Gradbišče za prvo fazo gradnje projekta Stanovanjskega sklada Republike Slovenije (foto: Ines Zupanič Tomažič).
Marca 2020 se je začela gradnja stanovanjske stavbe Pod Pekrsko gorco. Na tem mestu bo tako zgrajenih štiristo javnih najemnih stanovanj, od katerih bo kar šestdeset oskrbovanih.

V soseski Pod Pekrsko gorco so slavnostno obeležili gradnjo javnih stanovanj, ki jih Maribor nujno potrebuje. Ta bodo v velikosti od 35 do 80 kvadratnih metrov. 

Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, ob tem poudarja, da so pravo bogastvo tega kompleksa dodatki, kot so stanovanja za starejše in gibalno ovirane ter vrtec. Na tem območju se bodo nahajale tudi storitvene in trgovske dejavnosti. 

»Stanovanjski program je začrtal pot. Vesel sem, da sklad sledi tej začrtani poti. Ta aktivnost je širša kot le pridobivanje novih stanovanj,« pravi Andrej Vizjak, minister za okolje in prostor.

Ob stanovanjskem programu Vizjak govori o ciljih nacionalne stanovanjske politike večanja stanovanjske mobilnosti prebivalstva, omogočanja lažje dostopnosti do stanovanj ter ustvarjanja ponudbe kakovostnih in funkcionalnih stanovanj.

Aleksander Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor poudarja predvsem pomembnost projekta za občane. S trendom, ki mu sledimo Pod Pekrsko gorco bomo lahko priča celo vrtcu s štirimi oddelki.

Gradnja poteka v dveh fazah. V prvi fazi se gradi pet objektov, kjer bo skupno 212 javnih najemnih stanovanj, od tega 30 oskrbovanih. Zraven bo še vrtec ter trgovske in storitvene dejavnosti. 

Glavni govorci na slavnostnem obeležju gradnje soseske (foto: Ines Zupanič Tomažič).

Druga faza bo zajemala štiri objekte, kjer bo 188 stanovanj, od tega 30 oskrbovanih, ter stanovanjsko skupnost Sožitje

Prostor bodo tudi komunalno uredili, kar zajema izgradnjo dostopne ceste, komunalne infrastrukture, javne trga in parkirišč. Zaključek teh del bo predvidoma do konca leta 2021.

Slavnostni totem gradnji kar 400 stanovanj (foto: Ines Zupanič Tomažič).

»Gradimo ne samo v centrih, ampak tudi na podeleželju, kar je prav,«  je glede projektov Stanovanjskega sklada Republike Slovenije še poudaril Vizjak. 

Sosesko gradi podjetje Pomgrad s partnerji, vrednost del prve faze je približno 23,9 milijona evrov, vrednost del druge faze pa okoli 19,7 milijona evrov brez davka na dodano vrednost. 

Prvo lopato je zajel mag. Andrej Vizjak (foto: Ines Zupanič Tomažič).
Naslednjo lopato je zajel Saša Arsenovič (foto: Ines Zupanič Tomažič).
Tudi direktor Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, mag. Črtomir Remec je zajel lopato (foto: Ines Zupanič Tomažič).
Da se bodo dela mirno nadaljevala je mag. Andrej Vizjak gradbincem zaželel mirno zimo (foto: Ines Zupanič Tomažič).

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gtinatvec (nepreverjen)

Bosanđeroai gradijo za 800 evrovsov.... Nato pa m2 2500 evrov... Biznis serijsko

Karl Marx (nepreverjen)

Slovencov nas je 2 milijona.Napravili pa že več kak 2 milijona testov.Ne ven od kec telko okuženih.Kelko ges znan san se še nej testejro.Ne ven zakoj bi se.Pa moja familija pa rodbina nej pa soside nej pa sodelavci nej pa se ka jih poznan nej.Še moja doktorca se nej testejrala.Zaj mi pa rejsan nej jasno od kec gemlejo te številke.

In reply to by Gtinatvec (nepreverjen)

ka te briga (nepreverjen)

je to mariborinfo ale sobotainfo? več ne ločin

Rosenkrantz (nepreverjen)

Pomgrad placal koliko za to?

kostanjevec (nepreverjen)

Komu to gradijo? Za migrante?

Karl Marx (nepreverjen)

a je tebi bik v glavo prdnil

In reply to by kostanjevec (nepreverjen)

Starejše novice