Slika je simbolična.
Obalna sindikalna organizacija državo poziva, naj uveljavi predkupno pravico za delež v Savi.

V Obalni sindikalni organizaciji - KS 90 državo pozivajo k uveljavitvi predkupne pravice, ki jo ima pri nakupu 43-odstotnega deleža Save.

Ocenjujejo, da ima država zdaj »idealno priložnost«, da končno začne s čiščenjem tveganega kapitala iz tako pomembne in perspektivne panoge za slovensko gospodarstvo, kot je dejavnost turizma.

Turistična panoga zagotavlja več kot 58.000 delovnih mest in izkazuje izredno velik količnik multiplikativnosti, saj posredno ali neposredno daje kruh vsakemu desetemu zaposlenemu v Sloveniji, so poudarili v sindikalni organizaciji, ki združuje 15 različnih sindikatov dejavnosti tako javnega kot tudi zasebnega sektorja, med njimi tudi reprezentativni sindikat v dejavnosti gostinstva in turizma.

Državo pozivajo, naj uveljavi predkupno pravico, ki jo ima pri nakupu 43 odstotnega deleža Save, ki ima prek družbe Sava Turizem več kot 1000 zaposlenih in upravlja 18 hotelov ter razpolaga z več kot 2600 sobami na najbolj ekskluzivnih lokacijah v Sloveniji.

Menijo, da ima država priložnost za začetek čiščenja tveganega kapitala iz panoge, saj ta deluje po izkoriščevalski logiki »poceni kupiš, izčrpaš (da povrneš kupnino) in potem prodaš«, kjer zaposleni prepogosto potegnejo najkrajši konec.

Vstopu tujcev v lastništvo Save ostro nasprotujejo

»Prav tako pa je izjemnega pomena, da se lahko z nakupom deleža York država povrne izjemno pomembno srebrnino posebnega državnega pomena zopet v naše roke, da bomo lahko o lastni usodi v prihodnosti odločali izključno sami,« so izpostavili.

Ostro nasprotujejo kakršnemukoli ponovnemu vstopu tujcev v lastništvo Save, saj imajo, kot so zapisali, v Slovenski Istri zelo neprijetne spomine še na zgodbo Hotelov Metropol, ki je le še bleda senca stare slave.

»V kolikor pa bodo dejanja države kljub temu šle v smeri, da države ne kupi 43-odstotnega deleža Save, do katerega ima prednostno pravico nakupa, in bo dovolila, da slovenska srebrnina spet pade v tuje roke, bomo v Obalni sindikalni organizaciji - KS 90 naredili vse in še več (tudi z državno nepokorščino), da zaščitimo kvalitetna delovna mesta v dejavnosti, ki posredno ali neposredno daje kruh skoraj vsaki družini v Slovenski Istri,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Kak so merkator prodali tak bojo hotele. Kerim se pokaže možnost napravijo kaj ne dobro za njih ne za slovenijo. Žalostno.

Assia (nepreverjen)

Pa zakaj niso tega kričali pred leti, ko so pevski že takrat prodali tujcem.

In reply to by . (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Že 15 let se derem ko so podarili savi, ka molzejo, ka lezejo amerikancom v rit.

In reply to by Assia (nepreverjen)

Balkancom u (nepreverjen)

rt ... Naci Merc Mafija

In reply to by . (nepreverjen)

puklavi miha (nepreverjen)

Komunisti prodajamo, ka nucamo lucke pejneze za naše volitve.
Pa zašto smo se onda borili?

In reply to by Balkancom u (nepreverjen)

Assia (nepreverjen)

Pa zakaj tega niso kričali že pred leti, ko so pevski prodali tujcem.

In reply to by . (nepreverjen)

Assia (nepreverjen)

...LEVAKI...

In reply to by . (nepreverjen)

Ne bodo prodali (nepreverjen)

ampak bodo tujci pokradli ubiti niso pa niti grobof dubili PROTI nacistom kapitalistom

In reply to by . (nepreverjen)

Kul (nepreverjen)

Spet sindikati glasni ja kje pa so do sedaj bili in zahtevali boljše plače zaposlenih v gostinstvu ne da je ves kader na minimalkah in njim je samo zato da se redno plačuje članarina

Za narodno (nepreverjen)

identiteto ne tujcom krade slovensko imovinu

In reply to by Kul (nepreverjen)

Vinetu (nepreverjen)

in kak si te to predstavljate, da se bo država šla turizma? kako uspešno se že sedaj sploh gre?

Proizvodnja (nepreverjen)

Kakor koli se sliši lepo domači lastnik. Bo delavec mel večjo plačo, kot minimalec, če bo domači lastnik? Ne vem? Filali so nas o domači industriji pijač (Union, Pivovarna Laško, Radenske in druge). Vse so končale v tujih rokah. Naši lastniki so vse zaje... Kdo mi jamči, da spet nebo tako? Tisti, ki so krcali o nacionalnem interesu so jih prodali tujcem. Mercator so prodali Agrokorju, ko so ze pisali, da je pred propadom. Verjetno pa so vseeno bile izplacane provizije za sodelovanje pri prodaji. Pa volitev ni bilo, da bi se tisti, ki so prodali Mercator drli o nacionalnem interesu. Mislim, da je bila predsednica vlade Alenka, ki sedaj ima polno nacionalnega interesa.

. (nepreverjen)

Merkator je delal 5 mil dobička letno.

In reply to by Proizvodnja (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Ko je bil jankovič, preden so začeli z razgradnjo.

In reply to by . (nepreverjen)

Znon ale nej (nepreverjen)

Ne delajmo se utvar, vlada nede izkoristela predküjpno pravico. Poleg cejne trbej še vložete ajde dvejsto milijounof in ka te? Si mo pa pravle, ka je država slab gospoar! Odate trbej! Za kelko? Pa de se se še ednouk zavrtelo čista isto, kak zdaj.
Če majo Madžare interes, pa date pejneje za naküjp, pa vložete, te sigurno tej pejneze nedo vrgle nekan. Bar nazaj to jeh štele dobite, tou pa pomejne, ka glij nedo püjstele, ka se zdrđave, ka se se spotere. Delafce glij najslabše plačate nedo mogle, ka te tej tak slabo pa neodgovorno delajo, ka itak ide se cügrund, kak se prave. Ista priča, če be küjpele Afstrijce, Nemce, Ruse. Da se je lejvo-desno se odavalo smo se nej kašlale, zdaj se pa malo že ne zadavijmo in tou somo zatou, ka pač štejo bite lastnijke Madžare! In če smo iskrejne in poglednemo slovensko, prekmursko zgodovino, so nan Madžare v globale v gezero lejtaj rejsan tak dosta slaboga napravele, ka se jeh zdaj v korejne sovraže? Če be, Prekmurcof nebe bilou, bar ges san v tou preprijčane. Če be une izvajale strogo asemelacejo, ka be te bilou? Nas sigurno nej, večijna vas tou pozabla. Sousede so in s sosedon se je trbej razmete!

In reply to by Proizvodnja (nepreverjen)

Znon ale nej (nepreverjen)

... tou san pozabo: ges be tüde biu rad, ka be bilou se naše, ka smo oudale. Ale realnost, dejstva so pač takšna, kakšna so in trüjdete se trbej, ka de toga odavanja menje, ka vmejs ka nazaj küjpemo (kelko ges znan, mano dosta investicej v tujine in je se nej tak slabo, kak mijslemo).

In reply to by Znon ale nej (nepreverjen)

Z2 (nepreverjen)

Odati madžaru rusu hrvatu se en kurac slabši od save nemore bit.saj sava ni vlagala nič. Umazani bazeni nehigena crne fuge ite samo v moravce se te vidli,tibogani kaos o drogen ka negučin sploj. Tak ka dobrodošel tujec če do udaj domačin ni vlozol

PONOVNO BI KRADLI (nepreverjen)

To so slovenski tajkuni že enkrat pokradli, zdaj hočejo še dobiti možnost da bodo drugič kradli. ker če bo lastnik tujec možnosti za krajo slovenskih banditov VEČ NE BO.

Bojše Mađar ka… (nepreverjen)

Radenska( kredite za prevzem so Čehi odplačali par let prej in zdaj se v gostilnah ob kavici servira mala flaška Radenske prej tega ni blo) in Gorenjem ( aja sori v Gorenju so Kitajci odpustli 90 direktorjev 🤦🤬 ) Vse terme pod Savo so za drek 😔 Na Madzarskem pa so terme super porihtane,Zalakaros,Lenty,Bük,Heviz,Šarvar,Monošter.... Ampak glavno ka se ne proda tujcu,da se lahko na velko krade 🤢🤮🤮 Vsaka čast tem bedakom ,ki so proti ti imajo IQ posušenega kaktusa 🤦🤦 Isto z Rusi jebemo jih vsi razen par držav in zaj do uni napadnili Ukrajino,ker kopičijo vojsko na svojen ozemlji faking američani pa v Ukrajino vozijo vojsko pa težijo natoji ka naj dela isto.🤬🤬🤬🤬 Kda pa de se Rusi enkrat spipalo pa do pa leteli vun iz Evrope kak iz Afganistana. Samo de problem ka mo te meli zbesnjenega Rusa mi na domačen pragi američan pa de že negi v drugi drzavi isto sranje zacna delati 🖕🖕🖕🖕🖕

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice