Ključni pomurski projekti, ki so jih predstavili infrastrukturnemu ministru so digitalizacija, geotermalna energija, namakanje iz Mure, logistični center v Lipovcih, pa tudi stadion Fazanerija.

Minister za infrastrukturo Bojan Kumer je ob današnjem obisku Pomurja najprej obiskal nogometni stadion Fazanerija. Direktor Pomurske gospodarske zbornice Robert Grah je najprej predstavil ključne izzive, ki so del Regijskega razvojnega programa 2021-2027 in predvsem ključne projekte, ki naj bi odgovarjali na te izzive.

Odgovor na energetsko krizo je lahko geotermija

Kot je povedal prvi mož PGZ bo eden izmed kljulnih izzivov za pomursko gospodarstvo dostopnost do energentov in enormno povečanje stroškov energije, ki prinašata negotovost med pomurska podjetja. Delni odgovor na energetsko krizo je lahko po mnenju graha tudi raba geotermalne energije, ki je zaradi zadostnih količin lahko primerjalna prednost Pomurja.

Namakanje, letališče, železnica in logistični center

Na Fazaneriji je pogovor z ministrom tekel tudi o projektih namakanja kmetijskih površin iz reke Mure, razvoju regijskega letališča za namene gospodarske infrastrukture in protitočne obrambe, obširneje pa je župan občine Beltinci Marko Virag spregovoril o izgradnji železniške povezave Lendava-Beltinci in Logističnem centru v Lipovcih.

Predstavitev Fazanerije brez občinskega vodstva. Gre za predvolilno potezo Gibanja Svoboda?

Ključni razlog za lokacijo današnjega srečanja z ministrom pa je bila očitno predstavitev projekta Športno-rekreacijskega centra Fazanerija, ki ob dogradnji nogometnega stadiona in kopališča, med drugim predvideva tudi večnamensko športno dvorano. 

Večino aktivnosti pri projektu Fazanerija sicer vodi murskosoboška občina, a predstavniki občinskih oblasti po naših informacijah na današnje srečanje niso bili vabljeni

Predstavitev regijskih projektov ministru, kjer je bil prisoten tudi poslanec Tine Novak, gre razumeti predvsem kot predvolilno aktivnost ob lokalnih volitvah, saj prav danes Gibanje Svoboda predstavlja kandidata za murskosoboškega župana Mitjo Horvata, ki se bo za županski stolček potegoval s podporo največje koalicijske stranke.

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bok (nepreverjen)

Bravo, pokažite vsem tem starim v mestnem svetu. Predolgo so že eni in isti. Sploh pa direktorji zavodov, ki drugega ne delajo, kot za zavod, nič drugo jim ni pomembno.

Keeway (nepreverjen)

Ne dolgo nazaj je bila napisana izjava g. Čeferina, da UEFA za stadione vSloveniji da 80% sredstev! Pa obrnite se na njega, zakaj spite!

. (nepreverjen)

Keeway nr filozofejraj seveda ne spijo ogromno toga so že realizejrali pa dokumentacije vložili samo tij na pamet nekaj pijšeš.

In reply to by Keeway (nepreverjen)

Keeway (nepreverjen)

Nepreverjen, ne piši na pamet! Govora je bilo o Dinamovem stadionu! Čeferin je takrat izjavil, da je ta stadion sramota za Dinamo in tudi povedal to kar sem napisal!

In reply to by . (nepreverjen)

Keeway (nepreverjen)

Nepreverjen! V Google napiši DINAMOV MAKSIMIR JE PRAVA SRAMOTA in si preberi vse do konca!

In reply to by . (nepreverjen)

Zgost (nepreverjen)
BANDA POKVARJENA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Banda od SVOBODE dajte ljudem iger da ne bodo mislili na lakoto, prekleta banda. Fazanerija to pa je res tisto ki NAJBOLJ NE RABIMO V PREKMURJU, 10 let v tej komunistični Soboti niste ustvarili 1 delovnega mesta. Pa to dobro vidim na sliki VIRAGA propadlega župana občine Beltinci pa ne da je zdaj spet pristopil k Svobodi kje je vse že bil ?
Beltinska občina pa ena velika katastrofa, Virag lahko pristopiš bilo komu 2 KRAT OBČANE NE BOŠ NAPIZDIL.

. (nepreverjen)

Či tij ne nucaš fazanerije jih nekaj tisoč lidij nuca telko o tvojon rarglejdanost. Fazanerija je nej samo stadion.

In reply to by BANDA POKVARJENA (nepreverjen)

22344 (nepreverjen)

Že zdaj si vse dovolijo in kršijo pravila. Ka pa še vse bau !

Nikre (nepreverjen)

Ker ne povabijo obcinski birokratov??

Ze zaradi tega imajo moj glas

In reply to by 22344 (nepreverjen)

Eko98 (nepreverjen)

Kuzmic je politicno obarvan?

Starejše novice