Kje vse bi lahko v prihodnje namesto Molove stala Shellova bencinska črpalka?
Večina bencinskih servisov Mol je na vzhodu države in ker skoraj tri četrtine teh zdaj prevzema Shell, bodo največjih sprememb deležni prav šoferji v Pomurju in Podravju.

Po torkovi objavi informacije, da bo slovenski del madžarske naftne družbe Mol, ki ima sedež v poslovni stavbi na Gregorčičevi ulici v Murski Soboti, prodal 39 bencinskih servisov Shellu, je postalo jasno, da bo v prihodnje ponudba bencinskih servisov na vzhodu države bistveno spremenjena.

Prevelika koncetracija predvsem na lokalnih trgih

Prodaja Mol bencinskih servisov Shellu je posledica ugotovitev Evropske komisije, ki je v okviru napovedanega Molovega prevzema OMV SLovenija, opozorila, da na celotnem slovenskem trgu Mol in OMV na podlagi konkurenčne zakonodaje nimata prevladujočega položaja.

V istem postopku pa so evropski uradniki presojali tudi posamezne lokalne naftne trge in ugotovili, da tudi zagotovo prihaja do prevelike koncentracije. 

Korenita sprememba: Mol prodaja tri četrtine lokacij

Mol ima za zdaj v Sloveniji 53 bencinskih servisov, po poslu s Shellom, ki ga sicer mora potrditi še Evropska komisija, pa bi novo podobo dobilo skoraj tri četrtine lokacij, ki jih šoferji za zdaj še prepoznajo po prevladujoči zeleni barvi z rdečim logotipom.

Kje v Murski Soboti bo v prihodnje deloval Shell?

Poglejmo podrobneje. V Murski Soboti trenutno delujejo kar tri Mol bencinske črpalke - na Bakovski, Mali Novi in Lendavski ulici.

V neposredni bližini slednje stoji tudi OMV bencinska črpalka in ob zaključenem postopku prevzema slovenskega dela OMV, skoraj zagotovo na Lendavski ulici ne bosta delovali dve Molovi bencinski črpalki.

Skoraj zagotovo bo tako v Murski Soboti v prihodnje stala vsaj ena Shellova bencinska črpalka.

Spremembe na bencinskih servisih na Ptujski cesti, pa tudi drugje po Mariboru in okolici

Shell bo v prihodnje svojo prisotnost v Mariboro in bližnji okolici v prihodnje bistveno povečal. Za zdaj je v tem delu države prisoten le v Framu, Mol pa ima v štajerski prestolnici in okolici kar pet lokacij - na Ulici Veljka Vlahoviča, na Ptujski in Streliški cesti ter v Miklavžu in Hočah.

Tudi OMV, ki ga torej prevzema Mol, v Mariboru upravlja s petimi bencinskimi črpalkami.

Spremembe gre pričakovati predvsem na Ptujski cesti.

Zaposleni bodo lahko obdržali službe

Vse storitve na vseh bencinskih servisih bodo za kupce ostale nespremenjene, so po objavi prodaje 39 lokacij sporočili iz Mola.

Skladno s pogodbenimi določili bodo lahko zaposleni na bencinskih servisih, ki so predmet prodaje, obdržali zaposlitev, so napovedali.

Iz Shella so v včerajšnjem sporočilu za javnost dodali, da bodo podrobnosti o dogovoru, sklenjenem 9. marca, objavili po odobritvi Evropske komisije. Napovedali pa so, da bodo Molove bencinske servise spremenili v 'centre mobilnosti'.

V Maribor in Mursko Soboto prihaja tudi Shell Cafe

»Ta nakup je pomemben korak naprej za prisotnost blagovne znamke Shell v Sloveniji, za stranke pa predstavlja predvsem večjo možnost izbire, saj povečuje tržno konkurenco v Sloveniji. S povečanjem mreže za 39 novih bencinskih servisov v mreži Shell v Sloveniji bomo lahko našim strankam zagotovili vrhunska goriva in edinstveno izkušnjo storitve Shell Cafe,« je izpostavil generalni direktor Shell Adria Gregor Omejc.

Shell je na slovenskem trgu prisoten od leta 1994. Trenutno podjetje v Sloveniji upravlja mrežo osmih črpalk brez osebja za tovorna vozila ter en bencinski servis tudi za osebna vozila.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
realnooo (ni preverjeno)

koga briga!!!
fejk medij z nacelom vecni student

pasja princesa (ni preverjeno)

a pridem z dildotom
ali brez
vsakem primeru
ga boš popušil

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

Gees (ni preverjeno)

Pa se jin splaca ? Ce so evropski gumpci na poti da bi že 2035 prepovedali prodajo vozil na tekoca goriva ,

Ograček (ni preverjeno)

Gees. Do leta 2035 do delale nova vozila na tekoča goriva. Te pa do bavarce začale z proizvodnjo avtojov na vodik.

In reply to by Gees (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Misliš na konjski drek. Vodik je daleč predrag.

In reply to by Ograček (ni preverjeno)

Starejše novice