FOTO: Jure Banfi
Direktorica Hotela Diana Jasna Klepec se je odzvala na izjavo Hete za Sobotainfo, da nima denarja niti za dokončni odkup podjetja, kaj šele za poplačilo delavcev in obvezno vzdrževanje. Oster odziv do Hete, hkrati pa tudi do Olge Belec.

Za tretji april napovedano deložacijo Hotela Diana je murskosoboško okrajno sodišče preložilo za tri mesece. Rok, da direktorica Jasna Klepec hotel odkupi oziroma zaključi poslovanje, se tako izteka. Ta teden smo objavili članek, v katerem je Heta izjavila, da ima s potencialnim kupcem hotela že podpisano predpogodbo.

Heto obtožuje neresničnih navedb, Olgi Belec grozi s kazensko ovadbo

Pri Heti so med drugim povedali: "Za nas bi bilo boljše, če bi lahko hotel prodali direktorici, ampak težava je v tem, da nima niti denarja, da bi do konca kupila podjetje, kaj šele, da bi poplačala delavce in vložila približno 150 tisoč evrov za obvezna vzdrževanja."

Prav te besede pa so razhudile direktorico hotela Jasno Klepec, ki se je zdaj odzvala z izjavo za javnost, v kateri Heti očita neresnične navedbe, Olgi Belec pa zaradi sprenevedanja in širjenja laži obljublja celo kazensko ovadbo.

Izjavo za javnost objavljamo v celoti.

Odgovarjam na neresnične izjave, ki so bile objavljene na sobotainfo.com:

HETA navaja, da bi najraje hotel prodali meni. Jaz osebno kot fizična oseba nikoli nisem izjavila, da bom odkupila nepremičnino, vedno sem navajala, da imamo v družbi Hotel Diana, d.o.o. strateškega partnerja, ki bo dokapitaliziral podjetje in opravil odkup nepremičnine. Neresnične so tudi izjave, da družba ne izvaja vzdrževanja, ker smo že v letošnjem letu vložili vsaj 100.000 € v vzdrževanje oziroma obnovo in bi vložili še več, če ne bi dobili sklepa za izpraznitev, zaradi česar smo ustavili investicije. Za obveznosti do delavcev se na HETI naj ne sekirajo, ker tekoče poravnavamo vse obveznosti.  

Na HETI naj nimajo problema s tem, ali sem plačal kupnino prejšnji lastnici, ker pri znesku 18.000 € ni problem, da tega denarja nimam, ampak gre za princip, da ne plačam, ker mi je Belčeva zamolčala ključna dejstva, ki so vplivala na višino kupnine. Vedno sem tudi bila pripravljena ta denar deponirati in sedaj čakam na sklep sodišča, da bom to tudi naredila, dokler se spor med nama ne razreši. Kupnine ji nisem izplačala zato, ker je delavce in podjetje opeharila za nadure in ta znesek bistveno presega kupnino, ki še ni poravnana. Če se bo še malo sprenevedala in še naprej širila laži, bom podala še kazensko ovadbo proti njej. 

Glede nakupa nepremičnine oziroma razrešitve nastale situacije, sem na HETO še pred kratkim ponovno poslala dopis z zelo konkretnimi predlogi, pa nanj niti ne odgovorijo. Prav tako ne pristanejo na sestanek. Ponudili smo korektno opcijo za nakup in celo možnost, da njihov potencialni kupec (če je boljši ponudnik) brezplačno prevzame vse naše posle, ki jih ni malo. Vse z namenom, da hotel posluje naprej in da se ohranijo delovna mesta. Ob tem poudarjam, da bi bilo poslov še več, če ne bi stalno po medijih poudarjali, da bo potrebna izselitev! Opozorili smo jih tudi, da naj ne praznijo hotela, ker bodo propadla vsa dovoljenja in soglasja, mi pa bi to potencialnemu kupcu lahko predali za nemoteno poslovanje.

Če bi v HETI zares imeli kupca, bi nam ga zagotovo predstavili, saj smo jih večkrat pozvali, da bomo z njim sodelovali po najboljših močeh. V primeru, da je kupec nekdo, ki se ne ukvarja s turizmom, seveda ne potrebuje že pridobljenih poslov in soglasij in sprašujem se, kaj se bo v tem primeru dogajalo v nepremičnini, ki je strogo namenjena za hotel. Ali gre za spremembo namembnosti in bo Murska Sobota izgubila hotel? 

V članku HETA moje ime izpostavi in ga blati ter me osebno žali, prav tako tudi moje sodelavce. S tem nam povzroča veliko gospodarsko škodo. Njihovo vodstvo oziroma zastopnik Trinkl Armin, ki je osebno odgovoren za izjave v medijih, pa na moje dopise, ki so naslovljeni na vodstvo, niti ne odgovorja, kljub temu, da mi poslovna asistenka managementa zagotavlja, da je bil z dopisi seznanjen.

Jasna Klepec

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
grobar (nepreverjen)

VSI LOPOVI,PO KRATKEM POSTOPKU,Z NJIMI V ZAPOR.

tuncika

Hotel Diana je srce mesta Murske Sobote, že od pamtivekomaj, ne od danes. Da ima toliko težav zaradi enega propadlega konjušara in bank, ni pomembno. MOMS-u naj bo prioriteta ta hotel spraviti na noge (dokapitalizirati z domačim kapitalom), saj drugače turistu in drugim v MS nimamo kaj ponuditi.
Vsa čast do tega trenutka Hotelu Zvezda, ki je zelo aktiven v turizmu.
Sobočanci, naredimo nekaj za ta Hotel, ki se imenuje Diana.

Lejvi brejg (nepreverjen)

Že pa naj občani damo pejneze za propadlo investicijo! Daj tunčika tij, či si tak pametna. Če je nej rentabilen ga naj doj zaprejo. Turistom pa lejko ponujdimo vilico, ploščad in skrito dvorišče, ka o drvarnici niti ne gučin.

In reply to by tuncika

KOREKCIJA (nepreverjen)

Tuncika lejko začaš štuplne zbejrate za Dijano ka nede propadnola hahahah

In reply to by tuncika

Goričanec za muro (nepreverjen)

Heto glij brigajo nekša pisma pa razlogi ka, kda, što, komi pa zakoj. Heti je samo važno ka zaslüži.

tuncika

Vesel sem , da sta se oglasila komentatora : Lejvi brejg in Korekcija. Ponavadi ne odgovarjam v drugo, tokrat bom. Sta ena velika prdeca (občutek ima da sta mladoletna), katera morata mamico pitati, kda lejko prdneta in se pokakata. Šole više od 3-leta OŠ in IQ od 30, po vsej verjetnosti ne zmoreta. Amen.
……………………………………………………..
Hotel Diana je srce MS. Ne potrebuje ne denarja ne štupline, potrebuje PODPORO. Sem Potrošnikov delavec, ki je 40 let hodil mimo Hotela Diane in vem kaj pomeni za turizem mesta.
Zato pozivam meščane MS, da se vključujete v rešitev tega HOTELA...………………, ki ima najlepše ime po boginji Diani. Amen.

Kuna (nepreverjen)

Tuncika super ideja, super podpora.
Ampak, (vedno je nek ampak) spomni se Mure in prodaje majc za rešitev podjetja...
Je bila podpora? Bila.
Ampak ni toliko Prekmurcev, da bi v tistem primeru pokupili toliko majc, da bi se podjetje rešilo.
A misliš in upaš, da bo v tem primeru boljše?

In reply to by tuncika

Tourist (nepreverjen)

Diana že dolgo ni več nek hotel, na katerega bi lahko bili pretirano ponosni. Slaščičarna je ostala v letu 1993 in v času sintetičnih tort, kavarna je tudi ena velka žalost. Restavracija ni vredna tega imena. Hrana je podpovprečna, pice so absolutno zanič. Savne večino časa ne delajo, bazeni so tudi baje bolj v bogem stanju. Kakšne so sobe trenutno nevem, ker nisem bil v nobeni ampak si predstavljam da so v takem stilu kot vse ostalo v hotelu.

Tu večinoma videvam romunske in bolgarske kombije, ki jim je tu pač priročno spati, ker je blizu avtoceste pa razmeroma poceni. Vmes je kakšen avtobus tujih turistov, ki pa jim je to samo prenočišče v tranzitu in ne destinacija.

Pa če smo čisto iskreni Murska Sobota sploh ne nuca tak velkega hotela, kot je Diana. Ima Zvezdo, par manjših zasebnih ponudnikov nočitev, če pa je že sila, pa so Moravci blizu.

Čergoli (nepreverjen)

Dol mi visi Diana, lubenica, morska hobotnica, čeprav sem del mladosti preživel ob večerih v Diani. Ne samo jaz ampak marsikdo.

? (nepreverjen)

Kdo je Heta, kak se piše?

12 (nepreverjen)

Delajte kot je treba...pisite opozarjajte....lahko naredite ipo....vse se da ce ja volja

Čergoli (nepreverjen)

Tudi marsikdo ne ve kaj je IPO!!!!!

In reply to by 12 (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice