Minister za zdravje Janez Poklukar in vodja svetovalne skupine Mateja Logar sta pozvala k spoštovanju ukrepov na športnih dogodkih.

Poklukar je poudaril, da je vzrokov za umirjanje epidemije več. Poleg cepljenja in učinka ukrepov iz začetka meseca maja so na naši strani tudi toplejši meseci. Tri regije ostajajo rumene, tako da večina ukrepov ta teden ostaja še enakih kot prejšnji teden, je poudaril minister.

Minister za zdravje naproša, da še naprej spoštujemo ukrepe

Na javnost je naslovil prošnjo, da kljub umirjanju še naprej spoštuje vse preventivne ukrepe, se pravi razdaljo, razkuževanje, maske, kihamo in kašljamo v rokav, ne dotikamo se obraza, ostanimo doma, če smo bolni.

Pozval je tudi vse udeležence športnih dogodkov, da podporo slovenskim športnikom izražajo ob upoštevanju varnostne razdalje in nošenju mask. Navijanje ob športnih dogodkih naj da zagon športnikom, ne virusu, je še dejal.  

Logarjeva s prstom pokazala na Murino slavje?

Vodja svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar je uvodoma poudarila, da je zelena faza, v katero pred dnevi vstopila Slovenijo, samo lokalna – opredeljena glede na presojo slovenskih epidemiologov, od katere točke naprej lahko ponovno vzpostavijo sledljivost stikov okuženih.

Po kriterijih evropskega Centra za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC) smo še daleč od te faze. Smo na pravi poti, a ni še čas za popolno sprostitev ukrepov, je poudarila. Letošnja situacija je tudi povsem drugačna kot lani maja ali junija, ko skorajda nismo imeli okužb. 

Napovedala je, da bo zato treba še nekaj časa vztrajati pri izvajanju vseh preventivnih ukrepov. V nastopu se je dotaknila tudi situacije na nedavnih športnih dogodkih, kjer je bilo na posnetkih očitno, da navijači niso upoštevali fizične razdalje in niso nosili mask. Ker epidemije še ni konec, je pozvala k nadaljnjemu spoštovanju ukrepov.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
oldgringos (nepreverjen)

Janževci treba vas nagnat iz Slovenije ne da si še naprej brusite jezike in zajebavate slovenski narod. Barbe fašistične.

qpqpia (nepreverjen)

Mura je prvak, Janzevec je pa dobro vino, akohol pa ubija mozganske celice, tam kjer so kaksne.

In reply to by oldgringos (nepreverjen)

Stop (nepreverjen)

Naj se una jebe svojo mater.svinja.banda

smeh... (nepreverjen)

En dober aktualen vic.
Kako prepoznas nestrpnega levicarja?
....
.....
pokazes mu sliko od njihovega idola Janse, in ce postane rdec v obraz si ga nasel :)

oldgringos (nepreverjen)

Si se pogledo ? Ti si še grši !

In reply to by smeh... (nepreverjen)

en (nepreverjen)

Ja ka koji kurac bi pa oniva rada? Če slučajno te gnoji mislijo kaj jih še što upoštejvle??? Še policaji so te v soboto ponoči nej k stadione prišle, ka so dvej ulici vkraj stali pa so pustili narode ka je proslavlo.

Jakobe (nepreverjen)

Idiote je straj zato ka se zdaj tak nika nede zgodilo... in tau nescejo ka narod zna

In reply to by en (nepreverjen)

STARI GRINGOS (nepreverjen)

PREKMURJE REPUBLIKA

čarni vrag (nepreverjen)

In ta ista stroka, kera to guči ka se moreš cepiti, ti v isti sapi tudi povej ka te cepivo ne zaščiti pred virusom in ka si tudi po cepljenju še naprej prenašalec virusa. Zakoj ste se torej cepili?
Če odmislimo oslarijo o čipih in ostalih nebulozah, me resno zanima zakoj se ljudje cepite, če vas pa to cepivo ne obvaruje pred boleznijo, niti druge ne obvaruje pred tem, da jih vi nebi okužili? Ali pa pač spadate med tiste keri se zdaj tak na velko cepijo samo za to ka do lejko nekan šli?
Kakšna je to bolezen kera nuca takšen marketing tak kak ga ma tej virus? Strašne zadeve se same promovejrajo in ne rabijo vlad in strok ka bi nan razlagali kak je nekaj nevarno. Če samo pogledneš retoriko politikov in stroke, ka čuješ? Cepite se ka te lejko šli na morje, cepite se ka te lejko šli v gostilne, cepite se ka te lejko šli na koncerte, cepite se, cepite se, cepite se....
Nišče pa več ne omenja ka se naj cepimo ka nemo zboleli, ka nemo druge okužili, ka mo reševali življenje......
Nej..... cepite se ka te lejko nekan šli. Torej..... vi ka se cepite na podlagi pripročil takšne stroke ste isti kak tisti ka se ne cepijo zato ka mislijo ka do jin vstavili čip.
Po moje je bole resnica ka so cepljeni tisti ka so vodljivi. Ges se ne mislin cepiti nikoli, pa nej zaradi nekše teorije zarote ali koga koli drugoga. Pač san se odločo ka mejne nešče nede napelo na cepljenje na podlagi prirejenih podatkon in samo zato ka mo lejko šou na morje. Pa san nej glih neizobraženi kak trdiš ka smo tisti ka se ne cepimo. Cejlo leto san se pazo, se držo ukrepov ka san nej zbolel, zdaj pa kak zdrav človek naj sprejmen nekšo cepivo za keorga mi nišče ne garantejra ka de me pred bilo čim zaščitilo. Vi ka ste cepljeni bi mogli biti zadaj označeni kak največja grožnja, nej pa mi necepljeni. Vi te zdaj mislili ka ste rešeni in te opustili zaščitne ukrepe in te veselo raznašali virus še naprej med narodon.
Mi je pa najbole smejšno ka naprej vlačite teorije zarote tisti, keri ste verjetno tudi pred enin leton tiste ka so gučali ka de se zgoudili in ka se zdaj dogaja, označevali za teoretike zarote. Pazi ka se nede čez pol leta tudi kaj od tistoga ka zdaj označuješ za teorijo zarote pokazalo kak nekša nova normalnost.

In reply to by STARI GRINGOS (nepreverjen)

rumpelštilski. (nepreverjen)

Mislin ka je zdaj že pomali dosta toga natega. Kak vidin, razen korona paničarov. lockdownerjev in janšovih vernikov, nišče več ne upošteva tej bebaste ukrepe. In praf je tak!

Starejše novice