Na odločitev Ustavnega sodišča, ki je zadržalo izvajanje odloka o preimenovanju Titove ceste, se je odzval radenski župan Roman Leljak.

Spomnimo, Ustavno sodišče je s sklepom zadržalo izvajanje občinskega odloka, s katerim so radenski svetniki preimenovali Titovo cesto v Cesto osamosvojitve Slovenije.

Ustavni sodniki so izvrševanje odloka zadržali do končne odločitve glede referendumske pobude Franca Vukajča, ki jo je slednji podal v imenu nasprotnikov preimenovanja.

Referendum kot bolj "varčna" opcija

Sedaj se je glede zapleta odzval še radenski župan Roman Leljak, ki je na družbenem omrežju Facebook pojasnil, da je sicer izvajanje odloka po uradni dolžnosti zadržal tudi sam, a se mu zdi nerazumno, da je Ustavno sodišče preskočilo Upravno sodišče, ki vodi postopek. 
 
Ob tem je tudi napovedal, da bo na naslednji seji predlagal, da se odlok o preimenovanju odpravi in hkrati, da se izvede referendum, ki ga zahtevajo nasprotniki preimenovanja razvpite Titove ceste. 

"Referendum bi izvedli spomladi 2021 leta.  Strošek z referendumom bi bil bistveno manjši kot strošek pravdanja, ob dejstvu, da nimamo zagotovil o pravičnem delovanju pravne države. Čudi, da je sedem ustavnih sodnikov v nasprotju s svojo dosedanjo prasko kljub neizkoriščenju pravnih sredstev prehitelo sodnike Upravnega sodišča in so zaščitili Titovo cesto," je zapisal radenski župan. 

S spleta

Komentarji (37)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
če ge va ra (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Radenčarji, napaka, ki ste je napredili, da so desnaki lahko izvolili tega človeka za župana je huda. Vsaka napaka nekaj stane. Občine z napačnimi župani pač plačajo svoj davek in v tistem mandatu se naredi veliko slabega.
Upam, da vas je kaj izučilo in stopite skupaj in čez dve leti izvolite pravega človeka, ki ga Radenci potrebujejo.
In dokončno enkrat ustavite te desnake, ki so jih polna usta neke kvazi demokracije in ne vem kaj še vse.

637 (nepreverjen)

Ja, pa kak je tupil kak bo referendum, ki so ga predlagali nasprotniki, drag. Zdaj pa bo sam predlagal referendum. WTF. Vidi se ka vse dela samo iz maščevanja, samo ka je po njegovo.

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ustavno sodišče ščiti ime in lik človeka, ki je 10. na lestvici množičnih morilcev vseh časov. Kako lepo!

kuntakinte (nepreverjen)

... to je vladavina prava v sodobni EU ... ta dovolüvle ... ka je v Sloveniji dovoljeno poveličevati pa častiti najvekše diktatore in klavce ... v vsoj zgodovini človeštva ... zakoj pa v döjčladiji nemate ulice ... Hitler strasse ... ali pa Göbels plac ... ali pa Hitler jungen strasse ... fajonšizem v Sloveniji bi tou podpejrau ...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

gggg (nepreverjen)

fajonšižem...... pa ka se van desnih zarukancon že čistak odpelalo? Že prav tekmujete keri de većji primitivizem izmislo. V Italiji majo Titovo ulico v devetih italijanskih mestih.... celo v Nemčiji majo Titostrasse .... vij pa tu svoje frustracije izlivate in drugo ne kažete ka to ka ste slovenski desničari najbole zabiti desničari na sveti.
Strinjan se samo z enin, ka Slovensko ustavno sodišče ščiti in poveličuje komuniste.... poglente samo kak spretno so Janšo rejšili iz zapora.

In reply to by kuntakinte (nepreverjen)

Karčči (nepreverjen)

Kaj lahko pričakuješ od človeka, ki se slika z ustaško zastavo?

In reply to by gggg (nepreverjen)

Slavko. H (nepreverjen)

Zatou so pa na njegov pogreb prišli predsedniki iz 80 držav...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

637 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Daj ne bluzi nekaj brez veze, trajbleš eno in isto.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

tutas (nepreverjen)

Idiot !!!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Malek (nepreverjen)

Sramota od slovenskega sodstva. Srbi odstranjujejo ulice s slovenskimi imeni.V MS ste Titovo zamenjali 91.leta. V Radencih pa trije komunajzarji (bacilek Vukajč,ex policaj Kocbek in rogonosec Nekrep jebejo celi kraj.Župan na referendomu bos dobil osamosvojitveno večino.SIMovci pa v jok

637 (nepreverjen)

To so tvoje mokre sanje. Žal so neuresničljive.

In reply to by Malek (nepreverjen)

namig (nepreverjen)

če ge va ra, strinjam s tem, da je preimenovanje ulice nepotrebno, kdo pa naj bi bil pravi človek za župana za Radenčane? Šmid je dober človek, za župana pa vseeno ni, kdo je naslednji župan?

ohjoj (nepreverjen)

Smid je zivcna razvalina, svetujem mu, da se zavoljo svojega zdravja naj raje posveca prijetnejsim stvarem, na primer svoji druzini. Naslednjega zupana bodo dolocile demokraticne volitve, prav tako kot so tokrat Leljaka.

In reply to by namig (nepreverjen)

637 (nepreverjen)

Bravo. Ponovno bom začela verjeti v ustavno sodišče.

rosenkrantz (nepreverjen)

Ne samo ulica, vsako mesto bi moralo imeti spomenik Josipu Brozu, mislim, kaj se vi zavedate, da so ljudje pred Titom spali na pogradih, da ni bilo služb, nobene industrije, da je bilo vse ali židovsko ali nemško? Polovica Sobote, tam od III šole gor, vse te privatne hiše so se zazidale v socializmu, pod Titom, naredil je iz MS gospodarskega giganta glede na to, da je bila malo blatno mesto pred 1945, številni ljudje imajo še zdaj najboljše povprečje dohodka ŠE IZ ČASA SOCIALIZMA! 30 let je kapitalizem, v kolikšni meri pa je življenje za povprečnega človeka kaj boljše kot prej? Kritiki Broza nimate pojma, ta tip iz Radencev pa tako nima pojma, prvo gre celo v vojaško šolo bivše SFRJ, kar priča o tem kaj je želel postati, zdaj pa pljuva po bivšem sistemu, kao na novo rojen Lazarus, svašta

Bodoči Vardist (nepreverjen)

Moj predlog - Ulica Slovenske varde

goostt (nepreverjen)

Se strinjam !!

In reply to by Bodoči Vardist (nepreverjen)

Vejpa (nepreverjen)

Namig, sprašuješ, kdo bo naslednji župan? Naslednji bo sedanji župan!!!

čarni vrag (nepreverjen)

V situaciji, ko je Ustava v praksi suspendirana in vlada vlada s pomočjo dekretov, se ustavno sodišče ukvarja z neko ulico v manjšem slovenskem kraju. Ladja norcev.

Munt (nepreverjen)

Dajte rdečkarji malo se pomirte, pa si tita doma na stejno zabijte pa ga molite. Te je bilau baukše, za ništere za večijna pa srmaštvo. Malo si poglednite stare posnetke varašov kak so zglejdali, pa prazne baute, pa vozni park, kak jebil narod oblečen, bijla je ena velka beda, za deco so nej nika daubili,. V šaulah nej bilau kosila, en falat kruha pa konec. Eni rdečkarji pa nabijajo kak je fanj bilau, seveda ka ste mladi bilij

637 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Definitivno je bilo boljše in to za veliko večino. Kdor trdi drugače zavaja. Ja normalno, da včasih ni bilo vsega tega kar je danes, po celem svetu je bilo tako, kar pa ne pomeni, da narod ni bil srečen. Mnogo bolj je bil kakor je danes. Pa dosti manj revežev je bilo takrat kot je danes. Glede slik pa oblek, pa trgovin - bili so pač drugi časi, kar je vsem normalnim danes logično. Ne sprenevedajte se.

In reply to by Munt (nepreverjen)

ohjoj (nepreverjen)

Ne bluzi! Seveda ti je takrat ti je bilo boljše in fajn samo zato, ker si bila se mlada frajla, katera se je redno dol dajala, zdaj pa si stara grda baba, katere noben ne povoha. Sprijazni se, da čas teče in se začni temu primerno tudi obnašati! Ja ful je bilo vse boljše, isto kot dandanes v Koreji ali Venezueli na primer. Brez komunizma bi to že zdavnaj bile razvite države! Pustite nam mladim, da vidimo tisto resnico, resnico katere nas niso ucili v solah, saj je bilo vse prevec sveze in so ucitelji itak bili vsi komunisti, resnico katere vi se zdaj ne vidite, pa ceprav ste bili zraven in vse to dozivljali. Priznajte si, da ste bili zavedeni, nihce vam ne bo zameril. Najbolj ironicno v Radencih so pa t.i. umetniki, ki protestirajo za obstoj diktatorske ulice. A se sploh zavedate, da je Tito ob vzpostavitvi rezima med prvim dal likvidirati prav umetnike, pisatelje itd., saj so le ti bili v napoto, so izstopali, imeli so svojo mislenje in domislijo, kar pa ni v skladu z sanjami, kakrsne je imel on za Jugoslvajo. Za zamisliti...

In reply to by 637 (nepreverjen)

637 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ti si se pa redno gor vužgo mladi psihopatek razvajeni. Priznaj, da si zavedeni pa ti bo pol odpuščenega. Pojma nimaš kako je takrat bilo zato se ne oglašaj. Poln si sovraštva in zagrenjenosti. Ubogi starši, ki imajo takega sina.

In reply to by ohjoj (nepreverjen)

ohjoj (nepreverjen)

To je le iskra! Moji starsi nimajo sina. Glavno, da imajo tvoji starsi hcero brez mozganov, katera jim sledi pridna kot ovcika in nadaljuje njihovo zavzemanje za ideologijo, katere ze dolgo ni, privilegiji pa vseeno ostajajo! Smo bili zavedeni vsi, nekateri se prebujajo, nekateri pa se dalje psihopate delijo. Zamerite Jansi in Leljaku , ker nista vec komunista kot nekoc, dojemite ze, tipa sta se prebudila! Polni sovrastva in zagrenjenosti ste pa vi radenske mumije, povrh vsega pa to sovrastvo prenasate na svoje otroke z polovico manjsimi mozgani kot vasimi, kateri vam sledijo isto kot ste vi ovcike sledile svojim starsem. Never ending story...

In reply to by 637 (nepreverjen)

Vi.tor (nepreverjen)

V njegovih časih so bili v nebesih komunisti, ostali pa brezpravni garači. Danes ga častijo mladi rodovi (otroci in
vnuki) teh prvih, ki vidijo v njem nekega zaslužnega veleboga, vrednega malikovanja.

tekoca driska (nepreverjen)

kaj je vi pohani nogometasi kje ste zaj zogice

Direth7 (nepreverjen)

Samo majco naj menja prosin, ker sramoto dela klubi.

čarni vrag (nepreverjen)

mi mama je rekla
sine ako hočeš dobro srati
moraš najprej prst v dupe
poslije pa v usta dati

Gost123411357 (nepreverjen)

Naj se ulica imenuje Za dom spremni. Po Titu se imenujejo ulice, parki, trgi, avenije po vsem svetu. Koga sploh briga za te ustaške Radence , ki so izvolile tega kriminalca za župana. Jaz se več niti na sladoledu ne ustavljam v tem ustaškem mestecu. Pfuj

Gost123411357 (nepreverjen)

Predlagam da se ulica imenuje Za dom spremni. Po Titu se imenujejo ulice, parki, trgi, avenije po vsem svetu. Koga sploh briga za te ustaške Radence, ki so izvolile tega kriminalca za župana. Jaz se več ne ustavljam niti na sladoledu v tem ustaškem mestecu. Pfuj

Gost123411357 (nepreverjen)

Dragi tovariš Tito
Moram ti povedati, da so večino tovarn, ki si jih zgradil, najprej pokradli, nato pa zaprli. Ljudje životarijo. V tvojem času so otroci imeli brezplačno prehrano v šolah. Danes imajo le v parlamentu prehrano za nekaj centov, mnogi otroci pa nimajo kosila, ker stane nekaj evrov in starši nimajo tega denarja. Na morje več ne hodimo, niti mestnega bazena si ne moremo privoščiti. V politiki so sami bivši kriminalci in zaporniki. Celo ustaše in domobrance imamo za župane. Moj sosed je umrl, ker je čakal dve leti na operacijo srca, vendar je ni dočakal. V tvojem času si šel v ponedeljek k zdravniku in si bil v petek operiran. Vsi smo imeli delo, lahko smo se šolali. Danes pa imamo kvazi demokracijo. Saj ni pomembno, če so otroci lačni, če ne hodimo na morje, če ne pridemo na vrsto za operacije na srcu. Važna je demokracija. Ti pa si bil diktator in prevarant. Prosim, napiši mi, kako si ukanil vse te svetovne veljake, da so se ti prišli pokloniti ob tvoji smrti. Nekateri novi zgodovinarji pravijo, da je to bil le film, prevara. Če je to res, te je lahko sram.

637 (nepreverjen)

Dober, zelo resničen komentar. Bravo.

In reply to by Gost123411357 (nepreverjen)

metod (nepreverjen)

Gost123411357,,,,,,,,, Na zalost je resnica ,ki si jo napisal. Vazno je ,da vse imajo samo eni in za druge njim ni mar.V Rovinju smo imeli Pomurci lepo pocitnisko naselje ampak slo je k vragu .Se taksen revez pa je lahko sel na morje dandanes kot pises nimamo za bazen skoraj.In se hujse prihaja kot vidimo lopovi z Pocivalskom na celu iskoriscajo virus in se bogatijo

In reply to by Gost123411357 (nepreverjen)

Janšković (nepreverjen)

Druže Tito, mi ti se kunemo, da na Jovanku mastno mi prdnemo

goostt (nepreverjen)

Vse pokojne pusti pri miru razen domobrancev, ki so slabo branili svoj dom !?

In reply to by Janšković (nepreverjen)

franciska

G. Vukajic oz. Fukanič ne dramatiziraj in ne zavajaj, ze veckrat sem slisala iz vasih ust, da si VECINA obcanov zeli, da Titova ostane! To je LAZ! To zeljo ima samo 20 ljudi v obcini, 100 podpisov je podkupljenih z slavnimi spricarji, ostali pa sploh niso radenski obcani! Ce bi to bila zelja vecine, potem bi imeli vsaj 2000 podpisov! Se splaca zaradi 20 neuravnovesencev delati tako galamo!? Lazes, kot si javno po tvju lagal, da Leljak namerava v Radencih preimenovati se 23 ulic!!!

Vi.tor (nepreverjen)

A kdo ve, če je katera od nemških ali avstrijskih ulic, trgov ... poimenovana po A. Hitlerju? Jaz dvomim.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice