Zanimanja za Murine znamke tudi tokrat ni bilo.

Stečajni upravitelj družbe Arum je do konca minulega tedna zbiral zavezujoče ponudbe za tri Murine blagovne znamke, vendar zainteresiranih kupcev tudi tokrat ni bilo. 

Še ta teden naj bi Igor Bončina zato na sodišče vložil predlog za novo zbiranje ponudb, pri čemer bo cena nižja za 20 odstotkov.

Zavarovano blagovno znamko Mura so kupcem ponujali z izhodiščno ceno 31.500 evrov, blagovni znamki e.mura in Mura pa vsako za 10.500 evrov.

Proizvodna oprema naprodaj za 450 tisočakov

Sicer pa se konec februarja zaključi tudi prvo zavezujoče zbiranje ponudb za nakup največjega dela premoženja stečajnega dolžnika, ki obsega industrijsko proizvodno opremo, predvsem šivalne, likalne, prikrojevalne in druge stroje. Po pisanju STA njihova skupna vrednost znaša 450.000 evrov.

Kot pojasnjuje Bončina, so si posredniki, ki prodajajo tovrstno opremo, premoženje že ogledovali, vendar pa resnih in končnih kupcev še ni bilo.

Gre za skupno več kot 650 kosov, za katere je stečajni upravitelj ponudbe iskal že v preteklosti, a sta prispeli le dve nesprejemljivi informativni ponudbi.

Na dražbah je doslej bil prodan razmeroma skromen del premoženja, kajti zanimanja za tovrstno ponudbo v Evropi tako rekoč ni. Za druge, bolj oddaljene kupca je prevoz medtem predrag.

So pa še vedno naprodaj tudi obleke, sešite v Arumu.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zemla nuca gnoj (nepreverjen)

DF neboš kupo nič tij velki poslovnež ka tak težke miljone obračaš (v bujni domišljiji seveda)???

čarni vrag (nepreverjen)

Lejko bi kupo kakšen ljubitelj Titovoga režima.

Stairi (nepreverjen)

Sto de kupo te znamke? Vej pa od osamosvojitve dale so ljudje poslusali samo slabe novice od MURE , pa kelko je sploh realno vredna ta strojna oprema, saj koliko smo slisali ze 2009leta da jo je treba posodobiti, te stecajni naj To proda dokler se kdo ima voljo to kupiti, ter delavcem razdeli vsaj nekaj denarja!!

Starejše novice