Vir: Osebni arhiv (Facebook)
Nekdanja podpredsednica Slovenske ljudske stranke, poslanka, mestna svetnica in za kratek čas tudi podžupanja Mestne občine Murska Sobota, se je zaposlila kot osebna asistentka ministrice za kmetijstvo Aleksandre Pivec.

Poleg  Jasmine Opec Vöroš se je v kabinetu kmetijske ministrice Aleksandre Pivec, novopečene predsednice stranke DeSUS, zaposlil še Aleš Buležan, ki je bil slabo leto direktor piranske občinske uprave.

Opec Vörošova sicer ni več podpredsednica in članica SLS, ki je na izrednem kongresu septembra 2018 dobila novo vodstvo. Na čelu stranke je od takrat ponovno Marjan Podobnik, ki je stranko že vodil v letih 1992-2000. 

Opec Vörošova je nazadnje delala v Mladinskem svetu Slovenije, kjer je bila aktivna na področju mladih in medgeneracijskega sodelovanja.

Vir: Osebni arhiv (Facebook)

Kaj dela kabinet ministrice?

Delo v kabinetu ministrice zajema strokovne, organizacijske, svetovalne in usklajevalne naloge za ministrico in državna sekretarja. Zaposleni načrtujejo, organizirajo in usklajujejo delo med organizacijskimi enotami ministrstva in spremljamo izvajanje nalog. Sodelujejo pri načrtovanju in oblikovanju pravnih sistemskih rešitev ter spremljajo ustreznost, kakovost in pravočasnost uresničevanja sklepov kolegijev in delovnih teles ministrice. Usklajujejo tudi delo med ministrstvom in organi v sestavi ter med organi, ki delujejo na področjih, za katera je pristojno ministrstvo, so zapisali v opisu del kabineta. 

S spleta

Komentarji (5)

Starejše novice