Vir: osebni arhiv dr. Andrej Steyer
Občani občine Apače so na nedeljskih lokalnih volitvah za svojega župana ponovno izvolili Andreja Steyerja, ki je slavil z več kot 80 odstotki glasov.

V Apačah sta se za županski stolček potegovala dva kandidata. Andrej Steyer je prepričljivo, s kar 83,38 odstotki, premagal kandidata Renata Flisarja.

Volilna udeležba v občini Apače je bila 57,86 odstotna, novi (stari) župan občine Apač pa je v studiu TV Idea dejal, da je bil presenečen nad tako visoko volilno udeležbo.

»Kar se tiče rezultatov, so me pozitivno presenetili,« je uvodoma povedal župan občine Apač.

»Najprej tista volilna udeležba ob enajsti uri me je najprej spravljala v čuden položaj, ker sem vseeno mislil, da bodo ljudje ostali pasivni, ampak se je izkazalo, da so se ljudje aktivirali, odšli na volišča in tudi v zadostnem številu potrdili tisto, kar smo predstavljali,« je komentiral udeležbo.

Verjame v pogovor in delo za dobrobit vseh občanov

»Kako je najbolj možno opravičiti to veliko potrditev tega, kar smo delali. Seveda z velikim zavzemanjem za to, da bo isto delo naprej ali pa še boljše,« so bile prve misli župana po končanih volitvah.

Prva naloga povezati občinski svet, je povedal za TV Idea: »Za urediti imamo ogromno. Vedno sem povedal, da je prva naloga župana po izvolitvi, da ta 13-članski občinski svet poveže in to je seveda tudi moja prva naloga sedaj. Verjamem, da tudi glede na mandate, za katere smo videli, da so dokaj fiksni, da delo ne bo težko.«

Zahvala vsem občanom in obljuba za dobro delo

»Sledijo seveda zastavljeni projekti, ki so že, in novi, ki nas čakajo v prihodnosti. Ogromno na infrastrukturi. Kolesarke, ceste, ureditev centra, primarnega zdravstva, šolstva oziroma predšolske vzgoje,« so projekti, ki jih je izpostavil Steyer.

Ob koncu se je zahvalil še vsem volivkam in volivcem: »Predvsem ena velika zahvala vsem občankam in občanom, ki so došli na volišča, izrazili svojo željo. Seveda velika zahvala za to močno potrditev smeri dela in obljuba z moje strani, in verjamem tudi s strani občinskega sveta, da bomo delali vse na tem, da bo naša občina čez štiri leta še boljša, še bolj privlačna, tako za mlade kot za starejše, in da bomo v njej živeli zadovoljni občani.«

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bodoči vardist (nepreverjen)

Komunajzar Flisar je popušil na celi črti!

Kufr vardista (nepreverjen)

youtube.com/watch?v=oNzluwqvL7Y

In reply to by Bodoči vardist (nepreverjen)

lukčev mesec (nepreverjen)

Neizobraženo podeželje !

Jaoooo, Apače in podobne žepne občine so manjše, kot v večjem mestu kak blok ali ulica.

Starejše novice