Foto: Facebook MIKK Murska Sobota
Mestna občina Murska Sobota je objavila javni razpis za delovno mesto direktorja javnega zavoda Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota.

Na spletni strani Mestne občine Murska Sobota je od danes naprej objavljen razpis za delovno mesto direktorja Mladinskega informativnega in kulturnega kluba Murska Sobota.

Gre za razpis za delovno mesto direktorja javnega zavoda, ki ga objavlja Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja na podlagi 36. člena zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo.

Direktorica MIKK odhaja na občino

Po neuradnih informacijah Sobotainfo zdajšnja direktorica omenjenega javnega zavoda Aleša Kovač odhaja na delovno mesto višje svetovalke za predšolsko vzgojo, šolstvo, mladino in raziskovalne dejavnosti na Mestni občini Murska Sobota. 

Za potrditev teh informacij smo se obrnili na Mestno občino Murska Sobota, kjer pa so nam pojasnili, da te informacije ne držijo. 

»Razpis za direktorja MIKK je objavljen, ker zdajšnji direktorici poteče mandat.

Navedba, da je direktorica MIKK Aleša Kovač prevzela delovno mesto višje svetovalke za predšolsko vzgojo, šolstvo, mladino in raziskovalne dejavnosti na Mestni občini Murska Sobota ne drži. Za to delovno mesto je bil dne 29. novembra 2022 na spletni strani Mestne občine Murska Sobota objavljen javni natečaj in istega dne dana objava na Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, pod številko: 110-0146/2022-1.

Natečajni postopek je zaključen, kandidat bo z  delom na omenjenem delovnem mestu nastopil 1. februarja 2023,« so pojasnili na Mestni občini Murska Sobota.

To so pogoji, ki jih zahteva razpis

Kot je zapisano na spletni strani soboške občine, se lahko za direktorja javnega zavoda Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota prijavi kandidat ženskega ali moškega spola, ki poleg splošnih pogojev izpolnjuje še naslednje pogoje:

  • ima VII. stopnjo izobrazbe,
  • ima najmanj dve leti delovnih izkušenj,
  • strokovno pozna področje dela javnega zavoda,
  • ima vodstvene sposobnosti.

Kandidat za direktorja je hkrati dolžan k prijavi na razpis priložiti program razvoja MIKK za naslednje mandatno obdobje.

Mandat direktorja MIKK traja sicer pet let, po izteku te dobe je lahko direktor ponovno imenovan. Delovno razmerje z direktorjem se sklene za določen čas, za čas trajanja mandata. 

Kako poteka prijava na razpis?

Razpis hkrati navaja, da mora kandidat pri prijavi za delovno mesto direktorja (M/Ž) javnega zavoda priložiti še: 

  • overjeno fotokopijo diplome, kot dokazilo o doseženi stopnji izobrazbe,
  • opis dosedanjih delovnih izkušenj, iz katerega je razvidno izpolnjevanje pogojev glede zahtevanih delovnih izkušenj, strokovnega poznavanje področja dela javnega zavoda  ter izkazovanja vodstvenih sposobnosti,
  • izpis delovne dobe (ZPIZ) oziroma druga ustrezna dokazila o delovnih izkušnjah,
  • življenjepis. 

Prijave z dokazili o izpolnjevanju razpisnih pogojev se morajo poslati v 15 dneh od objave, torej do 7. februarja 2023.

Poslane morajo biti v zaprti označeni ovojnici na naslov: Mestna občina Murska Sobota, Kardoševa 2, 9000 Murska Sobota, Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, s pripisom »razpis za direktorja javnega zavoda Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota – ne odpiraj!«.

Kandidati bodo o izbiri obveščeni najkasneje v roku osmih dni po imenovanju.

Več informacij o razpisu najdete tukaj.

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mijiii (nepreverjen)

Eden izmed pogojev, da si veliki podpornik soboske SD ali clan.

kuharca (nepreverjen)

Glavno ka si naš. Ženska je skoraj uničila MIK zdaj pa nagrada !

Gees (nepreverjen)

Pa da si mladinec v srednijh 50 letih….. tak da ti ex jugo melos ni tuj….

