Slika je simbolična.
Ob polnoči se izteče rok, do katerega je na Državno volilno komisijo mogoče vložiti kandidature za volitve predsednika republike. Za zdaj kaže, da se bo na oktobrskih volitvah pomerilo vsaj osem kandidatov, končni nabor pa bo znan v začetku oktobra.

Doslej je kandidature na Državno volilno komisijo, bodisi s podpisi volivcev bodisi podporo stranke oz. poslancev, vložilo sedem kandidatov. 

Pet kandidatur, ki so bile vložene minuli teden, je Državna volilna komisija že potrdila, in sicer kandidature glasbenika Gregorja Bezenška, poslanca NSi Janeza Ciglerja Kralja, kočevskega župana Vladimirja Prebiliča, poslanca SDS Anžeta Logarja in pravnice Nataše Pirc Musar.

V ponedeljek sta kandidaturi vložila še evropski poslanec Milan Brglez ter poslanec Levice Miha Kordiš. 

Da bodo to storili danes, pa so napovedali še v volilnem štabu ginekologinje Sabine Senčar. 

O svoji kandidaturi bo na današnji novinarski konferenci spregovoril tudi nekdanji zunanji minister in evropski poslanec Ivo Vajgl.

Končni nabor kandidatov bo znan v začetku oktobra

Kandidature za predsedniško funkcijo je sicer napovedalo še kar nekaj posameznikov, ali je kateremu od njih uspelo zbrati zadostno število podpisov za vložitev kandidature, pa bo znano po izteku roka. Nekateri, ki so napovedali vstop v predsedniško tekmo, pa so iz nje protestno izstopili.

Kandidature, vložene ta teden, bo Državna volilna komisija potrjevala v četrtek, končni nabor predsedniških kandidatov pa bo znan v začetku prihodnjega meseca, saj imajo kandidati še do 3. oktobra čas, da umaknejo soglasje h kandidaturi.

Žreb vrstnega reda kandidatur pa bo Državna volilna komisija izvedla v torek, 4. oktobra. S tem bo tudi določila seznam kandidatur, kot bo zapisan na glasovnicah 23. oktobra, ko bo potekal prvi krog predsedniških volitev.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
smrkci (nepreverjen)

NE VOLIM NIKOGAR KER SOVRAŽIM LAŽ IN HINAVCE TER IDIOTE.

J egy hd sok (nepreverjen)

KUCKO JE NASTAVIL PIRC-MUSAKO,TO SO DRŽAVLJANI TAKOJ OPAZILI IN ZAVOHALI DA TU NEKAJ SMRDI ČEŠ KOMU NA ČAST HODIT NA VOLITVE KO EN SAM MALI PRDEC ODLOČA ŠTO DE NASLEDNJI...ZAJ KO SO UGOTOVILI DA SO DRŽAVLJANI SKUŽILI TO NJIHOVO PREVARO SO TAKOJ POSLALI DRUGEGA PARAZITA V "BOJ" ZA PRDSEDNIKA IMENOVAN "PSIHOPAT BRGLEZ"! AMPAK DRŽAVLJANI SO PONOVNO SPREGLEDALI IN NAS ZAJ SAMO ŠE ZANIMA KOGA ČE OD TEH DVEH PARAZITOV NE USPE PORINIT NA STOLČEK,ŠTO DE TA NJIHOV TRETJI PSIHOPAT ŠTEROGA SI ŽELIJO POSTAVITI ZA PRDSEDNIKA 🖕🖕
LJUDJE ZNAJO DA SO IZIGRANI IN V TOJ DEŽELI NE MOREJO O NIČEMER ODLOČATI,KER TO NAMESTO NAS ODLOČA UDBA FAŠISTIČNA🖕

Starejše novice