Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je ponovno pozvala vlado k odprtju vseh storitvenih dejavnosti, saj so nekatere zaprte že več mesecev, stiske obrtnikov in podjetnikov pa so iz dneva v dan večje.

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije so prepričani, da bi z odprtjem zamejili delo na črno, obenem pa bi se dejavnosti opravljale pod strogim nadzorom, s čimer bi zmanjšali tveganje za prenos okužb.

Na vlado naslovili zahtevo za odprtje vseh trgovin

Frizerji in kemični čistilci, ki v tem času lahko delajo, sporočajo, da svoje delo opravljajo varno in ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov, privijo v OZS. Strogih navodil NIJZ pa se po njihovih navedbah držijo tudi stranke. Na stotine obrtnikov in podjetnikov, ki jim ni dovoljeno delati, pa se vsak dan obrača na OZS s prošnjo, da bi lahko spet delali. To si želijo celo bolj kot ukrepe pomoči v protikoronskih paketih, pravijo v OZS.

Zato so na vlado ponovno naslovili zahtevo za odprtje vseh trgovin (ne glede na vrsto blaga), kozmetične dejavnosti (ne zgolj pedikure), usnjarske in tekstilne dejavnosti, avtošol, fotografske dejavnosti in fotokopirnic, dejavnost cvetličarjev in vrtnarjev, avtopralnic, avtosalonov, avtoservisne dejavnosti, zlatarn, urarn ter ostalih servisnih dejavnosti, gradbena ter vzdrževalna in montažna dela pa naj se dovolijo tudi na zunanjosti objektov in v naseljenih stanovanjih ter hišah, ki so v času del prazna.

Gostinci pa si želijo, da bi jim dovolili vsaj strežbo malic za podjetja, podobno kot v menzah v podjetjih, ter strežbo na terasah oziroma vrtovih gostinskih lokalov.

Z odprtjem manj prenosov okužb

V OZS pravijo, da glede na to, da se epidemiološka slika umirja, pričakujejo, da bo vlada prisluhnila njihovim argumentom in odprla dejavnosti.

Kot pravijo si upajo trditi, da bo z odprtjem manj prenosov okužb, saj bodo zamejili delo na črno, ki zdaj poteka brez nadzora in pogosto brez upoštevanja zaščitnih ukrepov.  Po drugi strani pa bo tudi manj zasebnih druženj, saj bodo ljudje ponovno na svojih delovnih mestih,« je prepričan predsednik OZS Branko Meh, ki obenem poziva državljane, da se cepijo in s tem pripomorejo k čimprejšnji normalizaciji razmer.

Obrtne dejavnosti niso nikoli bile vir okužb

OZS ob tem vnovič opozarja, da obrtne dejavnosti niso nikoli bile vir okužb. Tveganje za prenos okužb je celo manjše v majhnih podjetjih in storitvenih obratih, saj imajo manj strank ali pa se storitev opravi celo brez stika s strankami. Poleg tega pa se vse obrtne in storitvene dejavnosti izvajajo ob upoštevanju strogih zaščitnih ukrepov in vseh priporočil NIJZ. Podjetja in obrtniki se obnašajo odgovorno, s svojim doslednim upoštevanjem priporočil pa so že večkrat dokazali, da so sposobni dejavnosti izvajati povsem varno.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Joooojjjj. (nepreverjen)

Največ ljudi se okuži v bolnišnicah.

bbbitkojjjn (nepreverjen)

Odprite že pa deco v šolo natirate pa enjajte lidij za norca meti s ten fejk kovidom ka nič neje drugo kak prehlad oz gripa... s tejmi multibiljonarami bolnikami v ozadji kak je bill gates in njemi podobnimi satanistami kao ka rešavlejo svejt sebi pa so miljarde spravili na tej račun prevare..
https://www.youtube.com/watch?v=sHpbMS3LQ6Q&t=70s

OPA (nepreverjen)

Satanisti prej

In reply to by bbbitkojjjn (nepreverjen)

Prekmurec 67 (nepreverjen)

Zaradi takega razmišljanja smo tu kjer smo.

In reply to by bbbitkojjjn (nepreverjen)

erase. (nepreverjen)

Jože P. Damjan čez noč zavržen kot bananin olupek. Tako materialisticno.

balounar (nepreverjen)

Obrtna zbornica? Mila jera! Ti butasti Meh pa vdari po mizi pa povej naj vse odprejo!, nej ka se tam kak en cile mile pogučavleš, samo ka si rit zaščitiš, vi obrtniki pa podjetniki pa vsi izstopite iz te zbornice, ker to ne je vredno nič. Pametni so že davno izstopili, pa tej manjake ne podpejrajo več. Ja tak je! To je tudi ena podobna organizacija kak ovi nevladniki, agencije, itd... , samo tej trošijo pare privatnikov pa države.

Sam doma (nepreverjen)

Kdo pa bo zdaj zunaj na mrzlem sedel

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

ODPRITE ŠOLE
zadnji čas da gredo otroc v šolo
da se bomo lahko začele kurbati
Tak so pa otroc doma
pa tega nemremo počet

DOL Z JANEZOM JANŠO

Starejše novice