Vir: rrc.si
Kot smo poročali, je družba DH-storitve, ki je hčerinska družba Delavske hranilnice, prodala svoj večinski, 60,62 odstotni delež v Pomurskih mlekarnah.

V prodajnem postopku je kot najugodnejši ponudnik bila izbrana družba RRC d.o.o., ki pa se primarno ukvarja z računalniškimi storitvami.

Kot je razvidno iz njihove predstavitve na uradni spletni strani, se osredotočajo predvsem na razvoj naprednih informacijskih sistemov, ki zagotavljajo učinkovito vodenje in podporo poslovnim procesom:

"Poleg razvoja informacijskih rešitev izvajamo svetovanje, analizo, projektno vodenje, sistemske storitve, podporo uporabnikom in vam svetujemo na področju prenove poslovnih procesov."

Vendar pa so v podjetju ob nakupu večinskega deleža Pomurskih mlekarn v obvestilu za javnost že izpostavili, da s to potezo vstopajo tudi v segment živilsko predelovalne industrije.

Ob smučišču in ljubljanskem nebotičniku še mlekarne

Pri podjetju s sedežem v Ljubljani gre pravzaprav za dobro uveljavljeno družbo in eno najstarejših IT-podjetij v Sloveniji, ledino na tem področju so namreč v okviru Instituta »Jožef Stefan« orali že leta 1968. 

Za seboj imajo torej že več desetletij delovanja, v zadnjem času pa so v slovenskem gospodarskem prostoru opravili že nekaj odmevnejših nakupov.

Svoje poslovanje so lani razširili z nakupom 90-odstotnega deleža računalniške družbe Perftech, ki je minulo leto zaposlovala okoli 57 ljudi. Še pred tem, leta 2015 pa so postali nov večinski lastnik Žičnic Vogel. 

Lani so zabeležili okoli 2.745.529 evrov čistih prihodkov od prodaje in ustvarili 371.024 evrov čistega dobička.

Podjetje pa se je v preteklosti po oceni Bonitetne hiše I uvrstilo tudi na seznam 50 slovenskih podjetij z najvišjim kreditnim ugledom. 

RRC je sicer v lasti avstralskega poslovneža iz slovenske družine, Anthonyja Tomažina, ki si prek podjetja Terra Australis med drugim lasti tudi več nadstropij ljubljanskega Nebotičnika in Opera bar.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čarni vrag (nepreverjen)

Slabo se razumejo na računalnike pa bodo poskusili s kravami.

SivaMrena (nepreverjen)

a se obeta "še ena" menjava računalniškega sistema v proizvodnjin in skladišču v Pomurskih Mlekarn?

inženir (nepreverjen)

Škoda. Ko umrem bo vendar že cela slovenija prodana. Me kar žalosti, da to doživljam. Vsako podjetje, ki se je ustvarilo z našimi delavci, našim denarjem se prodaja tujcem. Ah ja..

Xyx (nepreverjen)

Ce domaci lastniki ne cenijo vrednosti slovenskih podjetij, ne podpirajo godpodarstva in gledajo le na lasten kapitalni izkupicek, jih bodo pa tuji.

In reply to by inženir (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

Ha ha ha, ta je pa dobra. A tuji vlagatelji pa gledajo za našo korist. Ha ha, polepšo si mi den.... ha ha ha

In reply to by Xyx (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Napisal sem komentar podoben tvojemu pa me je admin izbrisal. Zakaj ve samo on.

In reply to by Vajz (nepreverjen)

Packo12345 (nepreverjen)

Boli me k.....,če imajo denar naj kupujejo.

Starejše novice