Foto: Bobo
Petrol je ponekod po državi začasno zaprl nekatere bencinske servise.

Ponekod po državi v zadnjem času opažajo zaprtje ali skrajšanje delovnega časa posameznih Petrolovih bencinskih servisov. To se dogaja tudi v nekaterih krajih po Gorenjskem, kjer je promet v poletni turistični sezoni močno povečan.

Kot so pojasnili v Petrolu, je razlog pomanjkanje delovne sile zaradi porasta okužb s covidom-19.

Nekateri servisi zaprti, drugi z dolgo vrsto čakajočih

Ob veliki turistični gneči posebej bode v oči situacija v Kranjski Gori, kjer je en bencinski servis zaprt, drugi pa zato močno obremenjen z dolgo vrsto čakajočih. Prav tako sta pogosto zaprta oziroma imata precej skrajšan delovni čas bencinski servis na Koroški Beli v bližini Jesenic in prav tako za turizem precej zanimiv servis v Lescah.

 »Omenjena prodajna mesta smo zaprli oziroma prilagodili njihov čas delovanja zaradi pomanjkanja kadrov, kar je v največji meri povezano s porastom okužb s covidom-19 med zaposlenimi v maloprodajni mreži Petrola,« so pojasnili v družbi Petrol in dodali, da so zato primorani zaposlene preusmerjati na prodajna mesta, ki so z vidika celostne oskrbe strank ključni in kjer v neposredni bližini ni možnosti zagotavljanja celostne oskrbe strank.

Posamezna prodajna mesta bodo odprli takoj, ko bo mogoče

Podobne prilagoditve delovnika so zaradi bolezni uvedli tudi v času porasta okužb s covidom-19 in pa zaradi doslednega upoštevanja odloka v zvezi s preverjanjem izpolnjevanja pogoja PCT pri strankah v preteklem letu, so spomnili.

Ob tem so zagotovili, da bodo posamezna prodajna mesta, takoj ko bo to mogoče, ponovno odprli, oziroma podaljševali delovni čas obratovanja, ter s tem omogočili hitrejšo oskrbo kupcev.

Začasna zaprtja oziroma prilagoditve delovnega časa prodajnih mest se v takšnih izjemnih okoliščinah kratkoročno izvajajo tudi drugod po državi, in sicer na tistih prodajnih mestih, kjer zaradi odsotnosti osebja ne morejo zagotoviti zanesljive oskrbe strank, so pojasnili.

 »Pri tem preverimo in zagotovimo, da je v neposredni bližini, v oddaljenosti treh minut, našim strankam dostopno vsaj še eno odprto Petrolovo prodajno mesto, ki zagotavlja celostno oskrbo, « so poudarili.

Komentarji (37)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Red Alert (nepreverjen)

Na kratko, delam v tako opevanem javnem sektorju (bolnišnica).Do 210 ur mesecno, stalne spremembe urnika, vikendi, prazniki..... Nic ni urejeno kot bi glede na zakonodajo moralo biti. Katastrofalno pomankanje kadra, obseg nalog pa stalno večji. Odnosi, relacija vodstvo zaposleni na najnižji točki, vsi se tega zavedajo..., gre pa samo še navzdol. Brez poznanstev si v podnu. Ena velika farsa, dejansko vlagas vse v to sluzbo, da na koncu, sploh če si na najemnini ne prides skozi mesec. Na operativni ravni je sistem razpadel, ne se slepit, da je celoten javni sektor raj, niiii. Stalno se krsi delovna zakonodaja na vseh področjih v odnosu do operative. V razmislek...

5yi8 (nepreverjen)

A se stempjate, cas prihoda in odhoda???

In reply to by Red Alert (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)

jaz delam kot projektant 8 urni delavnik. Vikende prosto. Edino 24ur sem neuradno dolzen odgovarjati na sluzbeni telefon. V kolikor se ne javis groznje z odpovedjo. Delam nadure, ki niso placane... Placa oz izplacilo na trr 1100 eur (z malico...) pas tipicen prekmurski privat sektor...
NO IN KOLIKO TI ZASLUZIS?

