Aktivna politika zaposlovanja je še posebej aktualna tema v Pomurju.

Evropska unija tudi Sloveniji namenja kar nekaj sredstev, ki omogočajo vključevanje brezposelnih v programe zaposlovanja, izobraževanja in usposabljanja. Več o tem nam je povedala Stanislava Perčič, direktorica Zavoda za zaposlovanje Murska Sobota.

V zanimivem pogovoru je predstavila najbolj aktualne programe in ukrepe s področja zaposlovanja ter pojasnila, komu natanko so sploh namenjeni. Več o učinkih, ki jih ti programi imajo v Pomurju pa v video posnetku:

Spodbujanje zaposlovanja, ustvarjanje novih delovnih mest in zagotavljanje dostopa do perspektivnih kariernih možnosti je seveda ena od tem, ki bodo v prihodnjih mesecih zaznamovale razprave o letošnjih evropskih volitvah.

Na volitvah, ki bodo potekale med 23. in 26. majem, bo volilno pravico imelo okrog 360 milijonov državljanov. Z udeležbo lahko soodločamo, v kateri smeri bo delovala evropska politika v naslednjih petih letih. V namen sprotnega obveščanja o evropskih volitvah je bila vzpostavljena tudi spletna platforma Tokrat grem volit.

"Z vpisom na spletno stran tokratgremvolit.eu boste obveščeni o pomembnih informacijah, povezanih z volitvami, obenem pa lahko s pomočjo platforme na volišča pozovete tudi sorodnike in znance. Vsi tisti, ki se želijo aktivneje vključiti v projekt, lahko takšno možnost izberejo ob vpisu na stran".

Spletni medij Sobotainfo.com sodeluje v projektu TV IDEA, ki je sofinanciran s strani Generalnega direktorata za komuniciranje Evropskega parlamenta. Tako bomo v naslednjem obdobju objavljali prispevke na temo prihajajočih evropskih volitev, vplivu Evropske unije na naša vsakdanja življenja ter vlogi Evropskega parlamenta v institucionalnem okvirju EU.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice