To so spremembe ob vstopu v oranžno fazo na področju šolstva.

Prihodnji teden je za učence in dijake vzhodnega dela Slovenije počitniški teden, za zahodno Slovenijo pa velja, da se v osnovne šole vračajo vsi učenke in učenci.

Tako razredni pouk, kot tudi predmetni pouk sta za učence organizirana v matičnih učilnicah. Učenci učilnic ne menjajo, je pojasnil Damir Orehovec, državni sekretar na Ministrstvu za šolstvo. 

V zaprtih šolskih športnih objektih se za učenke in učence ne izvajajo dejavnosti, ki niso del programov vzgojno-izobraževalnega zavoda in jih izvajajo zunanji izvajalci.

Spremembe tudu v srednjih šolah

V prostore srednjih šol se naslednji teden vrača 11.000 dijakinj in dijakov zaključnih letnikov srednješolskega izobraževanja ter 655 vključenih v izobraževalne programe nižjega poklicnega izobraževanja.

Do delnega sproščanja ukrepov prihaja tudi na področju višjih strokovnih in v visokošolskih zavodih, kjer so s spremembo odloka dovoljeni izpiti in seminarji za do 10 udeležencev.

Te navedene izjeme so dodatno opredeljene tudi za bivanje v dijaških in študentskih domovih. V umetniških gimnazijah in v glasbenih šolah je dovoljena individualna izvedba pouka.

Spremembe na področju šolstva

Na področju športa bo od ponedeljka dalje tudi za preostale registrirane športnike, ki doslej niso bili opredeljeni med izjemami, ponovno dovoljena brezkontaktna športna vadba.

Proces športne vadbe športnikov je dovoljeno izvajati v varnih vadbenih skupinah oz. t.i. mehurčkih.

Uvaja se možnost za zaposlene, da namesto negativnega testa predložijo dokazilo o cepljenju, potrdilo o prebolelem covid-19 ali dokazilo o pozitivnem rezultatu na covid-19, od katerega je preteklo najmanj 21 dni in največ šest mesecev.

Komentarji (3)

Ras Ul' Ghul (ni preverjeno)

Kakšne počitnice pizdo lukovo vej so pa bili leto dni doma.

Tisirejsan (ni preverjeno)

Budalo!

In reply to by Ras Ul' Ghul (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Mi smo zračunali ka de zdaj 3 ocene na teden doubo, vsak teden, ka de meu fse do konca šole. Do zdaj so nej nikaj spitavali. Deca so zato bili "fejst" motivirani.

Starejše novice