Foto: Bobo
Državni zbor je s 50 glasovi za in 31 proti podprl imenovanje Janeza Poklukarja za ministra za zdravje. Z delom na ministrstvu dosedanji generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana začenja v sredo.

42-letni Janez Poklukar je s tem postal 18. minister za zdravje doslej. Kot poroča STA je novi minister dejal, da bi bil danes raje v ambulanti, a verjame, da lahko na mestu ministra naredi več za zdravje ljudi.

»Verjamem, da je pred nami ključen trenutek za spremembe v zdravstvu. Skupaj in poenoteni v skupnem cilju lahko dosežemo tisto, kar v zdravstvu že dolgo čakamo. Naši pacienti, zaposleni in vsi Slovenci si to zaslužimo,« je povedal.

Med prednostne naloge na ministrskem mestu Poklukar uvršča spopad z epidemijo in izboljšanje dostopnosti do zdravstvenih storitev.

Meni, da je za zdravstvo treba nameniti več denarja, vire financiranja pa razpršiti. Zavzema se za jasno opredelitev košarice pravic iz osnovnega zavarovanja ter za preoblikovanje dopolnilnega zavarovanja, poroča STA.

Janez Poklukar je zaključil študij medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani in se zaposlil v Splošni bolnišnici Jesenice. V začetku leta 2013 je postal predstojnik oddelka za interno medicino, kjer je bil odgovoren za organizacijsko, strokovno in poslovno vodenje oddelka.

Leta 2014 je postal vršilec dolžnosti in pozneje direktor Splošne bolnišnice Jesenice, ki jo je uspešno vodil do julija 2019 in v tem času tudi uspešno zaključil njeno sanacijo. Avgusta 2019 je prevzel vodenje Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, največjega zdravstvenega zavoda v regiji in državi.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Po dugon čase so se streznile pa dali v stroko doktora :,) mo vidle ka de nauvoga.

darilni bon (nepreverjen)

Doktora, keri je na donatorski listi vseh večjih farmacevstkih zastopnikov v Sloveniji. Tak kak vsi ostali doktori pri nas. Naše zdravstvo vodijo farmacevtski lobiji, kerin takšno katastrofalno stanje odgovarja. če ne bi se že zdavnaj nekaj spremenilo. Sakši zdravstveni minister keri se je ščeo spraviti na farmacevtsko mafijo je hitro pogoro, tak levi kak desni. Tej lobiji so nad politiko in jin je vseeno če si levi ali desni minuster. Moreš pač plesati kak oni špilajo.

In reply to by . (nepreverjen)

Seveda dr. mafija (nepreverjen)

talijanski jevrejc

In reply to by darilni bon (nepreverjen)

. (nepreverjen)

dugo nede mogo po svoje delati ker de doubo Usmeritve.

In reply to by . (nepreverjen)

Glavni Moderator (nepreverjen)

Bo kaj govora na sobotainfo tudi o Koprivi 😅

behtar (nepreverjen)

Dober dan, domobranska Slovenija!

Starejše novice