Sindikat poštnih delavcev je ob decembrskih težavah pri prenosu paketov na upravo Pošte Slovenije naslovil več zahtev za izboljšanje razmer.

Kot so sporočili iz Sindikata poštnih delavcev, so v zadnjih dveh tednih nenehna tarča medijskih objav in polemik glede odgovornosti zaradi nastalih težav pri prenosu paketov.

Pojasnjujejo, da so že konec novembra na odboru za gospodarstvo v državnem zboru opozorili, da zaradi zakona o poštnih storitvah, ki Pošti Slovenije nalaga izvajanje univerzalnih poštnih storitev, nastaja velika gospodarska škoda.

»Zaradi omenjenega zakona, na Pošti Slovenije ne smemo prerazporediti naših internih resursov, tako delavcev kot vozil, na tržni segment, torej paketno dostavo. Sedaj je posledica vidna vsem,« opozarjajo delavci Pošte Slovenije.

»Poleg tega se je zaradi neustreznega načina financiranja v preteklih letih zaprlo 65 pošt in posledično sedaj prihaja do večjih dodatnih obremenitev zaposlenih in nezadovoljstva strank zaradi povečanega časa čakanja za vstop na poštno poslovalnico,« meni pooblaščenec Sindikata poštnih delavcev Saša Gržinič.

Na upravo Pošte Slovenije so naslovili zahteve

Zahtevajo, da se v roku osmih dni sprejme pravilnik o trajnem dodatku za posebne obremenitve dela zaradi bistveno povečanega obsega dela in pogojev zaradi epidemije covida. Hkrati pričakujejo, da se pričnejo pogajanja tudi glede izplačila poslovne uspešnosti.

Delavci Pošte Slovenije pričakujejo še, da uprava do 1. januarja 2021 pripravi izračune in osnutek spremembe organizacije dela na tak način, da se loči delovno silo in sredstva potrebna za izvajanje univerzalnih poštnih storitev, od delavcev in sredstev potrebnih za izvajanje tržnih storitev. Zahtevajo, da uvedba spremembe organizacije dela prične veljati s 1. julijem 2021.

Do uveljavitve zahtevane spremembe organizacije dela, pa še zahtevajo, da delavci prejemajo 10-odstotni dodatek za delo v neenakomernem delovnem času.

»V kolikor od uprave ne dobimo pozitivnega odgovora in pripravljenosti, da sledijo zahtevam, bomo delavci na Pošti Slovenije primorani poslužiti drugih oblik sindikalnega boja za dosego boljšega standarda tako za zaposlene kot za stranke,« še žugajo.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
butalec (nepreverjen)

Bravo Poštarji, podpiram vas!
Zdaj vas naj vaši pametni vodilni silijo po bajtah prodajat vilede!!!!!!!

Karl Marx (nepreverjen)

boli me kurac za poštarje
za poštarice pa ne

Zhukov (nepreverjen)

Vaša je ato pravla drugače..

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Lurda (nepreverjen)

Sindikati, mešalci megle

Poštar.več ne dolgo (nepreverjen)

Ogromno poštarjev je odšlo in še mnogo jih bo odšlo.
Delo zjutraj od 5. pa do 17.ure polek tega z dneva v dan več posiljk in plače na minimalcu pa še božičnice kur.. ne dajo nič.zdaj bi mogli štrajkak pa si naj ta glavni sami pakete vozijo.ajdi sindikat da vidomo ča imate jajca ali ste tudi vi podkupljeni.

Karl Marx (nepreverjen)

privat hitra pošta samo čaka
bolj boste štrajkali
več bodo pokasirale privatne hitre pošte

In reply to by Poštar.več ne dolgo (nepreverjen)

Beast (nepreverjen)

Tou je tak da so v vodstvu Pošte samo Janševi lidje.

real (nepreverjen)

če pa so idioti. naj bi znali da je pandemija in da so shopi zaprti in da je božič tu ter da narod naroča prek neta in s tem bo več prometa, pa se kljub temu niso znali vnaprej organitzirati. prej so jokali ka nimajo več kaj delati, ka še jebene sendviče prodajajo, zdaj pa jim spet ne paše preveč dela. organizacijo dela bi morali že okt., nov. spremeniti, ko so videli oz. bi naj videli kaj se dogaja. njihova krivda, naj bodo tiho in naj delajo zdaj, če so tak zabiti v glavo, da se ne vejo vnaprej organizirati. sramota! še tožit bi trebalo pošto, ker zaradi nerazmišljanja sedaj krši naše pravice, da ne dobimo pravočasno pakete. povrhu zgubljajo, ne vejo slediti priporočenim zadevam. toliko o tem.

Karl Marx (nepreverjen)

teh poštarjev tudi ne zastopim
poleti jim je prevroče
pozimi jih zebe
bolj bi delali
pa jih ne bi zeblo

tanja flaškon (nepreverjen)

kje so časi ko so bili poštarji ta glavni jebači v krajevni skupnosti
dans pa ni več tako
se vlačijo kot neke none , nobenega življenja ni v njih
kaj mislite da jim primanjkuje vitaminov
morda

Starejše novice