Soboško podjetje Pomgrad edino gradbeno podjetje, ki mu je uspel velik met.

Gradbeno podjetje Pomgrad, d.d. je pridobilo še certifikat ISO 45001/2018 s področja varnosti in zdravja pri delu in tako postalo edino gradbeno podjetje v Sloveniji te velikosti, ki ima pridobljene vse tri certifikate: ISO 9001/2015 za sistem vodenja kakovosti, ISO 14001/2015 za sistem ravnanja z okoljem in ISO 45001/2018 za sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu.

»Pridobitev certifikata ISO 45001/2018 iz področja varnosti in zdravja pri delu je za naše podjetje pomembno tudi zato, ker nam, med drugim, potrjuje, da zgledno skrbimo za naše zaposlene, še posebej glede na dejstvo, da večina le-teh vsakodnevno dela na terenu in na gradbiščih. Standard lahko sedaj uporabljamo za vse poslovne in operativne dejavnosti, zahteva tudi skladnost z vsemi veljavnimi regulatornimi okviri,« ocenjuje predsednik uprave Pomgrad, d.d. Iztok Polanič.

Nadgraditev lastne varnostne politike 

Podjetje je po zahtevah standarda ISO 45001/2018 usmerjeno v obvladovanje tveganj in ima cilj, da proaktivno upravlja svoje procese ter zmanjšuje tveganja za zdravje in varnost. 

»Ob pridobivanju tega certifikata smo nadgradili že vzpostavljeno lastno varnostno politiko in cilje, opredeljene nevarnosti in tveganja, ocenjujemo verjetnost in vpliv tveganja, preverjamo skladnost z veljavnimi pravili in seveda načrtujemo in uporabljamo ustrezne protiukrepe za preprečevanje poškodb, bolezni in smrtnih žrtev, kar je v naši panogi še posebej pomembno,« še dodaja Polanič.

Prednosti izvajanja tega standarda so izboljšanje ozaveščenosti in nadzor nad nevarnostmi in tveganji na delovnem mestu, spodbujanje zmanjšanja števila in resnosti nezgod in bolezni, povezanih z delom, izboljšanje zdravja in varnosti zaposlenih ter zadovoljstva ljudi, upravljanje skladnosti z zakonskimi in drugimi regulativnimi zahtevami, vzpostavitev okvira za učinkovito obvladovanje tveganj, izboljšanje produktivnosti in vrsta drugih.

Pomemben korak v odnosu do zdravja in varnosti zaposlenih

Potem, ko so lani v Pomgradu pridobili tudi okoljski certifikat ISO 14001/2015, predstavljajo tako vsi trije pridobljeni certifikati za podjetje pomemben korak v odnosu do okolja pri vsakodnevnem delu na gradbenih projektih ter zaposlenih, njihovega zdravja in varnosti na delovnem mestu. Certifikati predstavljajo pomemben vidik družbene odgovornosti podjetja v odnosu do zaposlenih in hkrati tudi vseh drugih deležnikov podjetja v lokalnih okoljih, kjer Pomgrad gradi in je izvedbeno aktiven ter seveda z vidika kakovosti izvedenih projektov do investitorjev

S spleta

Komentarji (33)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
100-100 (nepreverjen)

Cerifikat za poštenje tuj majo.

administrator (nepreverjen)

vsi ti certifikati so kurac od ovce

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

don motika (nepreverjen)

Nišče ne omenja plač delavcev,ki se kuhajo na tej vročini .Se Pomgrad drži zakona ,da ob ekstremnih vročinah umakne delavce iz gradbišč v senco ?

Vrag (nepreverjen)

Nejde komentejrate..ka zdaj je urednica na dopuste?

In reply to by don motika (nepreverjen)

Vrag (nepreverjen)

Šefi ja, so tan tude če sto mrje. Nikogar nega pravica, delavec kriv..ka je pijan (od dela).

In reply to by don motika (nepreverjen)

Vrag (nepreverjen)

Šefi ja, so tan tude če sto mrje. Nikogar nega pravica, delavec kriv..ka je pijan (od dela).

In reply to by don motika (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Ce delavcu ne pase naj gre drugam...za delovne razmere pa so pristojne drzavne inspekcije....idealno verjetno ni nikjer

In reply to by don motika (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

pa saj to ni nič takšna vročina okoli 40 stopinj celzja

In reply to by 12 (nepreverjen)

Vinc (nepreverjen)

Temu se pravi tržno gospodarstvo - kapitalizem. Dajmo se že enkrat navadit, da ne živimo več v socializmu.

JJ2019 (nepreverjen)

Lari Fari

gospod Dent (nepreverjen)

Ena izmed resnih firm. Ne pravin ka so zlati ali so med najbole normalnimi za delati.

12 (nepreverjen)

Cestitke.veliko posla se naprej

polala (nepreverjen)

12 ..................... Ha,ha čestitke ka do se še bolj bogatili ti pa si res idiot ni kaj

In reply to by 12 (nepreverjen)

teuc (nepreverjen)

Mater si čeden. Ka misliš ka nešče ma pa vodi firmo zatou ka de še bole srmašen? Valda ka za taou ka de več zaslužo pa de še bole bogati. Ka van enin kramparon v glavi špila, zabiti ste do amena.

In reply to by polala (nepreverjen)

alkimist

Oziroma povedano z drugimi besedami.. Določeni investitorji na razpisnih pogojaj zahtevajo tej certifikat. Doj visi Pomgradi za kvaliteto delavnoga mesta, njihova glavna skrb je kak ustrezati pogojon na razpisaj.

stric vili (nepreverjen)

Imeti nek certifikat je eno. Kako pa izgleda v resnici na gradbiščih je pa drugo. Vedno je veljalo, da je eno teorija in drugo praksa. Če bi jih res skrbelo za delavce jih ne bi najemali pri Albancu, ki posoja tudi slovenske može, kot orodje. Zaposlili bi jih sami in pošteno plačali. Kak je že en omenil certifikate dobiš, da se z njimi pohvališ na razpisu. Realnost je pa nekaj drugega.
PRIJAZNOST PODJETJA DO ZAPOSLENIH IN OKOLJA SE MERI TUDI V PLAČAH ZAPOSLENIH !!!!!!

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

jebeš certifikat, če ti ga nekše izdati zavod za javno zdravstvo
Ja sam ga merio i izmerio 22 cm bez glave a mi ga javni zavod za javno zdravstvo neče potrditi dok ne platim 1540 evri
Zato vam kažem ko ima pare može kupiti i certifikat

In reply to by stric vili (nepreverjen)

Audi S6 (nepreverjen)

Tak je.Medalje si talajo Polaniči.
Delavci pa ka majo?

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem kakšen pomen naj bi imel ta certifikat v praksi. Pomgrad ma samo šefe gradbišč pa delovodje. Delavci so na posodo od Ramadanija, šoferji in strojniki pa menda od nekšne mariborske firme. S takšno "delovno silo" nekše pretirane kvalitete nemreš dosegnoti. Vala pravilo: Kakva moja plata, takšna tvoja vrata.

teuc (nepreverjen)

Kelko od vas pametnih đeksonov tu gori ma svojo firmo, bar 50 zaposlenih pa jih davle minimalno 1000€ neto mesečne plače + vse ostale dodatke? Keri tou nema pa keri ne davle takšnih plač se nema kaj buniti prek drugih keri zaposlujejo 5x več lidij in jin davlejo redno plačo na datum. Kakšna je ta plača takšna je, komi ne paše lejko komot ide drugan. Ali po moje Pomgrad kar dosta familij rani v Prekmurji pa širše. Tak ka štenkaši primitivni rajši držite goubce pa ne serte vedno po sakšon ka van v nous ide zaradi lastne nesposobnosti in zarukanosti.

čarni vrag (nepreverjen)

Što si ti ka nam boš krato pravico govora? Delaj red pri ženi doma, če jo maš.

In reply to by teuc (nepreverjen)

alkimist

Kda boš končo srednjo šolo in se znajšo na trgi, se oglasi še enkrat. Če pobejraš lidi v Bosni in izkoriščaš njihovo bedo, te še ne napravi dobroga delodajalca. Ma sploj neven zakoj odgovarjan, ker so ti osnove odnosa delodajalec - delavec nej jasne. Čez 10, 15 let kda odrastejš, boš verjetno brodo drugače.
Niti ne razmin tvoje logike, zakoj ne bi smel komentejrati odnos delodajalca do delavca? Ka ma firma tu veze? Ide se za čist drujge vrednote. Zaj, če de se nešče s Ferrarijon pelo 100 na vro skouz MS moren tudi lape zaprejti, ker si vozin okoli s cenejšin avton?

In reply to by teuc (nepreverjen)

teuc (nepreverjen)

Ne delaj se brezveze pameten. Mogouče malo več znan o teh stvareh kak si tij misliš. Po moje bi me lejko celou viko. :) Osnove odnosa delodajalec - delavec so mi nej prej jasne? Svašta. Glede na tou ka smo že 28 lejt več nej v socializmi bi mogouče enin že biu čas ka bi malo preklopili. Ne podpejran izkoriščanja delavcov, ali če delodajalec diktejra nepošteno igro, igralci so pa delavci in tou duže časa ali pa celou podizvajalci ka pravijo drugi komentatori, mi je nej jasno kak te takšna firma sploj lejko funkcionejra, če je vse tak. Eden je napiso ka podizvajalci majo že v osnovi minus.... pa ka je tou za lidij ka sprejmejo posel ge nede zaslužka, celou v minus do šli. Pa tudi glede delavcov san malo skeptičen, če se resno tak obnašajo do njih pa jih tak slabo plačujejo ne ven zakoj sploj še što dela za njih. Tou ka najemajo Ramadanija je pa pač trg dela takšen ka jin tou omogača in naša zakonodaja. Vrednote so eno, zakoni in diktiranje trga pa drugo. Ges bi tudi rad ka bi vsi meli 2500€ plače, drage avtoje, lejpe kuče pa sanjska delovna mesta. Ali nejde tou tak dragi moj. Za tou ka eni uživajo morejo dostakrat drugi trpeti. Tou je nej pravično ali je že od negda tak, perfekten družbeni red je samo ena velka utopija. Me zanima ali bi takšne stvari pisali tudi, če bi bili vi pri koriti v takšni firmi ali pa sami lastniki.

In reply to by alkimist

čarni vrag (nepreverjen)

Ne razmin tvoje nakladanje. Ka bi rad povedo? Da morajo delavci delati za suhi kruj pa vodo. Če se jim ne vidi pa lejko idejo kama ščejo. Takšen je bil kapitalizem, ko je pisal svoje romane Emile Zola. Ena od teh knjig ima naslov Nesrečniki. V Sloveniji tudi idemo v tej smeri, saj vlada vsesplošna kraja in korupcija. Sodnice, ki naj bi delile pravico pa mlatijo "partnerji". Zato s poštenim delom v toj banana državi nemreš uspeti. To vala tak za delavce kak za delodajalce.

In reply to by teuc (nepreverjen)

Artur 2 (nepreverjen)

Na žalost prekmurja so gratali telko močni ka doma ne ostaja nika. Obrtniki z bagri neplačani od lanskoga septembra, oddaja del pa mizernih cenah (beri minus v štarit)...služijo s pogodbenimi kaznimi, prenoson odgovornosti na obrtnike itd. Bole splača najeti kak svojo mehanizacijo nucate. Predobro poznamo zgodbo.

Ali tak je in tak de ostalo v ton sistemi.

Artur 2 (nepreverjen)

Na žalost prekmurja so gratali telko močni ka doma ne ostaja nika. Obrtniki z bagri neplačani od lanskoga septembra, oddaja del pa mizernih cenah (beri minus v štartu)...služijo s pogodbenimi kaznimi, prenoson odgovornosti na obrtnike itd. Bole se splača najeti kak svojo mehanizacijo nucate. Predobro poznamo zgodbo.

Ali tak je in tak de ostalo v ton sistemi.

12 (nepreverjen)

Glej.ce je obrtnik neplacan s strani pomgrada si je sam kriv.kako pa se je spogajal.tolk primerov je bilo pred parimi leti in vedno isto....zakaj pa dela potem in naj gre drugam.ta firma dela tudi zunaj.delavce pa tudi placuje tako doma kot zunaj in igralci niso isti doma in v tujini.npr na svedskem...ce pa so neprsvilnosti pa se naj opozori...da pa bi bilo lahko boljse verjetno bi..a vseeno tak sistem deluje in izplacuje place mesecno

In reply to by Artur 2 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Obrtnik z dvema bageroma naj ide na Švedsko. Mogoče v Kalifornijo. Takšnih genijov kak pri nas nega na celon sveti. Te celi cirkus s temi neplačili omogoča naš krivosodni sistem, povezan s politiko. Eden od glavnih izumiteljev teh ciganij je pa tovariš Janković, župan Ljubljane. Ene obrtnike je s svojimi "poslovnimi prijemi" spravo celo v prerani grob. A o ton se nesmi gučati in pisati, saj je on kolikor vemo prijatelj prijateljev. Kdo so prijatelji prijateljev pa si preberite v knjigi Boter. Napisal jo je Mario Puzo.

In reply to by 12 (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Pisi..opozarjaj...lahko direktno tudi prijavis..kaj cakas...samo naprej.konkretno z imeni in delezniki
Ne samo baba rekla....

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti si naivnež.

In reply to by 12 (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Za jank je tes in ima tudi postopke...ki bodo verjetno padli.je pa treba opozatjat za naprej.ce se ne ni sprememb

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Mogoče pa majo tudi kakšen certifikat za neplačevanje in izsiljevanje kooperantov.

In reply to by Artur 2 (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

mene pa zanima kje bi dobil certifikat za kurčevo zdravje

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice