Zaključek projekta Go in Nature vabi v naravo.

Mestna občina Murska Sobota je vključena v projekt GO IN NATURE, katerega cilj je vzpostavitev čezmejne mreže ponudnikov trajnostne infrastrukture in programov za doživljanje naravnega okolja na trajnostni način v zavarovanih območjih narave v čezmejnem območju. 

V okviru projekta je občina s pomočjo evropskih sredstev iz programa Interreg uredila vstopno točko ob gramoznici v Krogu, učilnico na prostem, interpretacijsko doživljajsko točko ob Muri pri brodu ter poti do in ob Muri.

Jutri bo potekala še zaključna konferenca projekta GO IN NATURE, namenjena vsem deležnikom, ki v našem okolju delujejo na področju turizma in izobraževanja. Ob županih občin ob reki Muri se je bodo udeležili tudi predstavniki turistično informacijskih centrov, osnovnih šol in zavodov za turizem. 

V pestrem programu zaključne delavnice se bodo po nagovoru župana Mestne občine Murska Sobota Aleksandra Jevška najprej posvetili rezultatom projekta. 

Arhitekt Aleksander Ostan bo predstavil idejno zasnovo ureditve območja ob Muri, krajinska arhitektka Jana Kozamernik pa še ureditev doživljajskega igrišča ob brodu. Pred uradnim zaključkom dogodka ob 13. uri pa se bo odvila še interpretacija ob reki Muri. 

Pomemben poudarek bodo pri izvedbi dogodka namenili informiranju domače javnosti, zato so vabljeni tudi predstavniki medijev. Na tak način želijo namreč vse ciljne skupine seznaniti z novo pridobitvijo, ki jo je moč doživeti tako individualno kot skupinsko.

Program

10.30 – 11.00 prihod
11.00 – nagovor župana Aleksandra Jevška
11.15 – predstavitev rezultatov projekta
11.30 – predstavitev idejne zasnove ureditve območja ob Muri, arhitekt Aleksander Ostan
12.00 – predstavitev ureditve doživljajskega igrišča ob brodu, krajinska arhitektka Jana Kozamernik
12.25 – Interpretacija ob reki Muri, Zavod RS za varstvo narave
13.00 – zaključek

Namenu bodo predali učilnico na prostem

V popoldanskih urah bodo nato v sklopu aktivnosti odprli učilnico na prostem, ki se nahaja za gramoznico v Krogu. Po uvodni predstavitvi si bodo udeleženci ogledali še interpretacijske točke na poti do broda in doživljajsko igrišče ob brodu. V spremljevalnem programu bodo medtem nastopili učenci Osnovne šole II Murska Sobota, podružnice Krog. 

Program

15.30 – prihod  
15.40 – nagovor župana Aleksandra Jevška
16.00 – nastop učencev OŠ II, podružnica Krog
16.15 – predstavitev idejne zasnove ureditve območja ob Muri in učilnice na prostem, arhitekt Aleksander Ostan
16.30 – ogled interpretacijskih točk na poti do broda
17.20 – ogled doživljajskega igrišča ob brodu

Organizatorji dogodka pojasnjujejo, da so se med izvajanjem projekta večkrat sestali tudi s predstavniki Krajevne skupnosti Krog in okoliškimi prebivalci. Kot ugotavljajo, je izvedba projekta GO IN NATURE pozitivno spodbudila tudi krajane oziroma društva, ki so se združili ter s prostovoljnimi akcijami uredili prostor ob brodu. 

Zato zdaj vljudno vabijo na zaključno delavnico  in predstavitev rezultatov v okviru projekta GO IN NATURE, ki obiskovalcem ob reki Muri v Krogu omogoča naravi prijazno ter poučno doživljanje tega zavarovanega območja.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice