Slika je simbolična. (Foto: Bobo)
Glede na izvedene študije je cepivo AstraZeneca primerno za poživitveni odmerek.

Trenutno potekajoče študije, ki testirajo varnost in imunogenost cepiva proti covidu-19 Vaxzevria ter njegovo primernost za uporabo kot tretji poživitveni odmerek, so dale pozitivne rezultate, je danes sporočilo britansko farmacevtsko podjetje AstraZeneca.

Kaj pravi analiza?

Predhodna analiza je pokazala, da je tretji poživitveni odmerek cepiva AstraZenece povečal imunski odziv na koronavirusne različice beta, delta, alfa in gama. Trenutna študija vzorcev pa je pokazala povečan odziv protiteles tudi na različico omikron, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Povečana raven protiteles

Študija je potekala tako na predhodno cepljenih z AstraZeneco ali cepivi mRNA kot necepljenih odraslih, da bi določili varnost in imunogenost cepiva Vaxzevria in cepiva AZD2816, ki so ga razvili za preprečevanje širjenje različice beta.

Nadaljnje ločene preiskave so pokazale, da je tretji odmerek Vaxzevrie znatno povečal raven protiteles po primarnem cepljenju s cepivom CoronaVac, ki ga je razvilo kitajsko podjetje Sinovac Biotech. Dodatne raziskave so predvidene v prvi polovici letošnjega leta.

AstraZeneca je podatke iz študije že predložila zdravstvenim organom po svetu zaradi potrebe po večji količini poživitvenih odmerkov.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
slvkoso (nepreverjen)

potrebno se je rešit zalog

čarni vrag (nepreverjen)

Cepiva so primerna za odpad.

blit (nepreverjen)

tij tüde

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

pspss (nepreverjen)

Ne rabite nobenga zvraka od cepiva in farmecevtske mafije, ki želi čimveč bolanih ljudi. Poskrbite za zgodnje zdravljenje in se zanesite predvsem nase.

955hiuh (nepreverjen)

Cepiti vse zaposlene v medijaj 5x direkt v čelo dokeč ne poginejo saj pa to niso ljudje ampak živali.

Jelena Brozga (nepreverjen)

Delta varijante virusa več sploj nega, zdaj je vse omikron za keroga bi naj bilo cepivo pripravljeno komaj konec marca ali aprila. Naši strokovnjaki pa ponovno organizejrajo dneve cepljenja s cepivon za varijanto kere več nega in s cepivon kero proti novi varijanti ne pomaga. Čestitke vsen keri te se šli cepit s prvin, drugin ali tretjin odmerkon s cepivon proti nekomi keroga več nega. Bravo vsi, cepljenci in naša stroka!

Ohjoj (nepreverjen)

Se strinjam. To je isto kot da danes vzames protibolecinsko tableto zaradi bolecine pred enim tednom.

In reply to by Jelena Brozga (nepreverjen)

ne1234 (nepreverjen)

seveda je to cepivo primerno, če je pa to sporočilo ˝britansko farmacevtsko podjetje AstraZeneca˝. Vsaj svojega konja hvali, čeprav ni nič vreden!

Starejše novice