Slika je simbolična, (foto: Bobo)
Mnoge obmejne občine so dobile sredstva zaradi povečanega nadzora na meji. Sredstva so mnogim, posebno manjšim občinam, olajšala finančno breme.

Obmejne občine so bile upravičene do sredstev, delnega povračila stroškov, ki so nastajali z urejanjem javne infrastrukture ob državni meji zaradi povečanega nadzora.

Ob vstopu Hrvaške v schengensko območje se je to spremenilo, obenem pa se je situacija z migracijami poslabšala.

Horvat: Ministrstvo naj za to nameni sredstva

Zato je Jožef Horvat, sicer pomurski poslanec in del poslanske skupine Nove Slovenije, podal pobudo ministru za notranje zadeve Boštjanu Poklukarju.

Policija mora mejo še nadzirati v enakem obsegu kot pred vstopom Hrvaške v schengen, poslanec pa dodaja, da ni za pričakovati, da se bodo razmere izboljšale. 

»Občine pričakujemo, da bo ministrstvo za notranje zadeve tudi v naslednjem letu zagotovilo določena finančna sredstva občinam za urejanje infrastrukture ob meji zaradi nadzora državne meje,« je jasen poslanec.

Zanima ga, ali so v proračunu notranjega ministrstva zagotovljena finančna sredstva za ta namen in v kolikšni višini. 

Komentarji (2)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Brzi Đouži, kje si pa bil do zdaj ?

Ko si imel oblast v rokah te Prekmurje ni kaj veliko zanimalo.

Dnar ti diši, dnar.

sedonja (ni preverjeno)

Pejneze naj da Pokljukar ,Fajonka ter Sukička in vsi tisti ki tem migrantom ližejo riti z Golobom na čelu .Prej kak crknen bi rad doživel da sajavi vse omenjene posilijo in raztrgajo .Azil se prosi na meji nej v šumi in travniki ampak to v Sloveniji lopovi ne pomnijo

Starejše novice