Pomurski poslanec iz vrst NSi Jožef Horvat vlado poziva k enakovredni in pravični obravnavi delavcev migrantov.

Vlada zaradi zajezitve posledic koronavirusa pripravlja drugi paket ukrepov za pomoč prebivalstvu in gospodarstvu. Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat je pri tem posebej izpostavil problem delavcev migrantov, ki na delo vsakodnevno hodijo v tujino.

Krizni dodatki tudi za delavce migrante

"Vse države uvajajo različne »korona nagrade« za zaposlene, ki v času epidemije delajo. Deležni jih bodo torej tudi Slovenci, ki delajo v tujini in jih je po nekaterih podatkih več kot 60.000 (od tega jih okrog 30.000 dela v Avstriji)," je zapisal na družbenem omrežju Facebook in Vladi RS predlagal, da se v interventni zakon PKP2 zapiše določilo, ki bo zagotavljajo, da bodo dodatki za vse, ki delajo v kriznih razmerah, neobdavčeni.

V poslanski skupini NSi so sporočili še, da bodo v naslednjih dneh predstavili še druge predloge ukrepov, za katere ocenjujejo, da jih mora vlada vključiti v drugi protikorona paket, ki bo nato vložen v državni zbor.

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Delamvtujini (nepreverjen)

Jaz delam v tujini in o kakšnem kriznem dodatku ni ne duha ne sluha. Ne od slovenije ne od države v kateri delam. Tak da: Ne nakladajte, nihče vam nič ne verjame.

purd-i (nepreverjen)

Jožek se pripravlja na volitve, naj se rajši briga za sanitetni material pa provizije, saj Jaklin me kaj kraj vrže ali pa mama od Tonina mogoče tudi njegva rodbina dobi kakšno naročilo?

Kaj pa brezposelni (nepreverjen)

Ne potrebujemo migrantov, brezposelnih z ustrezno izobrazbo je vec kod dovolj ... pojdi do zavoda ( ko bo prepoved mimo ).

Markod (nepreverjen)

Ha, ha ,ha, tej je že predugo pri koriti, njemi je vseeno za migrante, zdaj rabi točke za skorajšnje volitve, ker Janša pa Kacin sta gotofa

balounar (nepreverjen)

San mislo ka je vsaj te Horvat malo bole pogumen ali samozavesten, vsaj tak je deloval prvle kak so v vlado prišli, zdaj pa je grato podrepnik jj, sto obečanj san čul v ton časi, sama nategovanja. Prvi je delavec keri dela, pa te tisti šterome so prepovedali delati, pa nema veze kakše stroke je kdo! tem naj država da, ali bi njim mogla že davno dati, nej ka stalno nekše datume pišejo, povrnitve ali pitaj boga ka. Pa ednok je furs ovira, te nega obrazcov, te pa neven ka, skratka laže se javno, nas pa karanterati. Če ste pravli ka dobij plačane prispevke pa plačo keri more doma biti potem to delajte, če nej pa bojte tiho.

Karl Marx (nepreverjen)

Preziran vse člane, simpatizere pa volilce strank SDS, NSI, DESUC pa SMC. Tou so za menej nej lidgej.

Fonzekk (nepreverjen)

Si prebral še kaj drugega kot Kapital? Mogoče kak priročnik kumrovške šole?

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

p3p (nepreverjen)

Mene moji volilci sprašujejo, kako naklada v državnem zboru zdaj je pri koritu vse kar je prej obljubljal naj uresniče ,če ne pa na gnojiščče zgodovine in naj se skrije v mišjo luknjo.

Karčči (nepreverjen)

Velki poštenjak.

Sam doma (nepreverjen)

Za sebi

In reply to by Karčči (nepreverjen)

Narobe svet (nepreverjen)

Ka pa te. Kda pa je model prišel na svetlo. Zdaj je že en čas v anusu puklastega.

Sam doma (nepreverjen)

Kakšni dodatek za ti delavce. Naj ga zaprosijo v Avstriji, trotel

Plačilo na domu (nepreverjen)

Zavaja nas naš sindikat SDMS + Horvat kak oni vse riktajo!!??? Zdaj če, če dobiš 100€ dodatka to de ne obdavčeno??? kaj pa ostalo to več nihče ne pravi položnice pa letijo. Kje je zdaj Martin Ivec, Cvetka iz Apač so v potisnili, ni mu ratalo v politiki, po domače drek je zmešo in zdaj je tiho

goostt (nepreverjen)

Ja Jožek kak sem veseli ko te čujem, še bolj vesel sem, ko se pa ne oglasiš !

Nekdo67 (nepreverjen)

Prodana duša JJ-ju!!!

🐥 (nepreverjen)

Tisti, ki je enkrat izdal, bo vedno izdal!
Horvat 👎🏻

Kakič (nepreverjen)

Nej čudo ja Muro vrag vzel, ka so takši v njej bilij.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice