Dražba premoženja Pavlinjekovega podjetja ni bila uspešna. Odzval se ni noben ponudnik.

Nekoč uspešno podjetje Inoks je s precejšnjimi neplačanimi obveznostmi po predlogu Davčnega urada Murska Sobota pred leti pristalo v stečaju. 

Lastnik Inoksa, Jožef Pavlinjek, se je marca leta 2016 sicer odločil za preimenovanje v Prva IP, a žalostnega konca podjetja, ki je zaposlovalo okoli sto ljudi, ni mogel preprečiti. Podjetje je septembra 2014 začelo postopek poenostavljene prisilne poravnave, ki ga je končalo leto pozneje.

Premoženje podjetja so zdaj ponudili trgu. Na Okrajnem sodišču v Murski Soboti je namreč danes potekala dražba nepremičnin na naslovu Gorička 150 v Černelavcih.

Okrajno sodišče v Murski Soboti je odredilo prodajo dolžnici Tereziji Pavlinjek solastnih nepremičnin do 1/2 parc. št. 1371, parc.št. 1372, in parc. št. 1373 vse k.o. 111 Černelavcih. 

Pristopil ni noben ponudnik

Današnjega postopka na sodišču se je udeležil le Filip Mišo Pavlinjek, ki je vložil ugovor tretjega kot dedič oziroma fizična oseba, vendar je sodnica tega zavrgla. Sicer pa je sodišče ugotovilo, da na prvi javni dražbi nepremičnin z izklicno ceno 182.911,05 evra ni pristopil noben ponudnik, zaradi česar je ta bila razglašena za neuspešno. Možen medtem ostaja predlog vnovične dražbe.

Tožeča stranka Banka Intesa SanPaolo želi od podjetja Prva IP Jožefa in Terezije Pavlinjek izterjati zneske v višini 493.944,19 evra, 306.669,67 evra, 291.869,08 evra in 321.627,28 evra.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Butalec (nepreverjen)

Prodati jim hišo kjer živijo.Pa še hišo od sina pa bo.Pa avte prodat pa vse kaj majo doma.Navadnemu siromaku se pa rubežnik sprehaja po hisi ali stanovanju za par sto evrov.Tem pa nic ne morejo ali kako?

Fjdjrjrb (nepreverjen)

Si že kda čul za eno lejpo stvar kero mamo v evropi in sicer d.o.o?

In reply to by Butalec (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Zgornjemu butalcu, ki zlorablja moj nick: a te ni sram, da kradeš imena;
ker, če bi jaz, pravi "butalec" kaj napisal pod ta komentar, bi napisal tole:

Inox-Pavlinjek je pač imel smolo, vse šlo v stečaj, kar me pa čudi, saj ima premožnega brata Roto-Pavlinjek, ki pa mu (ne vem zakaj) ni stopil na pomoč!
No, to so njihove družinske zadeve in fovšije, jaz pa moram pripomniti, da imam enega sorojenca, v življenju sva že sto krat eden drugega izvlekla iz takšnega ali drugačnega dreka - in zato najbrž te bratske ne-ljubezni ne morem zrazumeti.
Večina vas pa itak samo melje - glih tak, kak zgornji - in pojma nima, da sta dva Pavlinjeka, eden Inox, drugi pa Roto. Inox je propadno, Roto se pa lepo priduša in čaka, da brateca skoro kšenki doj kupi. Naj ti bo blagoslovleno tvoje bogastvo!

In reply to by Butalec (nepreverjen)

gfgdfg (nepreverjen)

Glavno ka dobo nagrado za naj podjetnika :)

deny (nepreverjen)

sem bil zaposlen od leta 2001 pa do 2007.(odšel sem,ko se je začela ladja potapljat.)Nemam kaj reči.Žena je v muri mela 75.000 tolarjev plače,jaz pa pri Inoksi 180.000 plače.(za to si tudi nekaj moral znati narediti).Če si še šel kaj po terenu,si dobil mesečno 250-340.000 tolarjev.(okrog 1400€).za tiste čase pravo bogastvo.Hišo sem začel graditi brez kredita.Denar sploh ni bil problem.Vse plačano kot treba.
Je pa bil tu veliki problem en palček(hišni ljubljenček),keri se je mel za namestnika šefa.Vsak projekt,ki ga je on vodil,je bil dvakrat narejen,saj prvič ni nikoli bilo ok.Ta je v 99% kriv,da je firma propadla.Reflex je stekla za ograjo ki jih je naročil on,več zvozil na odpad,kot na gradbišče.
Jože Pavlinjek kot oseba sploh je bil dober šef.(Treza je zgodba zase).
Toda ta mali palček ga je imel čist pod kontrolo.Zakaj? to vesta onidva.

NOBODY1 (nepreverjen)

"mali palček" Kdo pa je to??

In reply to by deny (nepreverjen)

ip majster (nepreverjen)

the mitscho ker**ar :D to ja vsi vejo :D

In reply to by deny (nepreverjen)

Stoposto (nepreverjen)

Ja nej samo ka se potapljajo stari tak ma drujgo jubico pa njemi vse kraj vzejla(Naj malo znajo njegova deca kak moja ka jim nemrem nujdit krija >Baraba

Inikos (nepreverjen)

Firma je dobro poslovala na podlagi mahinacij kere je drzava dopuscala.
Se spaumnite povezavo z zavodom za zaposlovanje, ge so nauvi delavci sli notrik istocasno pa drugi nazaj na zavod. Razlog je bila subvencija! Zatau so pa te ovo skinoli na zavodi, oz. premestili na drugo delovno mesto za svetovalko. Mislin na bruhanje mi ide kda se na tisto afero zmislin.

Po drugi strani pa jim zdaj rubijo a ovi se dale luksuz. Mlajsi sin vsaki telko casa se kaze iz razlicnih luksuznih krajov na svejti.

Neven no...zalostno

Tisti (nepreverjen)

Ja ja tak kak je deny napiso.Mali palček je bil glaven dokler nej šlo vse v... Tudi ge San tan delo pa znan kak je bilo..

Prekmurec1 (nepreverjen)

Haha vejpa z audijami se vozijo ka se ges nemren privoscite kda bi v at sluzo, nonstop posvejte gorijo v zgradbe, mogoce so duhovi doma:))

Starejše novice