Slika je simbolična.
V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije ostro nasprotujejo morebitnemu zapiranju gospodarstva.

Na današnji seji bo vlada razpravljala tudi o zaostrovanju ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covida-19. 

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije pravijo, da ostro nasprotujejo morebitnemu zapiranju gospodarstva. Ob tem dodajo, da so obrtniki in podjetniki pripravljeni spoštovati vse zaščitne ukrepe.

»Narediti moramo vse, da do vnovičnega zapiranja gospodarstva ne pride,« je zapisal predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh.

Kot pravi, številni obrtniki in podjetniki, zlasti v storitvenih dejavnostih, še vedno okrevajo po večmesečnem zaprtju posameznih panog. Zato poziva vse obrtnike in podjetnike, državljanke in državljane, da spoštujejo zaščitne ukrepe in dosledno preverjajo pogoj PCT. 

»Le s skupnimi močmi bomo lahko zajezili širjenje okužb in s tem preprečili zapiranje družbe ter gospodarstva. Prepričan sem, da si vsi želimo čim prej spet imeti normalno življenje, brez ukrepov in omejitev. Vsak izmed nas lahko k temu prispeva z odgovornim ravnanjem,« ob tem opozarja Meh. 

Ostro nasprotujejo morebitnemu zapiranju gospodarstva

V obrtno-podjetniški zbornici dodajajo, da so v preteklosti že večkrat poudarili, da zapiranje malega gospodarstva ni rešitev. 

»Izkušnje kažejo, da so se dejavnosti v času zaprtja preselile na črni trg, kjer pa se ne upoštevajo nikakršni zaščitni ukrepi in kjer ni nikakršnega nadzora. Posledica pa je še večje število okužb,« so zapisali. 

Zato pozivajo vlado, da med ukrepi za zajezitev širjenja epidemije nikar ne bo zapiranje gospodarstva.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pupica (nepreverjen)

Samo bebcki se sprasujejo od kod okuzbe in samo bebcki sredi eksplozije okuzb nasprotujejo cepljenju in testiranju.

Dr.matuvekg (nepreverjen)

NOBENE NEVARNOSTI NI KER SE GRE ZA NATEG IN PREVARO SAMO PRIMITIVCI SE CEPIJO S CEPIVI KATERA NISO SPROBALI NITI NA ŽIVALIH PA ŠE ZA POSLEDICE NE ODGOVARJAJO! ZELO STE INTELEGENTNI OPICE POHABLJENE!

Starejše novice