Slika je simbolična.
Na drugi seji mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota v tem mandatu so med drugim imenovali nova člana nadzornega sveta javnega podjetja Komunala.

Konec decembra je bil na spletni strani Mestne občine Murska Sobota objavljen javni poziv za imenovanje člana nadzornega sveta javnega podjetja Komunala. 

Javni poziv za člane nadzornega sveta Komunale

Šlo je za razpis, v sklopu katerega so lahko posamezniki oddali prijavo za izbor dveh članov nadzornega sveta družbe Komunala. 

Rok za oddajo prijav je bil 9. januar 2023, predlagani kandidati pa so bili o imenovanju nato obveščeni po elektronski pošti in s tem pozvani k sodelovanju v nadaljnjem postopku.

Razpis so izvedli, ker bo dosedanjima članoma nadzornega sveta na Komunali, Marjanu Mačku in Matjažu Duriču, s 14. februarjem potekel štiriletni mandat. 

Ker pa je pogoj za nastop funkcije člana nadzornega sveta v javnem podjetju Komunala predhodna pridobitev soglasja mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota, so bili predlagani člani nadzornega sveta obravnavali na včerajšnji seji. 

Predlagana člana Matjaž Durič in Gorazd Kerec

Predlog za podajo soglasja k imenovanju članov nadzornega sveta za javno podjetje Komunala je na seji predstavil mestni svetnik Matej Grah, sicer predsednik komisije za mandatna vprašanja. 

Kot je pojasnil, je na javni poziv za imenovanje člana nadzornega sveta javnega podjetja Komunala prispelo sedem prijav.

»Pristojni organ je prispele prijave pregledal in sprejel odločitev, da v novem mandatnem obdobju postaneta člana nadzornega sveta v javnem podjetju Matjaž Durič in Gorazd Kerec.

Oba izbrana kandidata v svojih prijavah izkazujeta ustrezno strokovno usposobljenost za opravljanje funkcije člana nadzornega sveta,« je izpostavil Grah.

Kot je še dodal, sta po navedbah pristojnega organa oba predlagana kandidata po svojih strokovnih kakor tudi osebnostnih kompetencah najbolj primerna, da se jima zaupa opravljanje te zelo pomembne funkcije članov nadzornega sveta javnega podjetja Komunala, zato so v komisiji za mandatna vprašanja predlagali sklep k soglasju za imenovanje teh dveh članov.  

»Pred Komunalo ni enostavno obdobje, marsikaj bo treba pregledati, povedati in doreči za naprej«

Predlog Graha in Komisije za mandatna vprašanja je nato na seji podprl tudi mestni svetnik Andrej Mešič.

»Podal bi mnenje naše svetniške skupine, pa tudi moje mnenje glede podanih predlogov. Mi bomo to podprli,« je poudaril Mešič in dodal: 

»Bi pa rad položil na srce članoma, ki sta predlagana. Gospodarska družba Komunala je nekako tista, ki je kot neke vrste ogledalo mesta Murska Sobota. Je zelo pomembna, je tista, ki več ali manj ureja Mursko Soboto, skrbi tudi za položnice na ogrevalnem delu, na vodnem delu. Zato v sklic temu tudi nagovarjam tako Duriča kot tudi Kereca, da resno pristopita k svojemu delu in nekako to družbo, ki je tako pomembna tudi malo usmerjata s samim vodstvom Komunale.« 

Z Mešičom pa se je strinjal tudi Mitja Horvat, ki je v nagovoru prav tako izpostavil, kako pomembno je uspešno delovanje javnega podjetja Komunala. 

»Podjetje Komunala je zelo pomembno za vse nas, tudi za vse naše občane. In ta naloga, ki bo zaupana novima članoma nadzornega sveta je zelo pomembna in sem prepričan, da se oba člana, ki sta predlagana, tega zavedata. In še enkrat jima polagam tudi jaz na dušo, naj se tega še bolj zavedata, naj podvihata rokave.

Pred Komunalo ni enostavno obdobje, marsikaj bo treba pregledati, povedati in doreči za naprej. Prepričan sem, da oba člana, kot tudi vsi ostali člani, bosta ena dobra vez med mestnim svetom, županom in med direktorjem, ki so potem res pomemben člen za delovanje tega podjetja. Upam, da bosta izvoljena in istočasno jima želim dobro in uspešno poslovanje,« je pojasnil Horvat. 

Vsi mestni svetniki potrdili predlagana člana

Po končani razpravi glede predlaganega sklepa je nato sledilo glasovanje, s katerim so člani mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota potrdili oziroma zavrgli predlog komisije za mandatna vprašanja. 

Skupno je glasovalo 23 mestnih svetnikov, od tega so vsi glasovali ZA in tako potrdili sklep, da sta nova člana nadzornega sveta javnega podjetja Komunala Matjaž Durič in Gorazd Kerec.

Komentarji (7)

strankarstvo (ni preverjeno)

skratka naši.

KaplanTišinski (ni preverjeno)

Evo koritnike... se je znalo ka bivši zaposleni pride na to funkcijo.. vupan ka davčna tudi preveri in ovrednoti dodatke kere prejemajo k svoji službi.. nej je vse funkcija.. država da ampak tudi vzame

KaplanTišinski (ni preverjeno)

Evo koritnike... se je znalo ka bivši zaposleni pride na to funkcijo.. vupan ka davčna tudi preveri in ovrednoti dodatke kere prejemajo k svoji službi.. nej je vse funkcija.. država da ampak tudi vzame

. (ni preverjeno)

Vzame samo revnim.

In reply to by KaplanTišinski (ni preverjeno)

Golobovi (ni preverjeno)

Bravo Kerec! Cestitke! Nema veze kaksno znanje mas glavno ka si v gilobji,...

Jajgf (ni preverjeno)

Hehehe lolek…ali lolika saj vseeno…

In reply to by Golobovi (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

"Si pazo?" "Ja san." "Ka si pazo?" "Ka je nej mimo šlo!"

Starejše novice