Po dobrem tednu dni šolanja od doma se učenci in dijaki ponovno vračajo v šolske klopi.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je na vladni novinarski konferenci sporočila, da je vlada na dopisni seji odločila, da se v ponedeljek, 12. aprila, v vrtce vračajo otroci, učenci in dijaki pa v šole.

»To obvezo smo vam dali pred tednom dni in zdaj smo jo držali,« je dejala Kustečeva.

V šole po modelu C

Vračanje v vrtce ter v šole bo naslednji teden potekalo na način kot pred zaprtjem. To pomeni, da se vsi učenci in dijaki vrnejo v šole po modelu C, kar pomeni, da se na šoli po razredih tedensko izmenjujejo. Dijaški domovi bodo zopet odprti že to nedeljo.

»Maske so povsod obvezne za učenke in učence od 6. do 9. razreda, za zaposlene ter za dijake, otroci od 1. do vključno 5. razreda pa maske nosijo v skupnih prostorih ter pri gibanju po šoli. Za vse učence in dijake nošnja mask ni več obvezna pri pouku športa,« pravi Kustečeva.

Samotestiranje za učence

Poleg obveznega tedenskega testiranja zaposlenih in cepljenja skupaj z Ministrstvom za zdravje in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje v osnovne in srednje šole kot dodatno varovalko, ki lahko pomembno prispeva k ohranitvi varnega okolja, uvajajo možnost prostovoljnega samotestiranja učencev in dijakov. V naslednjih dneh bodo šolam posredovali tudi informativni film.

Komentarji (7)

Hjhgft (ni preverjeno)

Tako je pa brez mask kere dokazano škodujejo zdravji.

čarni vrag (ni preverjeno)

Za vse učence in dijake nošnja mask ni več obvezna pri pouku športa,« pravi Kustečeva.

Uvedbo mask pri pouku športa, bi morali obravnavati kot poskus umora. Sramota za naše zdravnike, ka so kaj takšnoga sploj dovolili.

Kakič (ni preverjeno)

Je..te nas v zdrav mozak, tak nam treba. Malo gor malo dol, malo maske malo brez.

lajče (ni preverjeno)

ta baba de se mi še na kunce vidla.....mogouče zato, ka je samska!?

Povyetek (ni preverjeno)

Iz zapisnikov občinskih svetov izhaja, da se ravnateljem šol in direktorjem zdravstvenih zavodov na veliko izplačuje maksimalne dodatke za redno delovno uspešnost za leto 2020.
Zakaj že? Ker so bili otroci doma, čakalne dobe v zdravstvu pa so se podaljšale?

Tanjaazavc (ni preverjeno)

Nagrajeni so zato ker zavestno sodelujejo pri tej prevari in zločinu nad odtroci v bistvi njim zavestno lažejo in jim kradejo otroštvo.

In reply to by Povyetek (ni preverjeno)

Ibro (ni preverjeno)

Kakšna lejpa šola, pohvale vredno OŠ FOKOVCI!👍

Starejše novice