In reply to by Red Alert (nepreverjen)

5Yi8 (nepreverjen)

2480 neto

Ampak jaz sem strokovnjak ti si pa neki tehnični risar

In reply to by realnooo (nepreverjen)

arbeitskammeranovec (nepreverjen)

delan v avstriji… mas po kolektivni vsak ki dela 172 ur (povpr. mes.) 1750€ neto plus dodatki plus davek plus potne nazaj enkrat letno… plus otroski ce si zracunas si na povprecno 2000€ neto place mesecno pa se 2 bonusa sta junija in decembra.. ce si p ti tak primitiven ka delas tu za minimalca pa zal… nisce te ne sili

In reply to by realnooo (nepreverjen)

prapor (nepreverjen)

rajši hrastovo lubje žrem
kot da bi delal v Avstriji

In reply to by arbeitskammeranovec (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

Od 2020 dale se vidi vsa beda sistema v zdravstvi. V bistvi je tak bilo, kelko san vido po člankaj, že tudi nekdaj v sezonaj gripe. In to nej samo v Sloveniji. Tej probleme majo praktično po celi Evropi, kelko tak malo spremljan stanje v tujini. Ampak te toga javnosti oziroma medijov neje zanimalo. Politike pa še zaj ne zanima. Ker če bi jih, te bi se problematike lotevali tan, ge je problematično. Medicinskih sestrer pa negovalcov nega. Saj, što de pa delo to službo, ge delaš kak živina za mizerno plačilo in to za petek, svetek in noč. Čistak logično. In kak se dobi medicinske sestre? Z dobrimi delovnimi pogoji. Večja plača je verjetno prva zadeva. Samo gledan, kelko milijonov pa milijard države davlejo za teste pa za korona-dodatke, a medicinskin sestran se pogoji nejso izboukšali. Kelko sestran bi se plača lejko zvišala ali pa kelko novih sester bi lejko zaposlili oziroma jih vsaj vključili v izobraževanje ob teh milijonih. Če bi se to napravilo poleti 2020, bi zaj že meli sestre pa negovalce v sredini izobraževanja. Ali še dale. Pa bi lejko že meli prakse po bolnicaj. Pa se rajši dela korupcija in zapravla peneze na drugih področjaj. Mediji pa so tiho pa jih to ne zanima. Saj, kda lidgej štejo medije: valda nej, kda so lidgej na špoortnih pa zabavnih prireditvaj ali pa kda so v gostilnaj s kolegi. Mediji služijo te, kda je korona in kda mamo lockdowne in smo doma. Te drugo kak po interneti pa po medijaj ne lečemo. Oni pa služijo in jih spremembe na pravih področjih niti ne zanimajo. Politika v lepi podpori medijov so odgovorni za to!
Seveda, raj so občine pa državni sveti pa podobne reči v javnon sektori. Zdravstvo pa šolstvo to sigurno nejsta...

In reply to by Red Alert (nepreverjen)

Gost55 (nepreverjen)

To da ni medicinskih sester in negovalcev ne drži. Poznam kar nekaj ljudi, ki aktivno iščejo službo v tem sektorju in to z ustrezno izobrazbo pa je ne dobijo ker nimajo vez in poznanstev.
Drug problem so pa plače, ki so vsepovsod mizerne, vsaj za navadnega človeka. Prejšnja vlada nam je skušala vsaj dvigniti davčno olajšavo, da bi vsaj koliko toliko sledili inflaciji. Trenutna vlada je pa zdaj to zminirala, to pomeni da bomo dobivali ven še manj, še več denarja bo šlo za manjake in prisklednike. Kdo je pameten in kar ne najpomembneje mu delo ne smrdi, bo prej ali slej popihal iz države.

In reply to by tutu (nepreverjen)

PrehladNAAATEG (nepreverjen)

PREHLAD NATEG IN NAJVEČJA PREVARA VSEH ČASOV!
NOBENE NEVARNOSTI NI RAZEN ZDRAVJU ŠKODLJIVIH MASK KATERE POVZROČAJO BAKTERIJSKO PLJUČNICO IN SMRTONOSTNIH STRUPENIH CEPIV!
EVROPSKO SODIŠČE JE PRESODILO DA GREJO VSI SODELUJOČI V TEJ PREVARI V DOŽIVLJENSKI ZAPOR IN SE JIH RAZLASTNINI! https://www.facebook.com/100055981178962/videos/527942368711212/

.... ..... (nepreverjen)

Pa dobro debeli fuknjenec nebi tij že enkrat enjal z tvojimi butastimi komentarami. Tebe zaprejti zaradi toga ka že cejlo življenje kradneš državi socialno.

In reply to by PrehladNAAATEG (nepreverjen)

167653 (nepreverjen)

Debeli fuknjenec te napravo zatou takšno tele brezmožgansko v prišlo kak se tij! PREHLAD NATEG IN NAJVEČJA PREVARA VSEH ČASOV!

In reply to by .... ..... (nepreverjen)

.... ..... (nepreverjen)

Ha ha ha vic dneva. Čuj tij kreten ti je že što pravo ka si sramota za starše? Na tvojem mestu bi se v zid zaleto. Idiot zaostali.

In reply to by 167653 (nepreverjen)

carni vrag . (nepreverjen)

a je tebi bik v glavoj se sprdnuo
in materi tvoji se usral u mednožje
da si tak fuknjeni

In reply to by .... ..... (nepreverjen)

Perty (nepreverjen)

Upam da bodo ljudje končno razumeli, da lahko gredo delat preko meje, samo CV v nemščini napišite. in nehajte podpirat te izkoriščevalce, rekordni dobitki, delavci pa plačani pod minimalcem.

tutu (nepreverjen)

Pa misliš, ka je v Avstriji načik? Takšne službe so v Avstriji tudi za minimalca. Dobro, tan je za naše lidij plača luksuzna. Ker je glede na razvitost logično. Ampak nej se slepit, to je avstrijski minimalec in to neje rešitev. Rešitev so človeška plačila. In to se mi gabi, kda vidin dobičke teh Petrolov, Molov pa OMVjov recimo. Milijarde dobička, delavci pa dobivlejo minimalca... SRAMOTA!!

In reply to by Perty (nepreverjen)

098uuj (nepreverjen)

Resitev je v takojsnji prepovedi izdaje dovoljenj balkanski poceni delovni sili, ki nas stane prevec. Saj kdo njim placuje zastonj zdravstvo, solstvo, socialo, ni samo minimalc. Glavno da podjetniki omajo suznje.

In reply to by tutu (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

1. Kdo jin plačuje zastonj zdravstvo, šolstvo?!?! ONI SAMI SI PLAČUJEJO! To pa moreš meti jajca kritizerati nekoga, šteri za mizerno plačo dela delo, štero ti pa ges neščeva in njemi te gučati, kak te dosta košta...
2. In ka de ta prepoved izdaje dovoljenj pomagala? Misliš, ka do te Slovenci kar naenouk masovno pošilali CVje na petrole pa v gostilne pa v gradbene firme? In te misliš, ka podjetnik nede mel sužnjov? Naivnost. Sistem sloni na poceni delovnoj sili in sužnjaj. In nema telko veze, če je tej suženj domačin ali pa Albanec. To se more urediti...

In reply to by 098uuj (nepreverjen)

Legfds (nepreverjen)

Nič si sami ne plačajo, mogoče sebi, samo njihovi familiji ki jo pripeljejo s sabo 3 otroke in ženo, pa plačamo mi. Zastonj vrtec, zastonj zdravnik, zastonj srednja sola, prejmnik sociale. Z enim uvoženim balkanskim delavcem ki zate dela za minimalca, državo stane 4x več, kot ce bi zaposlil domacega in mu dal plačo 2 jurja. Edini ki profitira na kratek rok je podjetnik. Na dolgi rok pa vsi izgubljamo ker drzava postaja druga bosna ali kosovo. Kako je tam pa vprašaj te ki od tam bežijo.

In reply to by tutu (nepreverjen)

Gost555 (nepreverjen)

Tutu….v avstriji projektant pa zdravstveni delavec ne dobij minimalca. Projrktant krepko prek 2000, zdravstveni delavec pa tuj. Tak ka zaj neven ce je tebi 2000€ + nej zadosta oz se pac nebi vozo v at delaj v slo za minimalca. S ten ka ce mas 2000€ neto dobijs se 13 in 14 placo vec kak place….zaj si pa racunaj. Meni se trenutno splaca.

In reply to by tutu (nepreverjen)

Burtok (nepreverjen)

Zato moraš tudi nemško znat nekaj, ni samo tak, malo morgen!

In reply to by Perty (nepreverjen)

76555 (nepreverjen)

Petrol daje v najem bencinske servise s.pjem, ki pa delajo za kruh in vodo in ne morejo plačati ljudi, zato jih pač ni. Ma kaksnen covid

Koako to (nepreverjen)

Koliko jih je zbolelo ne vem, vem pa da Petrol ponuja500EUR zaposlenim če pripeljejo nevega delavca ki bo ostal dlje časa...torej ni problem le covid ampak tudi mizerne plače ter mizerni delavni pogoji.

