Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je danes župane slovenskih občin naprosil, da za obdobje ustavitve javnega potniškega prometa državljanom omogočijo brezplačno parkiranje na občinskih parkiriščih.

Mestna občina Ljubljana je že sporočila, da bo parkiranje, zaradi ukinitve javnega prometa, na javnih parkiriščih v Ljubljani do konca novembra brezplačno.

Od sobote brezplačno parkiranje

V luči poziva ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca smo preverili, ali bo času drugega vala in ustvavitve javnega potniškega prometa tudi Mestna občina Murska Sobota omogočila brezplačno parkiranje.

Z občine so na vprašanja Sobotainfo odgovorili, da so tako kot v prvem valu, tudi tokrat za obdobje zaprtja javnega potniškega prometa v Republiki Sloveniji na Mestni občini Murska Sobota sprejeli sklep, da se v tem času omogoči brezplačno parkiranje na občinskih parkiriščih in modrih conah. Odredba bo začela veljati jutri, 14. novembra.

Iz soboške občine še sporočajo, da skladno z vladno odločitvijo o začasni prepovedi izvajanja javnega prevoza potnikov v Republiki Sloveniji, v tem času ne bo vozil mestni avtobus Sobočanec.

Parkiranje v Mariboru ne bo brezplačno

Na Mestni občini Maribor pa niso uslišali poziva ministra Vrtovca, saj so sporočili, da brezplačnega parkiranja na belih conah tokrat ne bo.

Pojasnili so, da se je že v prvem valu izkazalo, da je brezplačno parkiranje v času prvega vala koronavirusa pustilo nekaj negativnih posledic: »Ljudje so puščali avtomobile na belih conah toliko časa, da so onemogočali parkiranje tistim, ki so imeli dovolilnice za svojo cono in tistim, ki so v mesto prihajali.«

»Parkirišča so bila nenehno zapolnjena z obiskovalci, ki so avtomobile tam puščali za dalj časa in zaradi tega ni bilo nobene frekvence,« so še pojasnili.

Komentarji (2)

pepsi (ni preverjeno)

fala za informacijo, takšnih člankov se držite. Nej pa koronahisterije in člankov izven svojga dometa

. (ni preverjeno)

v maribori majo modro cone, kje so bele cone?

Starejše novice