Foto: Kocljevina
Republika Madžarska je odprla še dodatni kontrolni točki na skupni meji v Čepincih in Prosenjakovcih.

Poročali smo, da so si v Prosenjakovcih prizadevali za odprtje mejnega prehoda za 42 otrok iz Madžarske, ki obiskuje tamkajšnjo Dvojezično osnovno šolo v Prosenjakovcih. Po predlogu ravnateljice Jožice Herman bi naj mejni prehod odprli vsaj v času prihoda in odhoda otrok, v reševanje problematike pa se je vključil tudi manjšinski poslanec Ferenc Horváth.

No, od danes naprej je kontrolna točka v Prosenjakovcih odprta v času šolskih dni od 7. do 8. ure dopoldan in od 14. do 15. ure popoldne, kar pomeni, da jim je uspelo. Vstop v Madžarsko bo sicer dovoljen le za otroke, ki obiskujejo osnovno šolo ter njihove starše oziroma skrbnike, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.
 

Tudi v Čepincih prišli na svoj račun

Ravno tako so si porabski Slovenci prizadevali za odprtje mejnega prehoda v Čepincih, ki naj bi bil za slovensko manjšino izjemnega pomena.

Tudi kontrolna točka v Čepincih pa je odprta, in sicer že od 5. septembra naprej, od 6. do 18. ure, vstop pa je dovoljen samo državljanom Slovenije in Madžarske, so še sporočilo 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice