvedli proti Rusiji zaradi napada na Ukrajino, je poslovanje ruske banke Sberbank v Sloveniji omejeno le še na kartično poslovanje.

Kot so danes še sporočili iz Banke Slovenije, ostale storitve te banke začasno niso na voljo, poslovalnice so zaprte. Podrobnejša pojasnila bodo na voljo v torek.

Na ravni Evropske centralne banke in enotnega odbora za reševanje so v nedeljo sprejeli odločitev, da bančna skupina Sberbank Europe AG, ki ima hčerinsko banko tudi v Sloveniji, prekine s poslovanjem, so zapisali v sporočilu za javnost Banke Slovenije.

Poiskali bodo rešitev

Hkrati je bilo sprejeto tudi prehodno obdobje oziroma kratkotrajni moratorij, v katerem bodo za slovensko hčerinsko banko poiskali hitro in konstruktivno rešitev in na ta način zagotovili nemoteno poslovanje vsem njenim komitentom, so dodali.

»Za komitente slovenske Sberbank banke to pomeni, da se s ponedeljkom zjutraj do srede zjutraj poslovanje banke omeji zgolj na poslovanje s plačilnimi karticami.

Ostale storitve začasno ne bodo na voljo, poslovalnice bodo zaprte. V tem času bomo poiskali ustrezen način reševanja banke, ki bo zagotovilo nemoteno poslovanje za vse komitente banke,« so zapisali pri Banki Slovenije.

Ob tem so še pojasnili, da je Sberbank edina banka v slovenskem bančnem sistemu, ki ima rusko lastništvo, vse ostale banke pa poslujejo kot običajno.

Komentarji (10)

upokojenec70 (ni preverjeno)

V BiH je njihove poslovalnice prevzela v upravljanje država in tako zaščitila svoje državljane. Nebi mogla tako narediti tudi Slovenija?

Gost#3 (ni preverjeno)

Ne, to je ukrep "zabačene BiH"! Mi (SLO) smo bilj napredni in pri nas se bodo komitenti znašli sami...sarkazem, kot v primeru švicarskih kreditov, ali natega in izrinjanja "malih delničarjev" NKBM vrednostnih papirjev...Banke so pri nas nad ljudmi, kot je globalna politika nad resnico. Ajd, "janezu", snađi se sam.

In reply to by upokojenec70 (ni preverjeno)

magyar bacsi (ni preverjeno)

Pozabite na denar!!!!

Qwer123 (ni preverjeno)

pa te mi ti svoje penaze daj pa na svoje pozabi ci de slo

In reply to by magyar bacsi (ni preverjeno)

en-tan (ni preverjeno)

bolj šokantnoga naslova nemrete napisate? 🤣🤣

Gost#3 (ni preverjeno)

vse za bait-click?

In reply to by en-tan (ni preverjeno)

revolut (ni preverjeno)

zelo neprimerno (in verjetno tudi odškodninsko iztožljivo) je za naslovno sliko kazati kartico druge banke (Revolut Bank UAB), kot je kasneje omenjena v člaku (Sberbank) .. in nič simboličnega nega na slika

Jack0000 (ni preverjeno)

Ja v vojni smo a ne... Žrtve pač morajo bit.. Cela EU bo naj.... Samo še švabe je treba po prstih, ker še vedno plin dobivajo iz Rusije. Naj vsaj vsi enako trpimo..

revolut (ni preverjeno)

zakoj za bogeca mate revolut kartico na sliki teleta?????

Kartica (ni preverjeno)

Ker so v vsej hektiki ka se.jim spet nekaj dogaja.in.morejo napraviti dramo ... pač vzeli prvo kartico pri.roki ali pa.skopejrali z neta... kopejranje jim.sicer bole.leži ...

In reply to by revolut (ni preverjeno)

Starejše novice