Realbost (nepreverjen)

Zelo enostavno. Nehajte testirati. Tisti, ki so tako bolani da ne morejo delati gredo na bolniško, ostali gredo na delo, v šolo itd. Zmeraj je bilo tako in naj bo še naprej!

Vgasni, DF (nepreverjen)

Debeli Fuknjenec v 1. komentari ti delaš v bolnici, v naslednjon pa kak projektant. Nindri ne napišeš,
ka cejli život kradneš Bougi čas na Centri za soc. delo. Se pravi, ka si v službi za soc. pomoč. Na kratko:
pomagaš delati tistomi, ka ni ničesa ne dela. Razen ka eti modrüvleš kak glavni komentator - psihopat,
ka serje po sakšon človeki.

Qweew (nepreverjen)

Pa toliko dijakov, stidentov, bi z veseljem si kaj zasluzili v casu pocitnic. Zakaj jih ne najamejo, tudi ce za 3 tedne samo? Ocitno spet neke spekulacije, covid pa izgovor.

,,,, ,,,,, (nepreverjen)

Molove pumpe že od 5 ure veselo tankajo
Petrolovci leni pa dremljejo ko picke
Takoj zamenjati direktorja zaradi premaloh profitov

In reply to by Qweew (nepreverjen)

,,,, ,,,,, (nepreverjen)

Molove pumpe že od 5 ure veselo tankajo
Petrolovci leni pa dremljejo ko picke
Takoj zamenjati direktorja zaradi premaloh profitov

In reply to by Qweew (nepreverjen)

,,,, ,,,,, (nepreverjen)

Potem pa pravite da Orban ne valja
Orban je car ko je naš gnoj od gnoja
Kako lahko Omv dela že na vse
Zgodaj maši pa zacnejo komaj ob 7

In reply to by ,,,, ,,,,, (nepreverjen)

Földi (nepreverjen)

Najbole se mi noro vidi ka delavec ka pri nas dela 37 let te pa ide v avstrijo delat ka je prej tan dosti bolša plača te pa tan dela za 1250 € pa ne dobi malice niti prevoza se pa ne zaveda ka bi prinas delo še 3 leta do penzije v avstriji de pa mogo še delati 8 let.

Gost555 (nepreverjen)

To je nej rejsan. In neven od ge tebi podatek 1250€? V at se ti cejla placa ste za penzijo, v slo pa samo osnova…zaj pa tij meni povej ka je bokse? Je pa rejsan ka nesmes bite manjak, kar pa ne pomejni ka vec delas kak v slo. Aja pa se to, placa je vedno tocna in nisce ti ne gucij ka nevej ce de za placo…

In reply to by Földi (nepreverjen)

Gubinbjk (nepreverjen)

OPET NATEG SAMO LAŽETE 24h KAZENSKO BOSTE ODGOVARJALI KOLIKO ŠKODE STE NAM POVZROČILI!

...... (nepreverjen)

Kadra bo takoj dovolj.
Samo plačati ga je treba.

100-100 (nepreverjen)

Da smo mi delali v špitali 1987 je bilo tan 650 zaposlenij, od toga 60 doktorov, nejmedicincov dostak več kak zdaj, ostalo pa medicinskij sester. Zdaj je 160 doktorov , nemedicincov dosta menje, fküper 1200 zaposlenij. Fsi betežniki so bili obdelani, postelj 450 ptd. Čakalnij vrst neje bilou. Plače so bile male, nišče od doktorov je nej gnjavo za plačo, dodatke, nadvöre, meli smo se radi med seuf. Gnes den ednoga izleta več nemrejo fküper spraviti, delavci se grizejo med seuf, nega več fküp držanja. Neje vsega kriva država, pa šefi, najbole so krivi zaposleni z svojo hamičijo.

,,,, ,,,,, (nepreverjen)

Tiste ki so se okužil s korono
Takoj odpustiti
Ker kurba sigurno ni cepljena
Mogoče ga bo pa pobral

Lzts (nepreverjen)

Ker cepljene je že pobralo, potem bodo pa brez vseh.

In reply to by ,,,, ,,,,, (nepreverjen)

.... ..... (nepreverjen)

Debeli fuknjenec se nemre ukužiti ka cejle dneve doma leži pa butaste komentare pijše. Pa njega nemrejo odpistiti zato ka je socialni problem v toj državi. Kurva edna.

In reply to by ,,,, ,,,,, (nepreverjen)

Ola d (nepreverjen)

SBMS vodijo diplomirane med.sestre, zato imamo takšno stanje

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice