Na domu nekdanje kmetijske ministrice in nekdanje predsednice stranke DeSUS Aleksandre Pivec od ranega jutra potekajo hišne preiskave. Slednja se je na preiskave odzvala na družbenem omrežju Facebook.

Kot smo poročali danes zjutraj, potekajo hišne preiskave na več naslovih po državi, med drugim tudi na naslovu nekdanje kmetijske ministrice Aleksandre Pivec in sedežu Turistično gostinske zbornice v Ljubljani.

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah uredništva, so hišne preiskave povezane s projektom SRIPT, v katerem so bile ugotovljene številne nepravilnosti, vanj pa je bila vključena tudi Pivčeva. 

Gospodarsko ministrstvo je namreč Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani v oktobru leta 2019 naznanilo sum kaznivih dejanj goljufije, goljufije na škodo Evropske unije in ponarejanja listin pri projektu SRIPT zoper Turistično gostinsko zbornico Slovenije, njeno direktorico Klavdijo Pergersicer tudi Ptujčanko, in druge fizične osebe, vpletene v zadevo.

Na hišne preiskave se je Pivčeva odzvala na družbenih omrežjih

Na svojem Facebook profilu se je Pivčeva, ki smo jo poskušali priklicati za odziv, na hišne preiskave odzvala v objavi, ki jo je delila na Facebook strani. Potrdila je, da so se zjutraj na njenem domu oglasili predstavniki pristojnih organov, ki izvajajo preiskavo v povezavi s primerom SRIPT. 

"Le končana strokovna in neodvisna preiskava bo dokončno potrdila, da v primeru SRIPT nisem storila nič nezakonitega," je zapisala Pivčeva.

"Želim si, da se preiskava čim prej zaključi. Vsi postopki, ki jih izvajajo pristojni organi, so profesionalni in korektni. Z zaključkom preiskave upam, da se preneha medijski linč in neutemeljeno obtoževanje, ki se je pričel ob prevzemu predsedstva nekdanje politične stranke," nadaljuje pisanje.

"Deležna sem hudih groženj in izjemnih pritiskov od trenutka, ko sem še kot ministrica pričela z odkrivanjem nezakonitih ravnanj. Ne le jaz, tudi moja družina in moji otroci, vsi smo izjemno izpostavljeni. Z namenom, da se me odstrani iz političnega prostora, se me osebno blati in diskreditira že dlje časa," še dodaja Pivčeva.

Pisanje pa zaključuje s temi besedami: "Tudi jaz sem človek in tudi jaz mama, ki ima vsaj minimalno pravico do zasebnosti in ustavnih pravic. Zato se bom še naprej borila za vse, ki se jim je storila krivica in za dobro ljudi v naši deželi."

Za pojasnila v zvezi s preiskavo smo se obrnili tudi na Generalno policijsko upravo, kjer so nam potrdili, da Nacionalni preiskovalni urad opravlja hišne preiskave na območju Republike Slovenije, a več podatkov zjutraj niso razkrili.

Kasneje so sporočili, da Nacionalni preiskovalni urad, ob pomoči in sodelovanju kriminalistov iz Policijske uprave Ljubljana in Policijske uprave Koper, danes izvaja preiskave stanovanjskih, poslovnih in drugih prostorov na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Koper in Nova Gorica.

Nacionalni preiskovalni urad na 29 hišnih preiskavah zaradi sumov kaznivih dejanj goljufije na škodo

Preiskovalci opravljajo hišne preiskave zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije na škodo Evropske unije in zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Protipravna premoženjska korist, ki je nastala s storitvijo kaznivih dejanj, znaša več kot 100.000 evrov.

Osumljenih je 14 fizičnih oseb in ena pravna oseba, pri čemer trenutno nobena oseba ni pridržana, so sporočili.

Trenutno poteka 29 hišnih preiskav. Pri izvajanju hišnih preiskav sodeluje 78 preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada in ljubljanskih ter koprskih kriminalistov.

Za navedena kazniva dejanja je predpisana kazen zapora od enega do osmih let, predkazenski postopek usmerja Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije.

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
100-100 (nepreverjen)

Seveda je Pivčova mama, samotrebj se tüj obnašati kak mama, vzgojno. Fsi smo krvavi , delamo napake, problem je kaj napake lidge , fejst teško pripoznamo. Kak politik, moreš biti pošteni vzor, mi pa politikof nemamo.

rotschild (nepreverjen)

TAKOJ MORAMO ZAHTEVAT TEHNIČNO VLADO, KER NAS OVI ŽELIJO POBIT IN ZAKOPAT!!!

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

bolje hišna preiskava
ta traja en dan
ponedeljkov POPUŠITIS pa traja večno
Si lahko zamislite, kako bo otrok rekel mami leičarski
jutri pa ne grem v šolo
ker me je sram da si ga pred celo Slovenijo POPUŠILA
poglej se mama levičarska še sedaj si mastna okoli ust

In reply to by rotschild (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

zakaj si tak pokvarjen
Zakaj mešaš otroke v politiko
Niso otroci krivi
če imajo takšne starše
ki so ga popušili
Jočem da veš
iskreno joćem
nad teboj

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Haha seveda (nepreverjen)

gre za vojno moskih proti zenskam

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

feri11 (nepreverjen)

Ka si tej drekaš Erjavec se ne dovoli..... pa takši KUL politiki bi nas radi vodili... Kakši narod takši voditelji... Poglente Merklovo, enoga najbole mogočni narodov sveta je vodila, pa skromna, pametna delavna.... Pa naši? Sociopatski, megalomanski zabiti lopovi... Rejsan KUL!

Slavko h (nepreverjen)

Dragi moj Feri... zdaj so tvoji na oblasti.,ka je zdaj rdjavi kriv....te že nika smrdij....vsi politiki bi radi kasejrali,da pa zagusti,te pa nej san ges krijf,vse san delo zakonito....ge san pošteni...novinari so krijvi...ferek,ferek cujdno,ka ne prepoznaš tej njuvi for....lp

In reply to by feri11 (nepreverjen)

Glavni Moderator (nepreverjen)

Vsak izgovor je dober na koncu dneva, deluje pa v stilu Počivalška..."Kaj nam pa moreje, država to sem jaz" Verjetno je spet pojedla kakšno rezino pršuta preveč in 🥓 + 🥂. Mogoče je bil pozneje, še kakšen prleški sendvič 😅😂

prekmurec75 (nepreverjen)

Eh Slovenci nismo bili nikoli politicarji ampak bili smo vedno lopovi unicili smo Slovenijo ze davno kdaj so nam pobegli iz Slovenije Korosci zajebali smo Jugoslavijo kde smo mi starejsa generacija dobro ziveli a danes nasi otroci in vnuki jedo Avstrijski kruh imamo politicarje kateri so zajebali arbitrazo in spet smo nakratko potegnoli izgeda da bo Slovenija raspadla in bomo res postali ustaska ter musolinova drzava nimamo kaj izbirat

p3p (nepreverjen)

Če vidim njene sledilce na fb sami lopovi in izkoriščevalci skupnega dobra pa lažni vojni veterani, ki niti enega dneva niso sodelovali v 10 dnevni agresiji in na podlagi pajdaškega podpisa dobili status svinjarija, da večja ne more biti Lipič razčisti to goljufanje, če ne si isti kot ti ki izkoriščajo privilegije.

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

jebi ga
boljše imeti hišno preiskavo
kot pa ga prav nagnusno popušiti

butalec (nepreverjen)

Zakoj se Pi(v)čki to dogaja? Enostavno, premalo je zagrabila!! Mogla bi milijon, dva.....
Sicer pa, ka bi rada, v vsaki pesji procesiji jo najdeš
(ge se seveda plača, tak, kak pri Spiriti - za NIČ dela (ma sprintaš par strani nečesa, ka maš že na računalniki in pošlješ); potem pa pošlješ še fakturo, - "projekt" vse prenese),
zdaj je ugotovila, da se pare fajn pretakajo tudi preko "stranke" in ustanovalja stranko!!!!!
Draga moja, Jelinčič je to skapiral že pred 30 leti, pa ni dr.!!! Gazda Jajo pa itak..........

Frfelov (nepreverjen)

Politiki so največji kriminalci dokaz je ta podkupljena PLANdemija

smrkci (nepreverjen)

Pa je nej dala,dokler ne da bo preiskava.

BANDA KOMUNISTIČNA (nepreverjen)

KAK SO SPET LAHKO NOVINARJI - LEVIČARSKI, POP TV, BILI PREDHODNO OBVEŠČENI ? PREKLETA BANDA KOMUNISTIČNA.

Slavko h (nepreverjen)

Tij si samo gnes fuknjeni,ali pa skoz? Da ti prijde na dom par avtojov policajski ,te znonkar sosidge,pa druga raja vijdi,ka je nika nej vrejdi....samo so sigdar novinarge krijvi...pa levicarge...pa tvoj kaplar je zdaj na vladi,tej tvoji so naročili preiskavo...rejsan malo rejd napravi na podstresji,pa te komentejraj...nej pa ka ti gezik prehitejvle tej možgane lp.

In reply to by BANDA KOMUNISTIČNA (nepreverjen)

Bodoči Vardist (nepreverjen)

Najbolj zanimivo je, da se to kar se dogaja Pivčevi ni nikdar zgodilo Bratovšekovi, Fajonki, Tomićevi, itd...

Jack000000 (nepreverjen)

niti Romani Tomc, Alenki Jeraj, Evi Irgl, Ljudmili Novak?

In reply to by Bodoči Vardist (nepreverjen)

dejan svinskoglavi (nepreverjen)

Ampak Pivčeva je lepa
ima lepe noge in je še pametna po vrhu
pa še doktorat ima
in seveda polpismenim počkam gre v nos

In reply to by Bodoči Vardist (nepreverjen)

Bill (nepreverjen)

Rabiš kurac

******* (nepreverjen)

Ce ji kaj ne pase naj odstopib oz izstopi iz politike pe de lejko dele samo clovik pa mama,....ali ka mijsle ka lejko dela ka sce njej pa nede nisce nic.

gostj (nepreverjen)

"Z namenom, da se me odstrani iz političnega prostora, se me osebno blati" ??
Daleč od tega !!!!!

stary1 (nepreverjen)

ko so naši na oblasti ga popušijo oni
ko so oni na oblasti ga popušimo MI
a je v tem kaj narobe
mislim da je popolnoma pravilno
Tudi jaz ne bi imel babe ki bi bila pri alenki buzerantovšek , ali pri tanji flaškon

dejan svinskoglavi (nepreverjen)

kaj pa če bi bila v stranki pri vladnem kloni
ali bi imel tako babo

In reply to by stary1 (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice