Soboški župan Aleksander Jevšek zanika razžalitev direktorice Nacionalnega preiskovalnega urada Petre Grah Lazar.

Župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek danes zatrjuje, da njegov namen ni bil razžalitev direktorice Nacionalnega preiskovalnega urada Petre Grah Lazar.

»Izjavo nisem dal kot župan, ampak kot človek, ki je 30 let delal v slovenski kriminalistični policiji,« pravi župan.

Govori o besedah, ki jih je 13. aprila letos izrekel v prispevku oddaje Preverjeno na POP TV.

Sporne besede

»Nacionalni preiskovalni urad vodi oseba, ki nima vodstvenih izkušenj, oseba, ki nima ne notranje ne zunanje strokovne avtoritete, ki jo predstojnik takšnega organa mora imeti. Poleg tega pa je ta oseba povezana še z nekaterimi ljudmi, ki jih isti Nacionalni preiskovalni urad preiskuje. V nobeni sodobni evropski državi se to ne bi smelo zgoditi,« je dejal.

Na Generalni policijski upravi nam sogovornika na to temo danes niso uspeli zagotoviti, Jevšek pa: »Obžalujem, da se morajo visoko usposobljeni kriminalisti ukvarjati s tako bagatelnimi zadevami in pogostokrat nimajo časa za obravnavati res tiste hude oblike kriminalitete.«

Višja toleranca do kritične besede

Domnevna razžalitev sicer SD-jevega župana na škodo direktorice Nacionalnega preiskovalnega urada Petre Grah Lazar, ki jo v medijih omenjajo kot izbranko SDS, zdaj čaka na potezo vodje murskosoboškega okrožnega državnega tožilstva Draga Fariča, ki pa lahko ovadbo tudi zavrže.

O kazenski ovadbi višji državni tožilec še ni sprejel odločitve, nam je pa v pismem odgovoru pojasnil, da so ovadbo vložili kriminalisti iz murskosoboške policijske uprave, kjer so Jevška zaslišali že maja. 

Izgovorjenega ni preklical, pravi Jevšek, je pa kaznivo dejanje zanikal: »Pogrešam pogosto tudi moje kolege in kolegice, s strokovnimi kompetencami, da kaj povejo, prevečkrat so tiho. Oseba, kot je direktorica Nacionalnega preiskovalnega urada, mora imeti nekoliko višjo toleranco do kritične besede, ker v nasprotnem primeru bo preveliko službenega časa in privat časa preživela na sodiščih.«

Jevšek je sicer med drugim vodil policijski upravi Murska Sobota in Ljubljana, do upokojitve januarja 2011 pa je bil direktor uprave kriminalistične policije na generalni policijski upravi.

Komentarji (2)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
agaand

Naj mi nekdo razloži, zakaj je levičarskim veljakom dovoljeno prav vse, medtem, ko drugi ne smemo niti pisnit pa že vsi skačejo, da je napad na novinarstvo. ZAKAJ???? Če je imel župan dolg jezik naj pač odgovarja za svoje jezikanje. Pa še na POP TV je šel dajat intervju. Pa kje ima ta naš župan možgane v žepu morda????

helenapax

agaand si pa rejsan veliko tele.

Starejše novice