Thebossmikk666 (nepreverjen)

Jaz bom the booss vsak vikend petek sobota akcija en monster 4 vodke 5 eu prost vstop in metal koncert
prostovoljni prispevki kdor hoče za band 2 5 10 eu ali več..igral bo soboški nu hardore metal underground če zberemo 1000eu za en koncert imamo poleti še večje prireditve en teden metal days v parku pride slipknot hollywood undead in flames in še mnogo več. Stay tuned!

lol lol (nepreverjen)

Šteiner ge si???? Edino on je znao tou voditi in edino pod njegovin vodstvon je MIKK prosperejro. Vse ostalo je bila totalna žalost.

Jaja (nepreverjen)

Eh prosin te...Ge so ekipa Ivor, Tomica, idr. Tej so Mikk skup držali...

In reply to by lol lol (nepreverjen)

Anon2104 (nepreverjen)

Vničila je MIK, zdaj de vničavala še predšolsko vzgojo. Živela Slovenija!

janez janez (nepreverjen)

De novi direktor med delovnin čason lejko odo domov obid kujat?

Kakp (nepreverjen)

Zdaj de baje izbranec debele deklice pesmi pa romane vmes v pisarni pisal.

In reply to by janez janez (nepreverjen)

RakicanecGasilec (nepreverjen)

Sobota je večna sluga SD Brigite.

In reply to by janez janez (nepreverjen)

Zanimivo644 (nepreverjen)

Na občine sploj što dela brez ka ga je nešče not spravo? Se sploj kda naprave razpis, poglejdne vloge pa zberej kvalificeranoga zagnanoga delavca? Man obcutek ka kda ti vec nika ne grata te pac ides za svetovalca.
Zenska itak nesposobna taka srecno.

.. (nepreverjen)

Nesposobna direktorica pa na boukše delovno mesto, namesto na delaborzo tou je čista katastrofa.

malomeščanka (nepreverjen)

Široko rita je glavni soboški kadrovnik ! Ona same dobre lidi nastavla. Zdaj pa imamo direktorco knjižnice, Mik-ka in še več se jih bo kmalu pokazalo, npr njeni piceki v Ekspanoju pa ne morejo oštarije odprejti.

In reply to by .. (nepreverjen)

asdasd (nepreverjen)

MIKK išče novega direktorja, to so pogoji, da ve natočiti špricar, pobrisati mizo, oprati kozarce, nepomembno je če ima ustrezen priimek in ime !?

. (nepreverjen)

Najdite kakšnega dobrega, delovnega. Ne lapastega, ki samo jezik vrti in nič dobrega za klub in mladino ne napravi.

gelibar (nepreverjen)

Perhavčka ma tu tude prste vmes?

KroškaTikev (nepreverjen)

Vupan ka dobijo nekoga bokšoga. Tak ka je zdaj ta direktorica zavozila Mikk skoraj slabše nemre biti. Vegetejranje na modrijo. Pa of od Levice, nesposoben kak satan... ešče šanka ne vejo normalno zagnati, glih eno periodo na mesec skup spravijo... boug pomagaj

gost123 (nepreverjen)

Evo se je že začalo kadrovanje Svobode in SD v MS. Tej razpis ka je bil na občini -to je vse bilo nastavleno za to Alešo. ženska nej sposobna kurca v rokej prijete, nej ka bi bijla direktorica lai pa višja svetovalka za šolstvo. MIKK je itak doj zapravila. Zdaj de še tej resor na šol zugrund. Glavno ka si naš, nej važno če znaš kaj delati.

Burimuri (nepreverjen)

Folk misli, ka je Mikk voditi kak nekso malo podjetje, pa je nej. Tak ka mislijo, ka de podjetnik dobro vodo drzavo, cegli je to cista druga zival.

Na sceni trbej delati kak na ograceki. Trbej zalejevat, gojiti, dati ljubav, biti strpen...Ce si nikdar nej bil del scene, niti ne bos toga skuzo.
Se vec, trenutne mlade generacije so nej vec kak inda. Trbej ekstra trujd pa ideje vlozit, ka de hasek. Zal je tak seposedi po Slo. Tak ka brez dobrih lidi v Mikki, ka bi kuzili tau, pa se te de tezko, good luck chuck.

Je pa rejsan ka bi se dalo mikk vsaj delno spimpat - bar po moje - z relatvino malimi vlozki, ka bi bil bole atraktiven. Samo brez pravoga folka tuj to nede hasnilo.

.. (nepreverjen)

Razpisni pogoji za en usrani MIKK, kot bi najmanj vodil korporacijo, ki bo ustvarjala milijone.

Glavni pogoj pa je podpora SD.

asdas (nepreverjen)

Niti nej :)

In reply to by .. (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice