Foto: Bobo
Koalicija KUL je po pravi drami z zbiranjem podpisov podpore danes vendarle v državni zbor vložila predlog konstruktivne nezaupnice s kandidatom za novega predsednika vlade Karlom Erjavcem.

Kot po napovedih, je danes koalicija KUL v državni zbor vložila konstruktivno nezaupnico vladi s podporo prvaku upokojencev Karlu Erjavcu za predsednika vlade.

Erjavec od svojih dobil 3 podpise

Erjavec po maratonskih sestankih ni uspel prepričati vseh svojih poslancev, saj mu je uspelo zbrati le podpise Jurija Lepa, Ivana Hršaka in Franca Jurše. Slednji je v izjavi za javnost sicer dejal, da so podpise prispevali kot samostojna poslanska skupina, ki zaenkrat ni del koalicije KUL. 

Podporo predlogu nezaupnice pa je odrekel poslanec Branko Simonovič, ki je obrazložil, da bi bil podpis hkrati tudi nezaupnica stranki DeSUS, zaradi samega besedila predloga, v katerem je eden izmed glavnim očitkov aktualni vladi tudi poraz v boju z epidemijo, bivši minister za zdravje Tomaž Gantar pa je prihajal iz kvote DeSUS.

Podpise pod predlog so tako prispevala poslanske skupine LMŠ, SD, Levica in SAB ter trije poslanci DeSUS, do samega glasovanja pa naj bi prišlo v sredo na izredni seji državnega zbora.

Zakaj nezaupnica in zakaj je Erjavec primeren za predsednika vlade

V državnem zboru je tako že moč prebrati celoten predlog, ki zajema obrazložitev, zakaj navedeni vlagajo nezaupnico in tudi, zakaj naj bi bil Karl Erjavec pravi kandidat za mandatarja nove Vlade Republike Slovenije. 

Vlagatelji predloga nezaupnice, katerega naj bi sicer napisal sam Erjavec, navajajo, da predsednik vlade Janez Janša ne uživa zaupanja državljank in državljanov Republike Slovenije, pri tem pa podajajo naslednje razloge:

1. ker od prevzema oblasti marca 2020 sistematično krši temeljna načela ustavne ureditve, kot so delitev oblasti, spoštovanje neodvisnih ustanov in svoboda medijev;
2. ker je z nepremišljenimi potezami ogrozil ugled Slovenije v Evropski uniji in zunanje politični položaj v mednarodni skupnosti;
3. ker se vlada pod njegovim vodstvom ni znala učinkovito spopasti z epidemijo Covid-19 in je Slovenijo privedla v vrh tragične svetovne lestvice umrlih na milijon prebivalcev.

Obrazložitev navedenih očitkov in pojasnilo o kompetentnosti Karla Erjavca za mandatarskega kandidata, pa si lahko preberete v priloženem celotnem dokumentu in na naslednji povezavi. 

Odziv Janše

Na vložitev nezaupnice se je odzval tudi premier Janez Janša, ki je na Twitterju zapisal, da gre za "pobalinsko nagajanje po načelu: kolikor več virusa, toliko bolje za KUL".

Očitke navedene v nezaupnici, pa je komentiral, da so patetičen izliv ideološkega sovraštva do drugače mislečih, ki bi bil po njegovih besedah komičen, če ne bi bili sredi hudega vala epidemije
 

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)

lep je zelo pameten poslanec
N a vsaki seji državnega zbora se največ krat oglaša
in ima zelo zelo pametne komentarje
Se mi zdi da je veliko boljši od Jurše

Busybee (nepreverjen)

tudi jaz mislim da je Jurij Lep eden od boljših poslancev

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

barcin (nepreverjen)

jutri so gostilne odprte, pristasi burek kualicije boste pili na zalost in utapljali neumnist, ostali na veselje.

kremšnit (nepreverjen)

Ta pezde rűslavi Erjavec naj crkne jutri .Vse povsod kje je bil je naspravo sranje .

tuncika

Kalimero, kalimeroti, gnilo jajce...…….

lipov list (nepreverjen)

B U R E K KUL bo končno zamenjala sedanjo Vlado,kar se bo po novem imenovala Burek koalicija RS.

000 (nepreverjen)

Kahl in komedijat v prvi vrsti, trije musketirji pa od zadaj.

. (nepreverjen)

ugled maš, če vse banke pa trgovine, zdravilišča, vodo ne prodaš

Pika na i (nepreverjen)

Na bruhanje mi gre ko vidim tega Erjavca. Samo to še rabimo da bo ta idiot res uspel. Do glasovanje je skoraj en teden, bog ve kaj lahko izvlečejo in sprožijo še kakšno afero. Sem levičar ampak to zdaj pa res presega vse meje dobrega okusa. Če hoče levica vladati naj se poberejo skupaj in na naslenjih volitvah zmagajo. Vedno bolj mi je všeč NSI.

ToneB (nepreverjen)

Kje pa imajo ti pedri z Merescem kaki program ali čuravi Šarec in kusa Baratovšek? Vsi ste izpadli iz parlementa ko bodo volitve.......nesnage stalinistične.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

blehas (nepreverjen)

Gda je 2/3 slovencon sprejemljiv Erjavec za mandatara te znaš ka je Janša zajebo na celi črti in ga več nišče nešče vidi na prestoli, razen tistih nekaj njegovih vernih svečkarov. Žalostno je ka more Erjavec zamenjati Janšo ali gda maš dve slabivi izbiri, pač izbereš tisto ka je nej najbole slaba, kak bi pravo Truplo.

občannnn11 (nepreverjen)

Ko berem tretjo točko nezaupnice mi na misel pride da berem zelo vic. Predsednik Desusa zapiše da je Vlada RS kriva za slabo zdravstveno stanje v državi! Halo clovek božji a si ti sploh kaj pomislil Erjavec kaj si napisal. Pa zdravstveni minister je še mesec nazaj bil podpredsednik stranke Desus Tomaž Gantar. Torej je to tudi nezaupnica temu ministru. Po kmečki logiki tudi stranki Desus. A Erjavec ti nisi slučajno predsednik Desusa???

Blehas www rep… (nepreverjen)

Ti si nej za drüga, ka se te goulega brez hrane pa vode živoga zaklene v Hudo jamo za naslednjih 70 lejt.

Pod lipo (nepreverjen)

Samo, kelko ga ge poznan, bi bil on rajši v Barbarinon rovi.

Vik.or (nepreverjen)

Pomislite, ljudje dragi: Nekdo, ki ni dovolj dober za poslanca, je primeren oz. najboljši za mandatarja!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice