Štefan Kodila, podžupan Občine Moravske Toplice, ki se trenutno kot eden od treh kandidatov poteguje za mesto predsednika Pomurske turistične zveze, je prejel opozorilo Komisije za preprečevanje korupcije. Stekel je tudi prekrškovni postopek.

Kadrovska mešetarjenja v Moravskih Toplicah so pred časom dvignila veliko prahu. V središču pozornosti sta se znašla moravskotopliški podžupan in predsednik sveta zavoda TIC Štefan Kodila ter Uroš Kamenšek.

Na dan glasovanja o novem vršilcu dolžnosti direktorja TIC sta namreč podpisala pismo o nameri, s katerim sta se zavezala za sklenitev pogodbe o sodelovanju v primeru, da Kamenšek ne bo potrjen za še en mandat na čelu TIC-a.

Kamenšku, ki je domnevno obvladoval situacijo s polovico članov Sveta zavoda, naj bi na moravskotopliški občini, ustanoviteljici TIC-a, zaupali pripravo Strategije razvoja in trženja turizma za destinacijo Moravske Toplice za obdobje štirih let, za kar bi prejel med šestnajst in osemnajst tisoč evrov.

Kodila se je takrat pred očitki o spornem delovanju branil, da je uresničeval interes ustanovitelja, medtem ko je župan Alojz Glavač pojasnjeval, da so tako želeli rešiti situacijo, nastalo zaradi večkrat neodločenega glasovanja o novem direktorju TIC-a.

Po pogromu javnosti nam je Kodila konec januarja priznal, da razmišlja o možnosti odstopa z mesta podžupana, približno mesec dni pred tem pa je zoper njega bila podana prijava na Komisijo za preprečevanje korupcije. 

Podžupan in predsednik sveta zavoda TIC v enem

Da so prejeli prijavo, povezano z občino Moravske Toplice in TIC Moravske Toplice, so za naš medij na KPK potrdili že v začetku leta, vendar nam z namenom zagotavljanja nepristranske in objektivne preiskave takrat niso mogli posredovati dodatnih informacij.

Na naša podrobnejša poizvedovanja zdaj odgovarjajo, da je v zadevi bilo izdano opozorilo, stekel pa je tudi prekrškovni postopek. Kot kaže, se je namreč Kodila pod drobnogledom protikorupcijske komisije znašel zaradi položajev, ki ju zaseda kot podžupan občine in predsednik sveta zavoda TIC.

Izdano opozorilo KPK, stekel prekrškovni postopek

Na KPK pojasnjujejo, da so 11. decembra lani prejeli prijavo, ki se je nanašala na sum kršitev glede nezdružljivosti funkcij funkcionarja Občine Moravske Toplice.

»Komisija je navedeni sum obravnavala, senat komisije pa je na 2. seji dne 25. 1. 2018 sprejel Ugotovitve o posameznem primeru glede nezdružljivosti funkcij nepoklicnega funkcionarja Občine Moravske Toplice. 

V predmetni zadevi je komisija nepoklicnemu funkcionarju izdala opozorilo v skladu z 29. členom ZIntPK ter zaradi suma kršitve ZIntPK uvedla prekrškovni postopek zoper kršitelja, ki pa še ni zaključen,« razlagajo v protikorupcijski komisiji.

Omenjeni člen sicer veleva, da komisija v opozorilu funkcionarju določi tudi rok, v katerem mora prenehati opravljati to dejavnost ali funkcijo, ki pa ne sme biti krajši od 15 dni in ne daljši od treh mesecev.

Drugih nepravilnosti ne preiskujejo

Preverili pa smo tudi, ali komisija morda preiskuje morebitno podkupovanje v postopku imenovanja direktorja TIC Moravske Toplice. Kot so zapisali, v evidencah ne beležijo prijave, ki bi se nanašala na druge sume nepravilnosti Občine Moravske Toplice in TIC Moravske Toplice, torej tudi ne na omenjeno možnost.

Za komentar smo poklicali tudi Kodilo, ki pa za naše klice ni bil dosegljiv.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Turizem smo ljudje (nepreverjen)

Poraja se mi vprašanje: ali nam bodo taki ljudje ki so v postopkih kreirali Pomurski turizem???
No ja sicer je v naši državi vse možno, saj tudi obsojenci in ostali osebki sedijo v parlamentu in na drugih položajih....

Čika-pajo (nepreverjen)

Danes je taka navada da smo vsi vsakomur napoti. Tožarimo se za vsako malenkost, užaljeni smo za vsako malenkost. Prijavljajo se stvari katere sploh ne bi smele v normalni državi biti predmet prijave. Vse to ovira normalno delo in tisti ljudje ki želijo nekaj narediti se zaradi take folklore sploh ne upajo samostojno delati. Vse smo zaprli v okvire zakonov napisanih pravil katera pa tako ali tako služijo samo lovljenju tistih katerih se nekdo želi znebiti. Priča smo hišnim preiskavam, katere so same sebi namen oziroma se iz tega generira samo slaba volja. Ljudje so zaradi tega nemotivirani i n bistvo vsega je da se samo krade. Dejansko pa je zadeva taka da odgovorni v danem trenutku mora nekaj naredit, če nič ne naredi ni vredu če nekaj naredi in se kasneje izkaže za napako pa je takoj koruptiven baraba, lopov. Pa namen tega ni da bi branil omenjeni primer ampak sem želel povedati da se hitro vsak posameznik lahko znajde v takem ali drugačnem postopku.

In reply to by Turizem smo ljudje (nepreverjen)

Kapate (nepreverjen)

Kodila je mali politične pokvarjene podmuklec. On de kak pravimo eti prinas za en ojro kozo z...o. tan na OBČINE ma enakoga šefa. Kodila je nej za nikoj kak BE ON LEJKO VELKI PREDSEDNIK TURIZMA v Prekmurji bil? Njegva glavaburdina jeMALA!

In reply to by Čika-pajo (nepreverjen)

sdjevec (nepreverjen)

Ti si pa pokvarjeno SD politicno trobilo za SD pokvarjenega Kamenseka steroga SD pofarbani sobotasinfo scej postaviti za predsednika ptz

In reply to by Kapate (nepreverjen)

sdjjeevec (nepreverjen)

Pa dobro realno gledano glede Kamenška nema veze kakšne barve je bi bil za predsednika PTZ najbolje sposoben in kompetenten. Pozna funkcijo in vse kaj je s tem povezano tak ka pravi človik za omenjeni položaj.

In reply to by sdjevec (nepreverjen)

šandor (nepreverjen)

O, ta je pravi za turizem, koliko sra..a je že napravil, pa ga pa ga še itak na toj opčini potpejrajo. Nej zamon ka so nesposobni, ka ednoga zakona lekar ne poznajo.

133721221 (nepreverjen)

Panonica organica d.o.o.
K8 d.o.o.
Občina Benedikt
Drago Žula
Štefan Kodila
Hashtagi vredni raziskovanja skupnega imenovalca

lulifrup (nepreverjen)

Kamenšek za mandatara!

takosetodela (nepreverjen)

Pozdravljeni,zanima me,ali drži,da direktorica občisnke uprave MT zahteva od lekarničarke za podaljšanje koncesije neizmerne donacije za hokejski klub moravske toplice,kjer je "zaposlen"njen mož?

Starejše novice