*Fotografija je simbolična
Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je napovedal spremembe na področju svojega ministrstva. Med najpomembnejšimi je ta, da se smučarjem ne bo potrebno več vsakodnevno testirati.

Ob dodatnih sproščanjih ukrepov je prišlo do sprememb tudi na smučiščih. Od ponedeljka bo namreč na smučiščih za uporabo žičniških naprav veljal negativni test na koronavirus, ki ni starejših od sedmih dni, in ne bo več potrebno imeti testa, ki ni starejši od 24 ur. Enako bo veljalo za zaposlene na smučiščih, ki so v neposrednem stiku z uporabniki.

Kot je dejal Vrtovec si nihče ne želi, da bi za 14 dni ponovno zaostrovali ukrepe, zato je pozval smučarje in izvajalce k upoštevanju ukrepov in predvsem ustrezne razdalje ob žičniških napravah.

Tudi taksisti na testiranje

Novosti je vlada  sprejela tudi na področju taksi prevozov, avtošol in javnega prevoza. Za inštruktorje v avtošolah bo še naprej veljal tridnevni negativni test, so pa novost uvedli na strani uporabnikov. Tudi njim bo po novem test veljal tri dni, in ne več 24 ur.

Po besedah ministra si želijo biti 'fer' do vseh, zato se testiranje uvaja še za taksi prevoze. Tudi za voznike taksijev bodo tako od ponedeljka potrebna testiranja na koronavirus, negativni test pa prav tako ne bo smel biti starejših od treh dni.

Ob odprtju šol bo brezhibno stekel tudi javni potniški promet, je še dejal minister.
 

Brez testa za prebolele in cepljene

Vlada je po pojasnilih ministra odločila tudi, da negativnega testa ne potrebujejo tisti, ki so okužbo že preboleli, in tisti, ki so že bili cepljeni. "To je pomembna stvar glede na to, da imamo dokazano 200.000 takšnih, ki so covid-19 preboleli," je izpostavil Vrtovec.

Namesto negativnega testa bodo lahko predložili dokazilo o cepljenju, zdravniško potrdilo o prebolelem covid-19 ali dokazilo o pozitivnem rezultatu na covid-19, od katerega je preteklo najmanj 21 dni in največ šest mesecev. To določilo bo veljalo povsod.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pozitiv-negativ (nepreverjen)

Zdaj gda nega več betežnih, morejo nekak potrošiti teste pa cepiva za kere so prek povezanih oseb iz proračuna porabili milijone in verjetno še enkrat telko za provizije. Zato pa ta brezvezna obvezna testiranja. In čez par dni še obvezna cepljenja.... zato ka se nišče nešče prostovoljno cepiti, niti doktori in ostali zdravstveni delavci, ker je cepivo nezanesljivo in se iz dneva v den pojavlja vedno več stranskih učinkov. Zdaj majo v plani še obvezno cepljenje za šolnike in vzgojitelje... što je naslednji? A nišče več neje betežen, niti tisti ka so pozitivni na testih so nej betežni ali pa majo simptome blagova prehlada. V bolnicaj pa sami starčki kere iz domov za ostarele v bolnice vozijo ka majo nekšo število in ka bolnice še vedno pejneze vličejo. Več ne vejo ge bi iskali okužene in betežne ka bi lejko nadalevali s to farso. Isto je v tujini. Edino balkanci, tisti iz kerih se norca delamo in se mamo sigdar nekaj več od njih, edino oni normalno živejo v teh časih. V Bosni vse OK, v Srbiji vse OK, pa še v drugih balkanskih državah vse OK..... samo pri nas se nadaljuje jebanje naroda v glavo.

prdni lujza (nepreverjen)

bravo balkan spizdi ta k tvojim sorodnikom in idolom budalo

Starejše novice