Kolegi na TV IDEA so v oddaji Soboški ekran gostili župana Mestne občine Murska Sobota Aleksandra Jevška, ki se je v pogovoru dotaknil aktualnega dogajanja v občini.

 Na zadnji mestnega sveta so v drugem branju sprejeli letošnji proračun. Po besedah župana jevška, to predvsem pomeni veliko dobrega za občanke in občane. Pravi, da je že podpisal kar nekaj razpisov, ki so vezani na proračun. Pomembno se mu zdi, da se pojasni, v kakšnih pogojih je nastajal proračun.

“Povprečnina še vedno ni takšna, kot bi morala biti, kot določa zakon. Zato Mestna občina Murska Sobota, ko izvaja tiste naloge, ki jih določa država, plačuje več kot pa dobi od države.”

Po zakonu bi namreč 54 odstotkov dohodnine, ki jo plačujemo državi, morali dobiti nazaj, dobimo pa samo 47 odstotkov.

“To pomeni v proračunu mestne občine en milijon manj na letni ravni.”

Jevšek dodaja, da kljub temu da je proračun nastal v težkih razmerah, so uspeli proračuna nastaviti na okoli 26 milijonov evrov na letni ravni. 45 odstotkov sredstev, je po Jevškovih besedah namenjenih investicijam.

Začele se bodo pomembne investicije na področju širjenja severne obrtno-industrijske cone. Z letošnjim proračunom pa je povezano tudi sofinanciranje vzhodne obvoznice. Lotili pa se bodo tudi prenove cest in ulic v mestu. Vendar pa Jevšek poudarja, da ima proračun ob investicijski, tudi pomembno socialno noto.

V pogovoru na TV IDEA se je Jevšek dotaknil tudi prenove Slovenske ulice, sodelovanja s ponudniki na Slovenski, prenove strehe na tržnici, Fazaneriji in drugih aktualnih temah v občini.

Več pa v priloženem videoposnetku. 

OGLASNI PRISPEVEK

Starejše novice